Deniz Tuna 48 Oluşturuldu: Nisan 16, 2014 Paylaş Oluşturuldu: Nisan 16, 2014 Herkese merhaba,Nikon D3100'de Manuel modda İSO'yu otomatiğe veremiyoruz ya da ben veremiyorum. İSO'yu otomatiğe verebilen birisi varsa nasıl yaptığını söyleyebilir mi? Yoksa firmware vs. mi gerekli? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Gökhan YAZICI 856 Nisan 17, 2014 gönderildi Paylaş Nisan 17, 2014 gönderildi Manuel mod, adı üstünde ??? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Talha 2 Nisan 17, 2014 gönderildi Paylaş Nisan 17, 2014 gönderildi Bende 3100 kullanıyorum sorun yaşamadım acıkcası manuel mod iş görür bencede Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Deniz Tuna 48 Nisan 17, 2014 gönderildi Yazar Paylaş Nisan 17, 2014 gönderildi D90 vb. makinelerde Manuel'de bile İSO'yu otomatiğe verebiliyoruz. Ayrıca D3100 ile çekilmiş bazı fotoğrafların EXİF'lerinde İSO 50 vb. şeyler görüyorum. Bunları yapabiliyor muyuz diye sormuştum. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Talha 2 Nisan 18, 2014 gönderildi Paylaş Nisan 18, 2014 gönderildi Bilgim yok Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Deniz Tuna 48 Nisan 19, 2014 gönderildi Yazar Paylaş Nisan 19, 2014 gönderildi Başka kimsenin bilgisi yok mu bu konuda? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Zülfü Mehmet ÖZÇİFÇİ 355 Nisan 20, 2014 gönderildi Paylaş Nisan 20, 2014 gönderildi Menüden ayarlara geliniz orda tam hatırlamıyorum fotoğraf makinesi simgesi var iso atarım var ordan otomatik yapabilirsiniz. İsoyu değiştiren bilirsiniz iso 50 100 200 400 gibi uzar gider. Yüksek iso tavsiye etmem aşırı kullanıldığında fotoğrafta kumlama oluşur bol.güneşli yerlerde iso 50 100 normaldir az ışıklı ortamlarda ise biraz yğkseltebilirsiniz. Ana ekrandan iso bölümüne gelerek İsoyu değiştirebilirsiniz. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Recep YAZICI 261 Nisan 20, 2014 gönderildi Paylaş Nisan 20, 2014 gönderildi Başka kimsenin bilgisi yok mu bu konuda?Türkçe klavuzun 132. sayfasında göstermiş. 2 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Deniz Tuna 48 Nisan 20, 2014 gönderildi Yazar Paylaş Nisan 20, 2014 gönderildi Hepinize teşekkür ederim. Aradığım cevabı sağ olsun Recep abi verdi Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
CemTemiz 0 Mart 23, 2015 gönderildi Paylaş Mart 23, 2015 gönderildi merhaba hiç bir şeyi otomatike almayin kendiniz ayar yapin ilk başta zor gelebilir ama yapa yapa saniye ler içersinde ayalari siz kendınız yapicaksınız. bize hocamız öyle demişti. sizde öyle yapin otomatik de makına sizi kullanır siz makınayi degil. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
dursun bal 44 Mart 23, 2015 gönderildi Paylaş Mart 23, 2015 gönderildi merhaba hiç bir şeyi otomatike almayin kendiniz ayar yapin ilk başta zor gelebilir ama yapa yapa saniye ler içersinde ayalari siz kendınız yapicaksınız. bize hocamız öyle demişti. sizde öyle yapin otomatik de makına sizi kullanır siz makınayi degil.Siz hocanızı yine dinleyin ama yeni başlarken genelde yarı otomatik modlar (P,S,A) makine tepkimesini ve fotoğraflara yansımasını daha kolay öğrenirsiniz.Yeni başlayan herşeyi manuel kullanırsa biraz zorlanabilir.Saygılarımla. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Ertan Ozturk 546 Mart 23, 2015 gönderildi Paylaş Mart 23, 2015 gönderildi Bu "hoca"lar benim elime düşse bir... 2 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
CemTemiz 0 Mart 23, 2015 gönderildi Paylaş Mart 23, 2015 gönderildi Bu "hoca"lar benim elime düşse bir...Bu "hoca"lar benim elime düşse bir...zaten bende öyle diyorum makina yi biz kulanmamiz lazim makına bizi degilherşeyi otomatikde kullanırsanız siz sadece deklanşör e basarizmakinayi bizim kullanmamiz lazim biz makinaya emir vermemiz lazimkarli bir fotograf çekcekseniz otomaitkce çekerseniz kar giri cıkar ama doğru ayarlari ve beyaz dengesini yaparsanız kar beyaz cıkar Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Ertan Ozturk 546 Mart 24, 2015 gönderildi Paylaş Mart 24, 2015 gönderildi O kadar para veriyorsun makineye, bırak da işin birazını o yapsın Karli sahnelerde tek yapman gereken pozlama telafisini arttırmak. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Recommended Posts
Sende sohbete katıl
Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın