İçeriğe git

Fotoğrafçılıkta Yeniyim


ORHAN ÖZEL

Recommended Posts

Merhaba;

Ben Orhan. Manisa'dan yazıyorum. Kısa bir zaman önce ( yaklaşık 2 hafta :) ) fotoğrafçılığa ilgim oluştu. D3200 model makineyi üzerindeki AF-S DX NIKKOR 18-55mm f/3.5-5.6G II lensi ile birlikte satın aldım. Maddi açıdan bakıldığında en az bir sene boyunca lense ve diğer ekipmanlara para yatıramayacağım gibi duruyor. Sorum şu ki; olmazsa olmaz acil alınması gereken ekipmanlar nelerdir? Portre, manzara ve makro çekimler yapmak istiyorum. Ayrıca enstantane süresini uzun tutarak çekmek istediğim fotoğraflarda var ( gece karanlığındaki şimşekler gibi ). çok fazla araştırıyorum. Bu siteye de kayda değer bilgi veren tek site olduğu için kayıt oldum. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürlerimi iletirim...

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hoşgeldiniz. Bir yıl boyunca lense yatırım yapamayaksanız makro işini unutun, makro ayrı bir kategori. Gece çekimi için tripod olmazsa olmazlardan.Piyasada uygun fiyatlara tripod bulabilirsin. 18-55 rakiplerine göre çok çok iyi bir lenstir güzel işler çıkarabilirsiniz.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Merhaba. 18-55 birkaç işi yapma kapasitesi olan bi lens.

Makro işini unutmayın. 25 liraya alacağınız ters bağlantı adaptörü (+ Photoshop) ile milyarlık makro lenslerin photoshopsuz çekemeyeceği makro fotolar elde edersiniz:

http://500px.com/photo/64765497

http://500px.com/photo/67940635

http://500px.com/photo/62139817

http://500px.com/photo/59349420

gibi.

İpucu diyafram mandalına kulak çöpu/kürdan sıkıştırın. Daha fazla ışık (ve malesef daha az net alan derinliği) elde edersiniz. Photoshop Photo Stacking yöntemi için ve makro için şöyle güzel bi site var: http://makrodunyasi....acking-teknigi/

Aparatın olumsuz yönleri: ölü hayvan ya da ölü taklidi yapan hayvan^^ çekmeniz gerekir. 5-10cm yakından çekmeniz gerekir. Aydınlatma sıkıntılı olur. 25 liranın hakkını kesinlikle verir ama.

Manzara için 18mm kötü değil. Yetmezse 40 liralık tripodla dikey 10 tane çekin panaroma yapın canavar gibi geniş açı fotonuz olur.

Portre konusunda lensin kapasitesi belli 55mm/f5.6. Sadece arka planın uzakta olduğu fotolar çekerek güzel bokeh (fluluk) elde edebilirsiniz.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

  Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.