YUSUFKARA 0 Oluşturuldu: Mayıs 17, 2014 Paylaş Oluşturuldu: Mayıs 17, 2014 Arkadaşlar makinemi alalı yaklaşık 2 hafta oldu herhangi bir şekilde makinem düşme veya herhangibir yere çarpmadı ancak son zamanlarda fotoğraflarımın üst kısmına doğru flu siyah bir çizgi çıkıyordu.. Ayarlar menüsünden sensöre bir baktım ki fotoğrafta ki iz var sizce bu nedir?Umarım çizik değildir ama bu fotoğraftaki çizik olabilir mi..Not:Makinemin bu bölümünü hiç temizleme veya başka bir işlem yapmadım. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Nikontürk 7 Mayıs 17, 2014 gönderildi Paylaş Mayıs 17, 2014 gönderildi "Acil" kelimesinin bizim forumumuzda yeri yoktur, bunu alıştığınız diğer forumlarda kullanınız. Bundan dolayı konu başlığınızı değiştirdim.Bahsettiğiniz bir tüy, kıl, leke ya da başka bir nesne olabilir. Sensör temizliği, bazen sadece sensöre temiz hava üfleme tekniğiyla yapılan temizlik sonucu bertaraf edilebilecek bir basit bir sorundur. Panik yapmayınız.İşinin ehli birine sensör temizliğini yaptırınız. Eğer kendiniz müdahale ederseniz sensörü çizip makinanın tamamen çöpe atılmasına sebep olabilirsiniz. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Orçun Edipoğlu 437 Mayıs 18, 2014 gönderildi Paylaş Mayıs 18, 2014 gönderildi Yusuf bey,Benim resimlerden anlayabildiğim kadarı ile sensöre sivri uçlu bir cisim sürtmüş gibi. Bu genelde "yav bu aynanın altında ne var ki" gibi meraktan, tükenmez kalem arkası gibi bir cisimden olabilir. Mehmet Hocanın dediği gibi usta ellerde güzel bir temizlik ile hallolacak bir sorundur. Hazır merak demişken, şimdiye kadar 3 mesaj atmış, 2 adet "ACİL" başlıklı (Mehmet hocam birini düzeltmiş olsa da) konu açmışsınız ve 0 teşekkür veya sonuç bildiren mesaj atmışsınız. ACİL başlıklı mesajlardan diğer forumlarda olduğu gibi pek haz etmesek de, sorunun genel olarak ne sonuca ulaştığını merak eden insanlarız. dSLR makine aldığınız için pişman mısınız? 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
YUSUFKARA 0 Mayıs 18, 2014 gönderildi Yazar Paylaş Mayıs 18, 2014 gönderildi Yusuf bey,Benim resimlerden anlayabildiğim kadarı ile sensöre sivri uçlu bir cisim sürtmüş gibi. Bu genelde "yav bu aynanın altında ne var ki" gibi meraktan, tükenmez kalem arkası gibi bir cisimden olabilir. Mehmet Hocanın dediği gibi usta ellerde güzel bir temizlik ile hallolacak bir sorundur.Hazır merak demişken, şimdiye kadar 3 mesaj atmış, 2 adet "ACİL" başlıklı (Mehmet hocam birini düzeltmiş olsa da) konu açmışsınız ve 0 teşekkür veya sonuç bildiren mesaj atmışsınız. ACİL başlıklı mesajlardan diğer forumlarda olduğu gibi pek haz etmesek de, sorunun genel olarak ne sonuca ulaştığını merak eden insanlarız. dSLR makine aldığınız için pişman mısınız?Aldığım dslr makineden inanılmaz memnunum.Forum kuralları konusunda Acil adındaki mesajlarım için kusura kalmayın.Hallolacak bir sorun diye yazmışsınız içime su serptiniz.Cevapladığınız için çok teşekkürler.. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Recommended Posts
Sende sohbete katıl
Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın