burhan eren 4 Oluşturuldu: Mayıs 22, 2014 Paylaş Oluşturuldu: Mayıs 22, 2014 Öncelikle soru basit olabilir kusura bakmayın bunun için.Forumları çok kurcalıyorum ancak tam olarak kafamdakilere yanıt bulamadığımdan konu açma gereği hissettim.Netleme modunu AF-A , AF-S ya da AF-C yaptığımda ve makinamın çekim modunu M moduna ayarladığımda ekranda çıkan netleme noktalarına müdahale edemiyorum.Otomatik olarak kendisi seçiliyor.Lens üzerindeki netleme modunu Manuele aldığımda ise netleme noktalarıyla istediğim gibi oynayabiliyorum.Sorum şu; makinayı AF-C modunda kullanacağım zaman vizÖrdeki netleme noktalarını kendim seçebilmem için illakı lens üzerindeki netleme switch ini Manuelemi almalıyım ? Body D3200,lens 18-55 kit lens. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Cabir ÇAYCIOĞLU 211 Mayıs 22, 2014 gönderildi Paylaş Mayıs 22, 2014 gönderildi http://www.nikonturk.com/konu/519-dijital-kameralarda-otomatik-netlik-nasil-ve-ne-sekilde-yapilmaktadir/Biraz araştırma yapmanız yeterli !!! Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
burhan eren 4 Mayıs 22, 2014 gönderildi Yazar Paylaş Mayıs 22, 2014 gönderildi http://www.nikonturk.com/konu/519-dijital-kameralarda-otomatik-netlik-nasil-ve-ne-sekilde-yapilmaktadir/Biraz araştırma yapmanız yeterli !!!Sayın Cabir Çaycıoğlu;Linkini paylaştığınız Ümit Hocanın yazısını sonuna kadar okuduktan sonra bu konuyu aÇtım zaten.Konumun başında da dediğim gibi "ARAŞTIRIP" denedikten sonra kafamdaki soruları netleştiremediğim iÇin sorma gereği hissettim.Zaten forumda da yeni başlayanlar bölÜmÜnÜn bu amaÇ doğrultusunda oluşturulduğunu dÜşÜnÜyorum.Demem o ki sormak istediğim soruya hiÇ bakmadan,benim gibi araştıran,okuyan bu işe yeni başlamış birine bolca Ünlemli cevaplar vermek pek hoş olmadı diye dÜşÜnÜyorum.Saygılarımla Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Cabir ÇAYCIOĞLU 211 Mayıs 22, 2014 gönderildi Paylaş Mayıs 22, 2014 gönderildi Resimdeki AF ayarın hangi pozisyonda ? 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
burhan eren 4 Mayıs 22, 2014 gönderildi Yazar Paylaş Mayıs 22, 2014 gönderildi Cabir bey Resimdeki AF ayarım alttaki gibi yani büyük kutucuk.Siz cevap attıktan sonra kurcaladım birazcık veOtomatik alan Af ve tek nokta Af seçeneklerini değiştirdiğimde bahsettiğim olayın hallolduğunu gördüm çok teşekkür ederim tekrardan. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
evcan ali 10 Mayıs 23, 2014 gönderildi Paylaş Mayıs 23, 2014 gönderildi Öncelikle soru basit olabilir kusura bakmayın bunun için.Forumları çok kurcalıyorum ancak tam olarak kafamdakilere yanıt bulamadığımdan konu açma gereği hissettim.Netleme modunu AF-A , AF-S ya da AF-C yaptığımda ve makinamın çekim modunu M moduna ayarladığımda ekranda çıkan netleme noktalarına müdahale edemiyorum.Otomatik olarak kendisi seçiliyor.Lens üzerindeki netleme modunu Manuele aldığımda ise netleme noktalarıyla istediğim gibi oynayabiliyorum.Sorum şu; makinayı AF-C modunda kullanacağım zaman vizÖrdeki netleme noktalarını kendim seçebilmem için illakı lens üzerindeki netleme switch ini Manuelemi almalıyım ? Body D3200,lens 18-55 kit lens.hocam netleme noktalarını değiştirebilmeniz için mod tekerinin yada mod kadranının P A S M seçeneklerinden birisinde olması gerekli. Auto modlarda netleme noktalarını makine kendisi ayarlar sizin değişiklik yapmanıza izin vermez. 2 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Recommended Posts
Sende sohbete katıl
Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın