Gökhan YAZICI 856 Oluşturuldu: Mayıs 29, 2014 Paylaş Oluşturuldu: Mayıs 29, 2014 Evet Reikon Focus Pro mağdurları burda toparlanalım Özel mesajtan herkese anlatmak zor tüm bilgi birikiimi burda toparlayalım.Ben Programı 3 PC me de kurdum (windows 8.1 x64, windows 7 x64, windows 7 x86).3 ünde de sonuç alamadım.Program D700 e bağlanmıyor. Ancak PC kamerayı gÖrüyor. Helicon remote gibi programlar kameraya bağlanıp kontrol edebiliyor bunda bir sıkıntı yok.Kameranın USB ayarının mass storage değil de PTP modunda olması lazımmış. Ancak D700 ve D90 da zaten mass storage modu yokmuş. Direk PTP çalışıyormuş bu cihazlar.Açıkcası niye bağlanamadım halen çÖzmüş değilim. Adamlara web sitelerinden twiter üzerinden yazdım ama halende cevap gelmedi. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Recep YAZICI 261 Mayıs 29, 2014 gönderildi Paylaş Mayıs 29, 2014 gönderildi Bende mağdurum 2 farklı makinada install edip denedim ancak kamerayı görmedi. PDF 'te USB2 kullanın demiş. Onuda denedik yok banamısın demiyor. Bendede CameraControl Pro vs direk olarak bağlantı kuruyor.. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Gökhan YAZICI 856 Mayıs 29, 2014 gönderildi Yazar Paylaş Mayıs 29, 2014 gönderildi 2 farklı makine zaten çalışmaz abi.Bana seri numarasını verdiğin D800 sadece çalışır.Orçun abi çalıştırmış bakalım bide o söylesin işin sırrını.Birde bişey dikkatimi çekti.Benim kamera da firmware e baktığımda A1.04 B1.03 görünüyor.Windows üzerinden kameraya sağ klick özellikler yaptığımda firmware sürümü 1.03 görnüyor. Bu normal midir acaba? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Recep YAZICI 261 Mayıs 29, 2014 gönderildi Paylaş Mayıs 29, 2014 gönderildi 2 farklı makine zaten çalışmaz abi.Bana seri numarasını verdiğin D800 sadece çalışır.Orçun abi çalıştırmış bakalım bide o söylesin işin sırrını.Birde bişey dikkatimi çekti.Benim kamera da firmware e baktığımda A1.04 B1.03 görünüyor.Windows üzerinden kameraya sağ klick özellikler yaptığımda firmware sürümü 1.03 görnüyor. Bu normal midir acaba?Yahu 2 farklı makina derken ; 2 farklı bilgisayardan bahsediyorum. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Orçun Edipoğlu 437 Mayıs 29, 2014 gönderildi Paylaş Mayıs 29, 2014 gönderildi şimdi öncelikle ben MAC OS'a kurdum programı. İlk başta benim de makinemi tanımadı. Güncelleme yaptım yaptım fotoğraf makinesine. Güncelleme yaparken program ayarlarında GENERAL sekmesinde falan baktım. Orada ACTIVE CAMERA SUPPORT'a NIKON seçeneğini işaretledim.Güncelleme sonrasında bir problem yaşamadan makinem bağlandı bilgisayara. Bu yukarıdaki ayarladan başka bir şeyi kurcalamadım açıkcası. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Gökhan YAZICI 856 Mayıs 29, 2014 gönderildi Yazar Paylaş Mayıs 29, 2014 gönderildi Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Recep YAZICI 261 Mayıs 29, 2014 gönderildi Paylaş Mayıs 29, 2014 gönderildi Gökhan ne yapalım.. Mecbur MAC alacağız Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Recep YAZICI 261 Mayıs 29, 2014 gönderildi Paylaş Mayıs 29, 2014 gönderildi şimdi öncelikle ben MAC OS'a kurdum programı. İlk başta benim de makinemi tanımadı. Güncelleme yaptım yaptım fotoğraf makinesine. Güncelleme yaparken program ayarlarında GENERAL sekmesinde falan baktım. Orada ACTIVE CAMERA SUPPORT'a NIKON seçeneğini işaretledim.Güncelleme sonrasında bir problem yaşamadan makinem bağlandı bilgisayara. Bu yukarıdaki ayarladan başka bir şeyi kurcalamadım açıkcası.Win OS 'de deneme imkanınız varmı ?? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Gökhan YAZICI 856 Mayıs 29, 2014 gönderildi Yazar Paylaş Mayıs 29, 2014 gönderildi Yok ya MAC le alakalı bir durum değil.Ben D700 den şüpheleniyorumda D800 de niye bağlanmadı onuda anlamış değilim Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Recep YAZICI 261 Mayıs 29, 2014 gönderildi Paylaş Mayıs 29, 2014 gönderildi Yok ya MAC le alakalı bir durum değil.Ben D700 den şüpheleniyorumda D800 de niye bağlanmadı onuda anlamış değilim FF ye karşı demekki Lisanlamada benim seri numarasını üstte aldım yine yemedi. D7000 'nin serisi üsteydi Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Ramiz AKSOY 305 Mayıs 29, 2014 gönderildi Paylaş Mayıs 29, 2014 gönderildi Güvenlik duvarına baktınız mı ? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Gökhan YAZICI 856 Mayıs 30, 2014 gönderildi Yazar Paylaş Mayıs 30, 2014 gönderildi FF ye karşı demekki Lisanlamada benim seri numarasını üstte aldım yine yemedi. D7000 'nin serisi üsteydi O lisans davalarını kurcalamıyalım abi.Değişim yapmak için belli bir sayıda hakkımız var. Ve bu lisanas normalde sadece 1 kişi için.Biz çok kişi kullanıyoruz, olurda yakalanırsak lisansı iptal etmesinler Günvenlik duvarının yapacağı bir iş değil. Zaten windowsun duvarı dışında herhangi bir güvenliğim yok ki o da malum zaten delik deşik bir duvar Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Orçun Edipoğlu 437 Mayıs 30, 2014 gönderildi Paylaş Mayıs 30, 2014 gönderildi Win OS 'de deneme imkanınız varmı ??Şayet lisanslamada bir sorun olmayacaksa bugün bir denerim W7 üzerinde. Sonuçta Gökhan lisansta problem olmaz derse ofiste bir deneme yaparım. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Gökhan YAZICI 856 Mayıs 30, 2014 gönderildi Yazar Paylaş Mayıs 30, 2014 gönderildi Lisans konusunda sıkıntı olacağını sanmıyorum.Dün oturup biraz PDF dosyalarını okudum.1 lisans 5 farklı "PC"de kullanılabilirmiş.Sadece ben 3 farklı PC ye kurup denedim bile. Yani biz 5i aşalı çok oldu.Kamera seri numaraları ile uğraşmayalım yeter zaten onun limiti var aştık mı daha değişim mümkün değil.Sen dene abi windows ortamında problem olmaması lazım.Şükrü hoca dan hiç ses çıkmadı o ne yaptı acaba Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Şükrü Ağbal 84 Mayıs 30, 2014 gönderildi Paylaş Mayıs 30, 2014 gönderildi Az önce kurdum. Sonuç hüsran Gökhan bizim lisanslar onaydan geçmedi sanırım. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Recep YAZICI 261 Mayıs 30, 2014 gönderildi Paylaş Mayıs 30, 2014 gönderildi Lisans konusunda sıkıntı olacağını sanmıyorum.Dün oturup biraz PDF dosyalarını okudum.1 lisans 5 farklı "PC"de kullanılabilirmiş.Sadece ben 3 farklı PC ye kurup denedim bile. Yani biz 5i aşalı çok oldu.Kamera seri numaraları ile uğraşmayalım yeter zaten onun limiti var aştık mı daha değişim mümkün değil.Sen dene abi windows ortamında problem olmaması lazım.Şükrü hoca dan hiç ses çıkmadı o ne yaptı acabaSıralamayı değiştirdik o kadar. Toplamda hep aynı seri numaraları. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Şükrü Ağbal 84 Mayıs 30, 2014 gönderildi Paylaş Mayıs 30, 2014 gönderildi Makineye her türlü ulaşabiliyorum ancak reikon usb ye tanınabilir bir makine tak diyor. Nette 1.9.2 versiyonunun D610 için güncellendiğini yazıyor ama bizimki daha yeni versiyondur sanırım. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Gökhan YAZICI 856 Mayıs 30, 2014 gönderildi Yazar Paylaş Mayıs 30, 2014 gönderildi Hade buyur burdan yak O zaman ne yapıyım konuşup iade mi etmeye çalışayım? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Orçun Edipoğlu 437 Mayıs 30, 2014 gönderildi Paylaş Mayıs 30, 2014 gönderildi programı tek çalıştırabilen benim. Ama genel başarım oranı 1/5 ise, çıkıntılık yapmanın anlamı yok.Eğer iade edeceğiniz derseniz ben sorun çıkarmam. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Gökhan YAZICI 856 Mayıs 30, 2014 gönderildi Yazar Paylaş Mayıs 30, 2014 gönderildi 1.9.5 sürümü Nikon Df bile destekliyormuş.Hakkatten Nikon Df vardı ne oldu?Makinenin USB modu PTP olacak falan diyor, mass storage olmayacakmış.D610 da USB ayarı varmı acaba ayarlarda? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Şükrü Ağbal 84 Mayıs 30, 2014 gönderildi Paylaş Mayıs 30, 2014 gönderildi Lisansı iade etmeye gerek yok, sorunu yaşayan tek biz değiliz, nette yüzlerce insan aynı şekilde ve buna reikon iilaki çözüm bulacaktır. Evet Gökhan benim anladığım sorun da bu. Makine üzerinden USB yi değiştirmemiz lazım sanırım. Ama bizim menülerde öyle birşey olduğunu hatırlamıyorum. Belki de biraz maneviyat lazım, ben Cuma'ya gider dua eder. öğleden sonra devam Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Recep YAZICI 261 Mayıs 30, 2014 gönderildi Paylaş Mayıs 30, 2014 gönderildi Bende menüde öyle bir sekme bulamadım. İade edilsin / edilmesin benim için farketmez.. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Gökhan YAZICI 856 Mayıs 30, 2014 gönderildi Yazar Paylaş Mayıs 30, 2014 gönderildi Ben makineyi taktım çalışmadı direk aklıma o USB ayarı geldi baktım baktım bulamadım D700 de.D7000 kullanırken onda vardı bu menü onu ordan aklımda kalmış hemen onu aramaya başladım. Yahu bu menüde olması lazım, şu menüde olması lazım bulamayınca google da baktım.D700 de öyle bir menü yok zaten direk PTP modunda çalışıyormuş.Dedim bundan dolayı sanırım bişey oluyor ondan çalışmıyor bu zamazingo.Abi D700 ile kullanıyorum diyen adam var. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Orçun Edipoğlu 437 Mayıs 30, 2014 gönderildi Paylaş Mayıs 30, 2014 gönderildi Bence windows driverlarindan kaynaklanan bir durum gibi geliyor. Deneme olarak sanal bir makinede temiz bir w7 kurup onun uzerinden deneme yapabilirseniz en azindan sorunun nerede olduğunu görmekte faydali olabilir. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Gökhan YAZICI 856 Mayıs 30, 2014 gönderildi Yazar Paylaş Mayıs 30, 2014 gönderildi Benim tüm Windowslarım temiz. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Recommended Posts
Sende sohbete katıl
Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın