ozkan NALCIOGLU 6 Oluşturuldu: Haziran 7, 2014 Paylaş Oluşturuldu: Haziran 7, 2014 Degerli arkadaslar NEF dosyalarini Adobe Photosop CS6 da acamadim. Ben mi beceremadim yoksa acilmiyor. Bilgisi olan arkadaslarin bilgisine ihtiyac vardir . Tesakkurler Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Deniz Tuna 48 Haziran 7, 2014 gönderildi Paylaş Haziran 7, 2014 gönderildi Photoshop Lightroom olması gerek diye biliyorum ben. Birde onu deneyin. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
ozkan NALCIOGLU 6 Haziran 7, 2014 gönderildi Yazar Paylaş Haziran 7, 2014 gönderildi Kemal arkadasin yazilarindan anladigim kadariyla camera rav guncellenmesi gerekir Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Ramiz AKSOY 305 Haziran 7, 2014 gönderildi Paylaş Haziran 7, 2014 gönderildi Elinizdeki camera raw sürümünün daha güncellerini edinin açacaktır 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Gökhan YAZICI 856 Haziran 7, 2014 gönderildi Paylaş Haziran 7, 2014 gönderildi Photoshop da olsa, Lightroom da olsa D800E için Adobe Camera RAW 7.1 veya daha üstü kurulmak zorundadır.Photoshop un kendi güncelleme ekranından da aslında bunu download edebilirsiniz. 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
B.Cem BOZBAŞ 66 Haziran 8, 2014 gönderildi Paylaş Haziran 8, 2014 gönderildi Photshop CC'de açmıyor D610 Nef dosyasını. Güncelleme lazım. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
ozkan NALCIOGLU 6 Haziran 8, 2014 gönderildi Yazar Paylaş Haziran 8, 2014 gönderildi Adobe Camera RAW 7.1 ile guncelleme yaptim hicbir sorun kalmadi. Herkese tesekkurler Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
ozgur 1 Haziran 9, 2014 gönderildi Paylaş Haziran 9, 2014 gönderildi Bende D610 için linkteki 8.4 versiyonunu kurdum sorunsuz açtı Photoshophttp://blogs.adobe.com/crawlspace/2011/03/keeping-photoshop-up-to-date.html#notconnected Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Nikontürk 7 Haziran 9, 2014 gönderildi Paylaş Haziran 9, 2014 gönderildi Camera raw güncellemesi size bir şey ifade etmiyorsa:ücretsiz yazılım View NX.ücretli yazılım Capture NX2 versiyon 2.4.4.Bunlar ilk seçenekler.Picasa gibi ücretsiz yazılımlar da açabilir. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
ozkan NALCIOGLU 6 Haziran 11, 2014 gönderildi Yazar Paylaş Haziran 11, 2014 gönderildi Capture NX2 versiyon 2.4.4. ile View NX2 arasında fark varmı? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Ramiz AKSOY 305 Haziran 11, 2014 gönderildi Paylaş Haziran 11, 2014 gönderildi Capture NX candır tavsiye ederim Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Nikontürk 7 Haziran 11, 2014 gönderildi Paylaş Haziran 11, 2014 gönderildi Capture NX2 versiyon 2.4.4. ile View NX2 arasında fark varmı?Madem bu soruyu sordunuz, o zaman benim tavsiyem şu olur: Siz önce ücretsiz olan View NX ile bir başlayın bakalım. Nasılsa eliniz alışınca neye ihtiyacınız olduğunu daha iyi öğreneceksiniz. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
ozkan NALCIOGLU 6 Haziran 11, 2014 gönderildi Yazar Paylaş Haziran 11, 2014 gönderildi Mehmet bey benim makine ile birlikte View NX2 geldi. Fakat ben daha önce Photoshop kullandığım için sormuştum Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Nikontürk 7 Haziran 11, 2014 gönderildi Paylaş Haziran 11, 2014 gönderildi Fuji S5 Pro sahibi olduğunuz da görüyorum; o halde camera raw olayını halletmiş olmanız lazımdı. Madem öyle bunu güncellemekten geri kalmayın. Ama bir D800 kullanıcısı Capture NX olmadan raw çalışmayı yeğlemez. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
ozkan NALCIOGLU 6 Haziran 11, 2014 gönderildi Yazar Paylaş Haziran 11, 2014 gönderildi Mehmet bey, dogrudur camera raw 7.1 guncelleyerek sorunu cozdum. yeni makine ile birlikte gelen viw NX2 yi inceledim fakat henuz cozemedigim icin gundeme getirmistim. Cunku bugune kadar Photoshop kullaniyordum. ben biraz daha arastirma yapmam lazim. tesekkurler Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
ömer köse 0 Şubat 5, 2015 gönderildi Paylaş Şubat 5, 2015 gönderildi D800 E İçin NX-D kullanılması lazım... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Ramiz AKSOY 305 Şubat 5, 2015 gönderildi Paylaş Şubat 5, 2015 gönderildi D800 E İçin NX-D kullanılması lazım...Bu bilginin dayanağı nedir acaba ? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
ozkan NALCIOGLU 6 Şubat 5, 2015 gönderildi Yazar Paylaş Şubat 5, 2015 gönderildi Bu bilginin dayanağı nedir acaba ?Remzi bey , koydugunuz D 800 E kutusunu gordukten sonra benim de capture NX 2 icin lisans numaram olmasini farkettim . fakat ben kamerayi honkonk' tan aldirmistim ve getiren arkadas kutuyu atmisti, ben bu numarayi nasil elde edebilirim tesekkurler Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Ertan Ozturk 546 Şubat 5, 2015 gönderildi Paylaş Şubat 5, 2015 gönderildi İlk başta d800e ile o lisans verildi, sonradan o uygulama kalktı diye biliyorum. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Özen Gözler 0 Şubat 5, 2015 gönderildi Paylaş Şubat 5, 2015 gönderildi İyi akşamlar arkadaşlar.Benim de bu Nikon Programları hakkında iki sorum olacaktı. İlk sorum View NX2 de işlem yaptığım fotoğrafları daha sonra Photoshop ta açınca View Nx2 de yaptıklarımı program yok sayıyor. Bu normal mi View NX2 de yaptığım müdehaleleri Camera Raw programında tekrar yapmam gerekiyor. İkinci sorum ise Capture NX-D programı bende ciddi derecede yavaş çalışıyor bu durum normal mi, i7 işlemcili bir bilgisayar kulanıyorum, yada program ayarlarında mı bir sorun var. Şimdiden çok Teşekkürler Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Nikontürk 7 Şubat 5, 2015 gönderildi Paylaş Şubat 5, 2015 gönderildi İyi akşamlar arkadaşlar.Benim de bu Nikon Programları hakkında iki sorum olacaktı. İlk sorum View NX2 de işlem yaptığım fotoğrafları daha sonra Photoshop ta açınca View Nx2 de yaptıklarımı program yok sayıyor. Bu normal mi View NX2 de yaptığım müdehaleleri Camera Raw programında tekrar yapmam gerekiyor. İkinci sorum ise Capture NX-D programı bende ciddi derecede yavaş çalışıyor bu durum normal mi, i7 işlemcili bir bilgisayar kulanıyorum, yada program ayarlarında mı bir sorun var. Şimdiden çok Teşekkürler Raw ve jpg konusunda biraz daha kaynak okumanız gerekli sanırım. Bunları yüzeysel olarak iyi tanırsanız sorunu çÖzersiniz.Bu işin normal sıralaması şÖyle olur:-Makina üzerinde raw çekersiniz.-Nef dosyasını Capture NX veya View NX ile açarsınız.-Gerekli düzeltme/müdahaleleri yaparsınız ve dosyayı jpg olarak mümkünse en yüksek kalitede (%100) kaydedersiniz.-Kaydettiğiniz bu jpg dosyasını photoshop ile açarsınız, gerekli düzenlemeleri yaparsınız ve yine jpg olarak kaydedersiniz.NX-D için pek çok kullanıcıdan aynı şikayeti duyuyoruz, sanırım bu yazılım henüz tam bir stabilite kazanmadı, bunun için biraz daha zamana/güncellemelere ihtiyaç olabilir. Şimdilik CNX ile devam edebilirsiniz. Zaten NX-D D810 gibi gÖvdeler için zorunluluk; siz CNX ve VNX ile de çalışabilirsiniz. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Özen Gözler 0 Şubat 5, 2015 gönderildi Paylaş Şubat 5, 2015 gönderildi Çok mersi Mehmet bey.Çok yardımcı oldunuz, ben hep Raw olarak devam etmem gerektiğini zannediyordum. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Ramiz AKSOY 305 Şubat 6, 2015 gönderildi Paylaş Şubat 6, 2015 gönderildi Remzi bey , koydugunuz D 800 E kutusunu gordukten sonra benim de capture NX 2 icin lisans numaram olmasini farkettim . fakat ben kamerayi honkonk' tan aldirmistim ve getiren arkadas kutuyu atmisti, ben bu numarayi nasil elde edebilirim tesekkurlerİsmim Ramiz öncelikle , o kutunun üzerindeki sanmıyorum orjinal lisans numarası olsun temsilidir , bence eğer var ise evraklarınızdan bir kontrol edin derim. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Recommended Posts
Sende sohbete katıl
Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın