Mehmet F.Ödev 1 Oluşturuldu: Haziran 7, 2014 Paylaş Oluşturuldu: Haziran 7, 2014 Galiba makro konusunda manuel netlemeyle pek bir şey kaçırmayacağım bu nedenle kaliteli, manuel, d5000 de kullanabileceğim makro lens önerebilir misiniz? Çünkü gerçekten makroyla uğraşmak istiyorum. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Gökhan YAZICI 856 Haziran 9, 2014 gönderildi Paylaş Haziran 9, 2014 gönderildi Amacınız makro ise manuel lens elbetteki iş görür. Yok ben o lens ile farklı şeylerde çekicem diyorsanız dünyaları kaçırırsınız.Yalnız sorun şu ki Türkiye de hem manuel olup, hem Nikon mount makro lens bulabilirmisiniz?Mesela alın size canavar gibi bir lens. Nikkor 105mm F2.8 AI-söyle sanıyorum ki günümüzdeki makro lensler ile bile optik olarak yarışabilecek türden bir lens. Ancak nerden bulunur?Makro konusun Türkiye de bulabileceğiniz ancak eski M42 bağlantı türü olan lensler.Onlarında genel anlamda bu lens çok kötü 5 para etmez denilenini hiç görmedim.Ancak eski lenslerde genelde 1:1 büyütme olmaz, çoğunlukla 2:1 (yada 1:2 artık neyse) büyütme olur yani yarı yarıya küçük büyütme verir ki buda gerçek makroda pek istenen bir durum değil. Birde M42 lensleri Nikon gövdelere bağlamak için 5-10$ a satılan ek aparatlardan almalısınız ve bunlarda da genellikle sonsuza netleyememe sıkıntısı olur ki söz konusu makro olunca yine çok da büyük bir sıkıntı değil tabiki.Uygun fiyatlı AF makro lens arıyorsanız (tabi sizin gövde de yine manuel çalışacaktır) Cosina 100mm F3.5 'e bakabilirsiniz. Şansınız varsa sahibinden.com da 2.el bile denk gelebilir. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Mehmet F.Ödev 1 Haziran 13, 2014 gönderildi Yazar Paylaş Haziran 13, 2014 gönderildi Benim eskiden kalma bir macro lensim var: hanimex 80-200 automatic 1:4.5 diye bunu d5000 e uygun hale getirebilir miyim? Bir de bayonet tipinin ne olduğunu bilmiorum nerden nadıl öğrenebilirim? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Hüseyin Baykuş 20 Haziran 16, 2014 gönderildi Paylaş Haziran 16, 2014 gönderildi Merhaba;Bende macro tüp almayı düşünüyordum 50-60 dolar o 50mm yetersiz kalacak birde ona keskin lens arayacağım desem oda büyük olasılıkla manuel olacak,Bu coisnanın Türkiye de 0 satışı var mı , birde yurtdışından ebay amazon gibi sitelerden Türkiyeye sıkıntısız gelebiliyor mu? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Recommended Posts
Sende sohbete katıl
Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın