Recep YAZICI 261 Eylül 10, 2014 gönderildi Yazar Paylaş Eylül 10, 2014 gönderildi Makinamı hayyam vasıtasıyla Nikon servise göndermiştim. Thermal problemi düzeltilmiş. Bunun için bir yazlım ve sensör kalibrasyonu yapılmış. 24-70 içinde Af Tune yapılmış. 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
muhammed ayter 74 Eylül 10, 2014 gönderildi Paylaş Eylül 10, 2014 gönderildi Recep bey, hayyam vasıtasıyla göndermek kaça maloldu? Merak ettim. Ben de kendim gönderdim. Bir haftaya ulaşır. Bakalım gümrükte ne bekliyor beni? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
muhammed ayter 74 Eylül 10, 2014 gönderildi Paylaş Eylül 10, 2014 gönderildi Aras Selim kardeş, mesele user manuel meselesi değil. Her taraf user manuel, zebil gibi.. Ama benim kasdettiğim şu: Grey market ürünlerinden user manuel çıkmıyor, yada fotokopi haliyle çıkıyor. Yani Grey market ürünleriyle normal distribütörler için üretilen ürünleri birbirinden ayıran, hatta en önemli işaret user manueldir. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Recep YAZICI 261 Eylül 10, 2014 gönderildi Yazar Paylaş Eylül 10, 2014 gönderildi Recep bey, hayyam vasıtasıyla göndermek kaça maloldu? Merak ettim. Ben de kendim gönderdim. Bir haftaya ulaşır. Bakalım gümrükte ne bekliyor beni?Bir maliyeti olmadı. Sağolsun daha önce alışveriş yaptığım yer hallettirdi. 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
muhammed ayter 74 Eylül 10, 2014 gönderildi Paylaş Eylül 10, 2014 gönderildi 😩 Hayyam' ın böyle marifetleri olduğunu bilmiyordum.. Bana çok pahalıya maloldu bu Nikon.. Neyse, geçmiş olsun sana, güle güle kullan 👠1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Recep YAZICI 261 Eylül 10, 2014 gönderildi Yazar Paylaş Eylül 10, 2014 gönderildi Sen neyle gönderdin makinayı ?? Neyle geri gönderecekler ??Aslında hiç göndermeyip burda yaptıracaktın.. 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
muhammed ayter 74 Eylül 10, 2014 gönderildi Paylaş Eylül 10, 2014 gönderildi Makineyi Amerika'dan gelen bir arkadaşla getirmiştim, BH'ten. Sonra iade ettim, PTT (turpex) ile geri gönderdim. BH yenisini ABD' deki arkadaşın evine gönderdi. Arkadaş da bana ABD' nin yerel postası USPS ile gönderdi. Şimdi yolda. Şu ana kadar ödediğim 350 tl. (Sadece gidiş dönüş posta gönderi masrafı). Bundan sonrası artık şansıma. Ya gümrüksüz direk adresime gelir, yada gümrüğe takılır vergisiyle çekerim.. Gümrük te neye göre değer biçer , ne kadar vergi alır bilemiyorum, göreceğim. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Recep YAZICI 261 Eylül 10, 2014 gönderildi Yazar Paylaş Eylül 10, 2014 gönderildi Makineyi Amerika'dan gelen bir arkadaşla getirmiştim, BH'ten. Sonra iade ettim, PTT (turpex) ile geri gönderdim. BH yenisini ABD' deki arkadaşın evine gönderdi. Arkadaş da bana ABD' nin yerel postası USPS ile gönderdi. Şimdi yolda. Şu ana kadar ödediğim 350 tl. (Sadece gidiş dönüş posta gönderi masrafı). Bundan sonrası artık şansıma. Ya gümrüksüz direk adresime gelir, yada gümrüğe takılır vergisiyle çekerim.. Gümrük te neye göre değer biçer , ne kadar vergi alır bilemiyorum, göreceğim.USPS ile göndermesi iyi olmuş. Umarım takılmaz ancak ; ancak çok büyük olasılıkla sana posta işleme merkezinden bir yazı gelecektir. O yazıyla birlikte ürünü teslim almaya gideceksin. ürünün değeri üzerinden %18 vergi ödemek durumunda kalabilirsin. Bunun yanında küçük bir miktarda ardiye bedeli isteyeceklerdir. Umarım bunların hiç biri olmaz. Her türlü alkol ve tütün ürünleri , telefon , bilgisayar , Fotoğraf makinası vd benzeri cihazlar gümrüğe tabidir.Gümrük memuru fiyat konusunda tatmin olmazsa direk olarak internete giriyor ve ürün fiyatını araştırıyor.Eğer FedEx , DHL yada UPS gibi bir firma ile göndermiş olsaydı kafadan 2500 TL yi cebinden çıkmış bilebilirsin. Gelen ürünlerin üzerine hediyedir , vs gibi ibareler düşülmesi bir işe yaramıyor. Yada CustomDeclaration kupununun düşük gösterilmeside yemiyor. 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
muhammed ayter 74 Eylül 10, 2014 gönderildi Paylaş Eylül 10, 2014 gönderildi Haklısın. Ben de hepsini araştırdım. İki seçenek vardı önümde; ya oradan dönecek birini bekleyecektim ki bu da aylar sürebilirdi, yada posta gümrüğünden çekmek. Bu da USPS ile mümkündü. Ben de öyle yaptım. Küçük bir şans ta olsa direk eve de gelebilir. Direk eve gelmese de, dediğin gibi, UPS yada FEDEX le gelmesi durumunda karşılaşacağım büyük rakamlarla karşılaşmam. Ee, ne yapalım, gülü seven dikenine katlanır 😠Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Recep YAZICI 261 Eylül 10, 2014 gönderildi Yazar Paylaş Eylül 10, 2014 gönderildi Haklısın. Ben de hepsini araştırdım. İki seçenek vardı önümde; ya oradan dönecek birini bekleyecektim ki bu da aylar sürebilirdi, yada posta gümrüğünden çekmek. Bu da USPS ile mümkündü. Ben de öyle yaptım. Küçük bir şans ta olsa direk eve de gelebilir. Direk eve gelmese de, dediğin gibi, UPS yada FEDEX le gelmesi durumunda karşılaşacağım büyük rakamlarla karşılaşmam. Ee, ne yapalım, gülü seven dikenine katlanır í ½í¸İnşallah gelir. Bu tamamen ordaki memurun günlük ruh haline bağlı. Ben defalarca gittim posta işleme merkezine tamamen şans. Hayırlısı olsun. 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Recep YAZICI 261 Eylül 10, 2014 gönderildi Yazar Paylaş Eylül 10, 2014 gönderildi Kargo takip numaran yokmu ?? 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
muhammed ayter 74 Eylül 10, 2014 gönderildi Paylaş Eylül 10, 2014 gönderildi Aynen öyle, ben de yıllarca bu gümrükle haşır neşir olurum. Bazen kocaman mallar bi bakmışsın direk adreste, gümrüksüz.. Bazen de küçücük bir iğne gümrüğe takılır.. Şans, yada muayene memurunun ruh haline göre.. Hayırlısı diyelim.. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
muhammed ayter 74 Eylül 10, 2014 gönderildi Paylaş Eylül 10, 2014 gönderildi Track numarası var.. Bir iki güne gelir. Bir iki gün de gümrük vs.. Haftaya çekerim inşallah Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Recep YAZICI 261 Eylül 10, 2014 gönderildi Yazar Paylaş Eylül 10, 2014 gönderildi Track numarası var.. Bir iki güne gelir. Bir iki gün de gümrük vs.. Haftaya çekerim inşallahKontrol ettinmi TR ye girmişmiki 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
muhammed ayter 74 Eylül 10, 2014 gönderildi Paylaş Eylül 10, 2014 gönderildi Kontrol ettim daha Türkiye ye girmemiş, ama tahminim yarın girer. Çünkü 4. Gün oldu artık. Max 7 gün demişlerdi. Gerçi 2 gün (Cumartesi pazar) de çalışma günü dışında saysam sanırım ya hafta sonu ya da p.tesi salı çekerim., umarım yani Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
ozkan NALCIOGLU 6 Eylül 11, 2014 gönderildi Paylaş Eylül 11, 2014 gönderildi Muhammed bey,bende umarim postaya takilmaden evinize ulasir ve hayirliolmasini dilerim 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
muhammed ayter 74 Eylül 11, 2014 gönderildi Paylaş Eylül 11, 2014 gönderildi Muhammed bey,bende umarim postaya takilmaden evinize ulasir ve hayirliolmasini dilerimTeşekkür ederim Özkan kardeş. Umarım Öyle olur... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Recep YAZICI 261 Eylül 16, 2014 gönderildi Yazar Paylaş Eylül 16, 2014 gönderildi Teşekkür ederim Özkan kardeş. Umarım Öyle olur...Ne durumda ? 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
muhammed ayter 74 Eylül 16, 2014 gönderildi Paylaş Eylül 16, 2014 gönderildi ukim (uluslararası kargo işleme merkezi)' nde görünüyor. beklemeyeceğim, yarın gidip yalvar yakar bir şekilde isteyeceğim makinemi. zira perşembe günü güney doğu turuna çıkıyorum. alamazsam çok fena bozulacağım. 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Recep YAZICI 261 Eylül 16, 2014 gönderildi Yazar Paylaş Eylül 16, 2014 gönderildi ukim (uluslararası kargo işleme merkezi)' nde görünüyor. beklemeyeceğim, yarın gidip yalvar yakar bir şekilde isteyeceğim makinemi. zira perşembe günü güney doğu turuna çıkıyorum. alamazsam çok fena bozulacağım.Hayırlısıyla kavuşursun umarım 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
muhammed ayter 74 Eylül 16, 2014 gönderildi Paylaş Eylül 16, 2014 gönderildi İnşallah valla.. saol. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
muhammed ayter 74 Eylül 17, 2014 gönderildi Paylaş Eylül 17, 2014 gönderildi Aldım çok şükür yarın Urfa Mardin dolaylarındayım.. 14-24 'le geniş alan avındayım Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Recep YAZICI 261 Eylül 17, 2014 gönderildi Yazar Paylaş Eylül 17, 2014 gönderildi Aldım çok şükür yarın Urfa Mardin dolaylarındayım.. 14-24 'le geniş alan avındayım Hadi geçmiş olsun. 14-24 hep ilgimi çekmiştir Umarım güzel kareler yakalarsın .. 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
muhammed ayter 74 Eylül 17, 2014 gönderildi Paylaş Eylül 17, 2014 gönderildi Evet, neredeyse hiç olumsuz yorum yok hakkında. Ben de ilk kez tecrübe edeceğim. Bakalım ne kadar becerebileceğim:) hoşuma giden bir kare olursa paylaşırım zaten.. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Onur SÜSLÜ 0 Eylül 17, 2014 gönderildi Paylaş Eylül 17, 2014 gönderildi Merhabalar ;Öncelikle foruma yeni katıldım , Fotoğraf makinesi hakkında pek detaylı bilgilere sahip değilim (geniş kapsamlı)Kullandığım makine D90 yaklaşık 3 yıldır benimle-Tamron AF 70-300mm F/4-5.6‎-Tamron AF 28-80mm F/3.5-5.6-Nikon 50mmF/1.8D LensŞimdi sizden yardım istediğim konu şu :Ben hobi amaçlı başladım bu işe ve kendimce güzel fotoğraflar çektiğime inanıyorum , Düşündüm ki FF bir makine alayım 2. el ama ne alayım ?Bunu araştırırken bu foruma geldim bütün cevapları ve yazıları ayrıca linkleri inceleyip verilen videoları izledim. Aklım da 2 - 3 makine vardı sağolsun arkadaşlar burada değerlendirmişler.Ama benim 2-3 makine fikrim şu an 2 elimin arasına kafamı alıp acaba ben bu makineleri alsam mı ? Yoksa kendime lens mi alsam ? sorularını yÖneltti.Elbet sen ne çekmek istiyorsun beklenti ne sorularınız olacaktır , ona da açıklık getireyim. Genelde portre çekiyorum bu mevcut lenslerimle evet ve ufak tefek düğün fotoğrafçılığı yapan arkadaşıma yardım ediyorum.Aklımda bulunan FF makineler şunlar ( 2.El alacağım)- D800- D700- D600Toz duman leke gibi konuların da hepsini okudum bu yüzden ''S'' ve ''10'' taglarını eklemedim onları da gÖz Önünde bulundurabilirsiniz.Pek zengin bir bütçem yok ama ne kadar ayırdın diye soracak olursanız 3500 TL civarı bunun içinde yeni makine alacak olursam lens de dahil :/Genel olarak sorum şudur ben ne yapmalıyım D90 ile mutlu yaşayıp lens mi seçmeliyim (Ki gÖrüldüğü üzere 250 TL lik lenslerim var)Ya da Bir full frame makine alıp bir de lens mi almalıyım ?Yardım ederseniz çok sevinirim en azından fikir almış olurum şimdiden teşekkür ederim. DİP NOT : Video İle İşim Yok HD vs vs vs. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Recommended Posts
Sende sohbete katıl
Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın