İçeriğe git

Nikon d5200 - canon 650-700d tercihi hakkında yardım

Deniz koç

Recommended Posts

Merhabalar. Yeni üyeyim eğer konuyu yanlış yerde açtıysam kusuruma bakmayın. Buna benzer bir soru da vardı forumda ama istediğim cevabı alamadığım için sormak istedim.

Daha önce d-slr kullanmadım, yukarında yazdığım modeller ile giriş yapmak istiyorum ve inanın 2 aydır falan sürekli okuyorum testleri izliyorum fotoğraf sohbetlerini dinliyorum ve kafam gerçekten de çok karıştı.

Öncelikle nikon'a sempatim var özellikle nikon almak istiyorum ama nikon'daki lens fiyatlarını canon ile karşılaştırınca arada uçurum var. Özellikle de 50mm 1.8 için konuşuyorum. Canon'da 250 lira iken nikon'da af-s olanı 800 lira. Şöyle maddeler halinde sorsam ve yardım edip beni yönlendirseniz gerçekten çok yardımcı olmuş olursunuz. Şunu da belirtmek isterim aldığım makinayı 1 sene kit lens ile kullanıp iyice öğrenmek istiyorum yani hemen lens değişikliği de yapamam.

1. 50mm 1.8 lens herkes tarafından önerilen bir lens, diyelim ki almaya karar verdim, nikon d5200 alırsam bu lense neden 800 lira vermek zorundayım yani canon 250 lirayken neden nikon'da 800 lira civarı. Af motoru olmayan lenslerden bahsetmiyorum çünkü manuel elle netleme yapamam.

2. Nikon'daki bu lenslerin daha pahalı olması durumu nikon'un bütün lenslerinde geçerli midir canon'un aynı lenslerine kıyasla.

3. Nikon d5200 bir sene 18-55 kit lens ile kullansam bir sene sonra tamron 17-50 f2.8'e geçsem saçma mı olmuş olur.

4. Yeni başlayan daha önce hiç bir tecrübesi olmayan birine nikon d5200 mü önerirsiniz yoksa canon 650d-700d mi. Kullanım kolaylığı çok farkeder mi?

Umarım çok saçma sorular sormamışımdır. Dediğim gibi pek bi bilgim yok. Bütçe kısıtı nedeniyle daha üst düzey makina alamam maalesef.

Teşekkürler...

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Deniz Bey merhaba. Aynı sorular benim de kafamı kurcalıyor. Bende daha önce DSLR kullanmadım ve sizin gibi devamlı takip ediyorum. Bu durumdayken cevap yazmam dogrumu bilmiyorum ama bence;

1- Evet Nikon 50mm G prime lens bariz pahalı. Ama denilen o ki daha keskin daha kaliteli. 800 ise piyasası bunun yerine (Nikon için) Tamron 17 - 50 almak daha mantıklı. Çünkü bence bu lens portre çekimleri için hiçte kötü degil.

2- Nikon lensleri kendi sınıflarında Canon yada Tamron, Sigma lenslerden biraz pahalı. Sebebi madde 1 ile aynı. Ne kadar ekmek o kadar köfte :)

3- Bütçe varsa, sizde, bende aynı durumdaki diğer arkadaşlar da, direk Tamron ile başlanmalı. Çünkü hemen hemen her çekimde Tamron yeterli olacaktır belli bir yere kadar. Kit+50mm.

4- Valla bilen arkadaşlar arada fark olmayacağını söylüyorlar. Ben Nikonun JPEG işlemesini beğeniyorum. Madem öyle fark olmaz RAW çekimde falan, o zaman bence Nikon. Ama sanki Canon'un menüsü daha iyi kanımca.

Deniz Bey çok uzattım sanırım. Ben D5100+Tamron 17-50 ile başlamayı planlıyorum. Başlangıç için yeterli olduğunu düşünüyorum. (Keşke D5100'ün vizorü D7000'in ki ile aynı olsaydı.) Uygun gördüğüm zaman (gövdenin yetmediği yada maddiyat açısından problem olmadığında) D7000 - D7100 gibi gövdeye geçiş yapmak en güzeli olacaktır.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Merhabalar. Yeni üyeyim eğer konuyu yanlış yerde açtıysam kusuruma bakmayın. Buna benzer bir soru da vardı forumda ama istediğim cevabı alamadığım için sormak istedim.

Daha önce d-slr kullanmadım, yukarında yazdığım modeller ile giriş yapmak istiyorum ve inanın 2 aydır falan sürekli okuyorum testleri izliyorum fotoğraf sohbetlerini dinliyorum ve kafam gerçekten de çok karıştı.

öncelikle nikon'a sempatim var özellikle nikon almak istiyorum ama nikon'daki lens fiyatlarını canon ile karşılaştırınca arada uçurum var. özellikle de 50mm 1.8 için konuşuyorum. Canon'da 250 lira iken nikon'da af-s olanı 800 lira. Şöyle maddeler halinde sorsam ve yardım edip beni yönlendirseniz gerçekten çok yardımcı olmuş olursunuz. Şunu da belirtmek isterim aldığım makinayı 1 sene kit lens ile kullanıp iyice öğrenmek istiyorum yani hemen lens değişikliği de yapamam.

1. 50mm 1.8 lens herkes tarafından önerilen bir lens, diyelim ki almaya karar verdim, nikon d5200 alırsam bu lense neden 800 lira vermek zorundayım yani canon 250 lirayken neden nikon'da 800 lira civarı. Af motoru olmayan lenslerden bahsetmiyorum çünkü manuel elle netleme yapamam.

2. Nikon'daki bu lenslerin daha pahalı olması durumu nikon'un bütün lenslerinde geçerli midir canon'un aynı lenslerine kıyasla.

3. Nikon d5200 bir sene 18-55 kit lens ile kullansam bir sene sonra tamron 17-50 f2.8'e geçsem saçma mı olmuş olur.

4. Yeni başlayan daha önce hiç bir tecrübesi olmayan birine nikon d5200 mü önerirsiniz yoksa canon 650d-700d mi. Kullanım kolaylığı çok farkeder mi?

Umarım çok saçma sorular sormamışımdır. Dediğim gibi pek bi bilgim yok. Bütçe kısıtı nedeniyle daha üst düzey makina alamam maalesef.

Teşekkürler...

1- Nedeni basit. Canon un yaptığı lens 1990 dan günümüze gelen bir lensdir. Nikon 50mm F1.8G AF-S ise 2011 yılından bugüne denk gelmektedir.

Aralarında 20 yıllık teknoloji farkı vardır.

Ha bu 20 yıllık teknoloji farkı kaliteye etki ediyormu? Açıkcası aralarında uçurum olduğunu düşünmüyorum, heleki bir amatörün fark edebileceği hiç bişey olmadığına eminim.

Peki 250TL neresi 800TL neresi derseniz aslında o konuda da Nikon un suçu yok.

Canon lens 110$ lık bir lens. Nikon ise 210$ lık bir lens.

Türkiye ye ülke sınırları içine girince dolardan dolayı 2 ile çarpılıyor. 3 kuruşluk gümrük, kargo, rüşvet paraları yüzünden 2 ile çarpılıyor oluyor size 800TL.

İsteseler bu lensi çok rahat 600-650TL fiyata satarlar ki spot getirenlere bakın genelde bu fiyata satılır.

2- Eşit şartlardaki tüm lenslerin fiyatı kafa kafayadır. Canon birinde 60$ pahalıdır, diğerinde 70$ ucuzdur.

3- 18-55 den Tamron 17-50 ye geçilir geçilmez değil ancak direk Tamron almanız daha akıllıca olacaktır. Yada 18-55 yerine 18-105 VR

4- D5200 de 650/700D de giriş seviyesi makinelerdir. Hangisi hoşunuza gidiyorsa onu alın.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Uzun yazmayacagim

Canonun menusu daha kolaydir.

Nikonun menusunde cildirirsin ama birakamazsin.

ben olsam canonla başlarım.

50mm Canonda bariz pis plastiktir fakat Nikonda çiçektir. 50mm lensim var dersin. Yeniysende farkını hemen anlayamazsın, Kopürmez

ileride alacagın lensi düşünme makineye karar ver çekime başla

lens alacağın zamanda çevrendeki buldugun lensleri bi dene derim

çok yardımı olur.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.