İçeriğe git

D7100 den D810 a geçiş


Melih

Recommended Posts

Merhaba arkadaşlar,

İşlerimin yoğunluğundan dolayı bir süredir foruma çok bakamadım, umarım herkes iyidir. 3 ay sonra Tayland'a gideceğim, D7100'den D810'a geçiş yapmayı düşünüyorum, D7100'ün her özelliğini kullanıyormuyum hayır, tam anlamıyla fotoğrafcılığın her yönünü kavrayabildimmi hayır, ama Tayland'da fiyatlar oldukça makul seviyelerde diye biliyorum. İleriye dönük düşünüldüğünde sizce bu geçiş mantıklımı.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

D7100 kendinizi geliştirirken daha fazla işe yarar. En basitinden D810 ile D7100 iso performansı çok farklı. D7100'de düşük ışık koşullarında daha fazla uğraşacağınız, daha fazla ışık oyunları yapmaya çalışacağınız kesin. Bir çok noktyaı keşfederek öğrenmenizi sağlar. Diğer taraftan uygun fiyata D810 var ancak bildiğim kadar Tayland'da fiyatlar hep ucuz. Şuan almanız için özel bir sebep yoksa almayın derim. Daha işin başındayken D810 almak kendinizi geliştirmede biraz ters kalabilir. Tabi bu benim fikrim.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Beni yanlış anlamayın ama D810 / D800E biraz zor makinadır forumda ki diğer konuları da incelerseniz kullanıcıların nelerden şikayet ettiklerine bakabilirsiniz , bence biraz daha bu işte piştikten sonra düşünün derim.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

D7100 şuan piyasanın en iyi APSc gövdesi sayılabilecek bir gövde.

D810 e geçiş mantıklı olur olmasına da gerek varmı? Asıl önemli konu bu.

Zaten lensleride yeni aldınız hocam, eğer gelecekte bir Tayland seyehati daha olacaksa bence ona bırakın.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Birçoğunuz benden çok daha ileri seviyedesiniz, sizler bu konuyu daha iyi değerlendirirsiniz fakat bende kendi açımdan değerlendirmek istiyorum. Zaman zaman ileriyi düşünerek şu gövdeyi alırım şu lensi alırım diye düşünüyorum. Profesyonel olarak değil hobi amaçlı uğraşıyorum ve FX gövde almayı hiçbir zaman düşünmedim. FX gövde aldığımda kullanmam gereken lens açısından da daha fazla para vermem gerekebilecek. Elinizde ki gövde DX gövde piyasanın en iyilerinden biri. Sizde bu işi benim gibi yapıyorsanız DX gövdede kalmanızı bir düşünün derim.

Yerinizde ben olsam yeni bir gövde değil de yeni lensler olarak değerlendirirdim bu fırsatı.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

ne hevesinizi ne de sizi kırmak isterim ama şahsi düşüncemdir, büyüğünü alalım seneye de giyeriz gibi bir konu malesef bu işlere uyan bir tutum gibi gelmiyor bana. takip ettiğim kadarıyla D7100 makineniz ilk gövdeniz ve çok güzel lenslere yatırım yaptınız. Bence D7100 ile kendinizi geliştirmeye devam edin, nasılsa Tayland orada duruyor ve illaki NIKON rahat durmayıp yeni modeller çıkarmaya devam edecektir. Artık bu gövde bana yetmiyor, ihtiyaçlarıma cevap vermiyor dediğiniz zaman gövde değiştirirsiniz. Kaldı ki D7100 baya bir süre sizi idare edecektir. D40 gövdemi değiştirmeye niyetlendiğimde Mehmet hoca direk D40 ile çekemediğin nedir de makineni değiştirmek istiyorsun demişti. İhtiyaçlarımı şikayetlerimi anlatınca D7000 almama vesile olmuşlardı. Sen de bir gün makinenden şikayet etmeye başladığında FX mi DX mi diye düşünürsün ama şu anda erken sanırım sizin için...

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Yorumlar için teşekkür ederim. Ben makinemi seviyorum ve sizlerinde belirttiği gibi şuan ki bilgi birikimime göre benim işimi çok çok fazlasıyla görüyor zaten ama tayland a bir daha ne zaman giderim meçhul. Bu seyahati en azından gövde ve lens tedariki konusunda bir fırsata çevireyim diye düşünmüştüm, sonuçta dönerken yanımda belli limitler dahilinde ekipman getirebilme hakkım var.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Melih bey,

geçtiğimiz şubat sonu mart başı ben de arkadaşlarımla Taylanda gitmeye niyetlenmiştim. (şunu okuyan erkek ırkının dudağında oluşan belli belirsiz hınzır gülümseme sebebiyle söylüyorum, arkadaşlarım derken eşleri falan da konuya dahil. ben orada acayip güzel tapınaklar olduğunu duyduğum için gitmek istedim. belirteyim de...) fakat iş uzadı, ek iş verildi, teslim tarihi sarktı derken olmadı. şantiyecilik halini malum. seneye bir terslik olmazsa filipinli arkadaşlarımın da "gel abi biz sana kalacak yer ayarlarız" babalamasıyla o taraflara gitmeye niyetliyim. bakarsınız bir daha "fotoğraf makinesi almak" adına beraber gideriz. :)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Tamamdır Şükrü hocam. Çoruma geldiğimde size siteden mesaj atarım. Gördüğüm kadarıyla 24-70 sahibisiniz ve bu lensi de inceleme fırsatı bulurum sayenizde :)

Şu mesaja istinaden yazıyorum , Melih bey madem böyle bir düşünceniz var 810 iÇin ayrılacak bütÇeyi bence fx lensler iÇin kullanabilirsiniz diye düşünüyorum 24-70 ve 70-200 gibi , iler ki geÇişinizde de elinizde lens parkınız hazır olur

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bu arada konuyu amacından saptırmadan sorayım; Tayland'dan nerelerden bu teçhizatı almayı düşünüyorsunuz? Daha önce okumuştum, sanki o kadar çekici değildi gibi hatırlıyorum.

Benim fotoğraf malzemeleri toptancılığı yapan kardeşim var. Her sene gidiyor tayland'a, oradan lens ve gövde geitirip, geldiğinde üzerine kâr koymasına rağmen buradaki fotoğrafçılara satıyor. Ama kısıtlı adette getirebiliyor tabi. Dolayısıyla oralarda bu ekipmanların fiyatlarının cazip olduğunu söyleyebilirim. Elbette onlar sektörün içinde olduklarından dolayı oralarda gidilmesi/alınması gereken yerleri iyi biliyorlar. Ben biraz hevesten dolayı lens alımında acele ettim, oradan daha uygun alabilme şansım vardı ama pişman değilim tabi aldıklarım için.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

D7100 şuan piyasanın en iyi APSc gövdesi sayılabilecek bir gövde.

D810 e geçiş mantıklı olur olmasına da gerek varmı? Asıl önemli konu bu.

Sanırım asıl soru bu. Ben uzun süre D7100 almayı planlamıştım, sonra bir çılgınlığıma gelip kendimi D610 almış buldum. :) Bana aynasızda yetmeyen tek şey, gece çekimlerinde sonsuza netlemeyi çok kolay yapamamadı. Nette ararsanız, aynı sıkıntıyı çeken çok kişi olmuş. Bu, aynasızlarda profesyonelleştikçe kolay yapılabiliyor. DSLR'lerde bu sorun pek yok. Hatta lens üzerinde sonsuz göstergesi bile var.

DSLR'de ise, Nex'in elektronik vizörünü ve focus peeking özelliğini arıyorum. Yapılan her ayarı anında vizörde görebiliyorsunuz, live view gerekmiyor. Ayrıca uzun pozlamalarda ışık girdi girmedi sorunu yok. Ama şu D610'un elde bile yaptığı gece çekimini, Nex'de tripod ve ayarlarla uğraşıp anca yapıyorsunuz, genelde de hiç yapamıyorsunuz zaten.

Ancak sanırım Melih bey'in makineyi oldukça ucuza maletme ve elindeki cihazı nispeten kolay satma olanakları mevcut. Ben uzun süre 2.el D7100 de aradım, iyileri kapış kapış gidiyor. Yani hatta belki de bu değişim ona pek bir bedele mal olmayacak bile.

Bu durumda ben bir tek D810 gibi komplike bir cihazı alıp almayacağımı düşünürdüm. Okuduklarım doğrultusunda o makinede iyi resim almak için, işi iyi bilmek gerek. Nex'den sonra D610 bana uçak kullanmak gibi geldi. D810'u düşünemiyorum bile. :)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

  Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.