İçeriğe git

Lens almak istyorum yardım edebilirimisiniz


Recommended Posts

Body olarak Nikon D5100 kullanıyorum. Macro ve aynı zaman zoom istiyorum. elimde 18-55 kit lens var yeni almak istiyorum 400 500 tl aralıklarında lens alacağım.

http://www.hepsibura...ropertychange=1

bu lens makinama uygunmudur. işimi görürmü. işimi görecek bi lens tavsiye edebilirmisiniz. 2 el de olur. teşekkür ediyorum.

Bir de parasoley almak isityorum yanında bu lense veya alabileceğim lense uygun. çok sağolun.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Furkan bey zoom konusuna birşey diyemem ama birtane makro tüp alabilirseniz yada yapabilirseniz macro için bir başlangıç yapmış olabilirsiniz.

Dediğiniz fiyat aralığında hemmacro hem tele özellikli sigma 70-300 ve tamron 70-300 ler var . Ben kullanmadım ama internette araştırdım memnun olanda var , para vermeye değmez diyende var. Bu iki lensin makro çekimindeki dezavantajı keskin olmaması,tele çekimindeki dezavantajı sarsıntı azaltıcının olmaması ve renk sapmalarının olmasıydı.

İş hem makro hem tele olunca karışıyor aslında çünkü detay gerektiği için keskin bir lens gerekiyor , zoom lenslerde optik sayısı arttığı için makroda istenen keskinlik elde edilemiyor. örneğin benim elimde 50mm 1.8d ve 18-105 var . makro tüp yaptım lensin normalodaklama mesafesinden daha kısa mesafede odaklayabiliyorum.50mm le elde ettiğim fotolar odaklayabildiğim yerlerde tatminkar derecede net ama 18-105 ile aynı şeyi diyemiyeceğim aynı yakınlıkta aynı böceği çekip karşılaştırdım gözle görülür fark oluyor.

Size burada dedğiniz fiyat aralığında önerilecek olan 55-200mm vr olacaktır tele için fakat onunda makro özelliği yok, kelebek gibi büyük sayılabilecek böcek çekimleri için uygun olduğunu yazdığınıda belirtmek isterim, sizde netten örnek fotoğraflara bakabilirseniz kafanızda daha net şeyler oluşabilir.18-55mm lensinize 35-50mm arası bir makro tüp yapabilriseniz makro konusunda tatminkar sonuçlar alabileceğinizi düşünüyorum.

Ben amatör bir fotoğrafçı gözünden yorum yaptığımıda belirtmek isterim.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Öncelikle ilgilendiğiniz için teşekkür ederim. Macro tüp olayı karışık gibi duruyor. Şu anda elimde 55-200 çalıştığım yerden 250 TL gibi uygun bir fiyata aldım. 18-55 gibi değil tabiki çok hoşuma gitti ama macro olayını sonradan Öğrendim.Biliyordum ama çekebileceğimi düşündüm bide ucuz olunca. Geri vermeyi düşünüyordum şu yazınızdan dolayı vazgeçtim. Belli bi ayarda yakından netleme yapabiliyorum. İstedğim gibi olmasada benim için yeterli. Macro tüp konusunda araştırma yaparken close-up filtre diye bişey farkettim

--http://urun.gittigid...uct-information

bu ürün yararlı olurmu ?

Ayrıca lensimde vr yazmıyor sanırım vr Özelliği yok. sadece DX SWM ED yazıyor ve vr on-off tuşu yok. (18-55 de mevcuttu)

55-200 lens + close-up filtre nasıl olur. veya tüp mü ? Kaliteli olması Önemliymiş Önerebileceğiniz varmı.

Teşekkür ediyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Close-up daha da yakından netlemenizi sağlıyor fakat araya optik girdiği için kalitede ister istemez azalma oluyor(muş). Denemedim ama teknik olarak ve deneyenlere göre öyle.Raynox dcr250 var epey kaliteli bir close up fakat onunda fiyatı Türkiyede 250 lira civarında yurtdışındada 70 dolar .

18-55 ve 55-200 nasıl keskin mi denemedim bilmiyorum ama kenrockwell'in yorumlarına göre 18-55 epey keskinmiş bu yüzden macro tüp daha çok işinizi görecektir araya optik girmiyor çekmeside epey eğlenceli. Hatta bir set otomatik fokuslu alabilirseniz çin sitelerinde 45-75 dolar arası 18-55 ile kullanırken küçük böcekler için, 55-200 ile kullanırken büyük kelebekler ve kertenkele gibi küçük canlıları çekerken kullanabilirsiniz.

Tüp konusuda ;

Burada yaptığım makro tüp , difisör ve ilk denemelerim var.

http://www.nikonturk.com/konu/2104-gecikmis-bir-merhaba/

Şunlarda beni mutlu eden bir kaç fotoğraf 50mm 1.8d + makro tüp ile çektiklerim;

http://www.nikonturk.com/galeri/fotograf/4613-bir-fotograf-cekecem-diye-sekilden-sekile-griyon-tipe-bak-diyerek-gulumsuyor-belkide/

http://www.nikonturk.com/galeri/fotograf/4586-ozel-hayatin-ihlali/

http://www.nikonturk.com/galeri/fotograf/4558-omurcek/

Sonuç olarak ne alim derseniz 105mm 2.8 bir macro lens , ama okadar bütçemiz yok (benim yok:) çin sitelerindeki af makro tüplerden almayı düşünüyorum en azından 12mm 26mm 36mm kombinasyonlarıyla biraz uğraşarakta olsa çeşitli canlı türleriyle çalışma sağlayabiliriz.

Tekrar hatırlatayım çok fazla tecrübem yok; edindiğim , okuduğum tecrübeleri paylaştım, hataları olabilir.

Teşekkürler:)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Furkan Bey,

Baştan beri açtığınız konuyu takip ediyorum. Hüseyin beyin de vermiş olduğu bilgiler doğrultusunda konu daha çok makro fotoğraf ağırlıklı ilerliyor gibi geldi bana. Makro fotoğraf için ideal seçim daima sabit odak mesafeli makro lenstir. Genellikle tercih edilen 100mm ile 150mm makro lenslerdir. (sizin, melih beyin ve benim kullandığım DX gövdeler için 105mm çarpan sayısı nedeni ile 150mm gibi sonuçlar verdiğinden sevilir tercih edilir.)

Makro lens almaya bütcesi olmayan veya henüz bu konuda yatırım yapmak istemeyen kişiler için genellikle makro tüpler tavsiye edilir. piyasada manuel ve otomatik olmak üzere iki türü vardır. Genellikle basit bir şekilde amaç odak mesafesini uzatmaktır. Close-up filtreler ise bildiğiniz dış bükey merceklerdir. Pek sevilmezler. bunun nedeni hem optik olarak lensin önüne başka bir cam element eklemenizden hem de köşelere gidildikçe kararmalara bozulmalara sebep olduğundan. Ama Close-up filtreler ile çalışmak nispeten tüplerle çalışmaktan kolaydır. Makro tüplerin avantajı fotoğraf kalitesinin daha iyi olmasının yanında her türlü lens ile kullanılabilmesidir.

Genelde piyasada hem Tamron'un hem de Sigma'nın 70-300mm lensleri makro lens zannedilmektedir. Sigma 70-300mm kullanmış biri olarak size şunu söyleyebilirim; bu lensler makro lens değildir. Şöyle ki, normal şartlarda lensin minimum netleme mesafesi 150cm'dir, 200-300mm arasında MAKRO anahtarı aktif olur ve uanlış hatırlamıyorsam 90-95cm'ye düşer. Dar açılı zoom lens olarak çıkan sonuçlar beni tatmin ediyordu. Zoom lenslerde genel sorun yüksek değerlere çıktığınızda titreşim kontrolüne ihtiyaç duymanızdır. Bu tip lensleri kullanırken perde hızının yavaşlamaması için ya çok fazla ışığa ihtayaç duyarsınız ya da titreşim kontrolüne. Ama her iki durumda da karanlık ortamlarda mutlaka bir üç ayak isterler.

Sonuç olarak 55-200 lense sahipsiniz. bence 18-55mm ile kullanabileceğiniz otomatik makro tüplere yönelin. Bu tüplerin üzerinde iletkenler sayesinde yeni başlayanlara otomatik netleme avantajı da sunmaktadır. Tüp ile denemelerden sonra belki ter bağlama aparatlarını falan da deneyebilirsiniz. Ya da bütün bunlardan vazgeçip kendinize gerçek bir makro lens alabilirsiniz. :)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sizin verdiğiniz bilgilere dayanarak 70-300'den vazgeçtim istekleri karşılamayacaksa almaya gerek yok. close up veya tüp olarak sizin önerebileceğiniz varsa paylaşabilirmisiniz. Sizin söylediğiniz üzere Close-up kaliteyi bozduğu için öncelikli olarak tüp düşünüyorum. Tüp olayı ile benim makinam bu kalitede sonuçlar verebilir mi ?

Teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Güncel çoğu nikon ile benzer sonuçları alabilirsiniz, sonuçta önemli olan lens . Flickerdan 18-55 makro tüp ile birlikte kullanımını araştırsanız örnekler var.

Makro tüp temini konusunda ,

kendiniz yapabilirisiniz,

Türkiye'de alışveriş sitelerinde manueller 25-30 lira otomatik odaklamalılar 250-400lira arası

çin sitelerinde aynı ürünler 8 dolar ile 45-75 dolar arası .

Aliexpress den bakabilirsiniz.

Birde manuel kullanırım derseniz makro körükte bakabilirsiniz . Bu da makro tüp ile aynı işi görmekle birlikte farklı boyutlara söküp takmakla uğraşmadan gelmesi avantajı, dezavantajı ise otamatik odaklamalı olmaması (ben olan model görmedim).

Körüklerde

Bu siteden daha önce alışveriş yaprım ama kullanıcılarına göredurum değişiyor, profil yüzdeleri olumlu olanlardan alışveriş yapmanızı tavsiye ederim, elmas , taç, vs gibi profil ve satış yüzdeleri var birde ürünün altında yorumlar mevcut.

Bazen 1 ayı bulabiliyor gelmesi bazende 15 gün .

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Furkan bey,

Hüseyin bey Türkiye fiyatlarını söylediğinde bir araştırdım da, hakikaten bu ürünü yurtdışından sipariş etmek en mantıklısı sanırım, yada olmadı Hüseyin bey gibi kendiniz bile yapabilirsiniz. Elle netleme ile netleme yapmaya öyle yada böyle bir noktada alışmanız gerekli şayet makro ile uğraşacaksanız.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bu aliexpress te oldukça çok model var bunlardan hangisini seçmeliyim hangisi benim için daha uygun olur tek bi model olarak bana önerebilirmisiniz. Dediğiniz gibi 7 dolara da var 70 dolara da. menuel olsun varsın oto da bazen uğraştırıyor ve elle fokuslamak farklı zevk veriyor. :)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

2 yıl kadar önce GG da bir satıcıdan 175 liraya elektronik devresi olan makro tüp almıştım. O zaman Türkiye fiyatları göz önünde tutulduğunda ki çoğu 300lira üzeriydi çok mantıklı gelmişti. aliexpress de satılanlarla aynı ürünler olduğunu ve ortalama 30-40$ fiyatını görünce sahibinden aracılığı ile zarar etmeden sattım.

Lensi ters bağlayarak kullandığım için üzerinde devre olmasına da gerek duymadığımdan şu aralar aliexpressden körük sipariş etmeyi düşünüyorum.

çin den almak istiyorum diyorsanız, Hüseyin arkadaşın dediği satıcı kriterlerine dikkat etmelisiniz. Dikkat etmediğiniz taktirde sıkıntılar çıkabilir. Tabiki en önemli dikkat edilmesi gerekenlerden birisi de ücretsiz kargo olması. İlk bakışta gözüme çarpan bu oldu. http://www.aliexpres.../624221120.html dilerseniz daha ayrıntılı bir arama yapabilirsiniz. :)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Arkadaşlar makro 1:1 büyütme veren objektiflerle yapılır.

Uzatma tüpleri makro nun bir adım ilerisidir. 30TL ye alınacak bir tüp ile internette gördüğüz sinek gözünü çekmek 30TL lik bir aparat ve 3 haftalık bilgi birikim ile olacak iş değildir.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Arkadaşlar makro 1:1 büyütme veren objektiflerle yapılır.

Uzatma tüpleri makro nun bir adım ilerisidir. 30TL ye alınacak bir tüp ile internette gördüğüz sinek gözünü çekmek 30TL lik bir aparat ve 3 haftalık bilgi birikim ile olacak iş değildir.

Teşekkürler bilgi için. :)

Bir de benim uzun süredir aklıma takılan birşey var. Sadece makro tüpleri için değil, gövdeye bağlanacak - diğer objektif adaptörleri, vs gibi - tüm ek ekipman için tedirgin oluyorum; orjinal Nikon ( ya da diğer bilinen markaların) parçası olmadığı sürece, bunların gövdeye zarar verme olasılığı var mı? Zira uyumda milimetrik bir hata bile olmamalı gibi geliyor bana. nasıl üretildiğini bilmediğimiz 8-10$'lık bir parça yüzünden, objektif montaj yuvası, içindeki CPU kontakları, vs'leri zedeleyebilir miyiz?

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Teşekkürler bilgi için. :)

Bir de benim uzun süredir aklıma takılan birşey var. Sadece makro tüpleri için değil, gövdeye bağlanacak - diğer objektif adaptörleri, vs gibi - tüm ek ekipman için tedirgin oluyorum; orjinal Nikon ( ya da diğer bilinen markaların) parçası olmadığı sürece, bunların gövdeye zarar verme olasılığı var mı? Zira uyumda milimetrik bir hata bile olmamalı gibi geliyor bana. nasıl üretildiğini bilmediğimiz 8-10$'lık bir parça yüzünden, objektif montaj yuvası, içindeki CPU kontakları, vs'leri zedeleyebilir miyiz?

Vermeyeceğinin kimse garantisini veremez.

Nikon dünyasında çok bu tarz problem duymazsınız çünkü lens seçeneği çok olduğundan eski lensler yada farklı marka objektiflere ilgi azdır.

Türkiye de Pentax marka çok fazla objektif bulunmadığından insanlar bulduğu her cam parçasına sarılıyor.

Farklı farklı adaptörler vs...

5$ a M42 adaptörü alıp sonra gövdenin bayonetine sıkıştırıp ben bunu nasıl sökeceğim diye konular sıklıkla görülürdü.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Can bey aldığınız macro tüpden memnun musunuz istediğinizi karşılıyor mu? Önerdiğiniz tüpün siparişini vereceğim yarın araştırmayı neye gÖre yapacağımı bilmiyorum yardımcı olursanız sevinirim. GÖkhan beyin sÖylediğine baklırsa bu işi sadece bilenler yapabilir :) :) Bir işe başlamadan onun nasıl yapıldığını nasıl Öğrenebilirim ki. Hem gidip 500 1000 tl verip makro lens alabilcek bütçem yok.'' 30TL lik bir aparat ve 3 haftalık bilgi birikim ile olacak iş değildir. '' Derken neyi amaçladınız bilmiyorum.

Bu konularda siz bana ve benim gibilere yardımcı olmalısınız ki duyduğumuz hevese karşılık birşeyler yapabilelim. 3 haftalık bilgiyle ve 30 tl'lik aparatla olmuyorsa daha iyi bir yÖntem varsa benimle paylaşın lütfen.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Furkan Bey,

Gökhan'ın niyeti ne hevesinizi kırmak değil. Aslında demek istediği, makro lens ile dahi zor bir işe, çok zor olan ve baya bir bilgi/tecrübe gerektiren ekipmanlarla giriş yapmaya çalışmanızdır. Dolayısı ile çok hayal kırıklığına uğrayacak ve uzunca bir süre istediğiniz fotoğrafları çekemeyeceksini. Ben şahsen Gökhanın aksine eğer bu konuda hevesiniz varsa öncelikle lense yatırım yapmadan, zor da olsa tüpler veya ters bağlama aparatları ile kendinizi sınamanız yönündedir. Başkası başka türlü düşünür, onu bilmem. ama şurası kesin, telefon elektronik mühendisleri kulansın diye icad edilmediyse, kullandığımız makineler de öncelikle normal insanların ihtiyacını karşılaması için üretilmiştir. Bunun haricinde anı fotoğrafcılığı haricinde kendinizi geliştirmek istiyorsanız bol bol aratırmalı, okumalı, öğrendiklerinizi sürekli denemelisiniz.

son olarak, sinirliyseniz veya yazdıklarınızın başkasını kıracak incitecekse, yazmayın. biz kendi içimizde karşılıklı saygıyı ön planda tutan küçük bir topluluğuz. zaman içinde kimin kim olduğunu neden, ne demek istediğini daha iyi anlayacaksınız okudukca. ondan biraz sakin...

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Yazdıklarımdan dolayı bi saygısızlık ettiysem affola. Zaten büyüklerime karşı kesinlikle saygımı bozmamam. Benimde kasteddiğim budur işte '' Ben şahsen Gökhanın aksine eğer bu konuda hevesiniz varsa öncelikle lense yatırım yapmadan, zor da olsa tüpler veya ters bağlama aparatları ile kendinizi sınamanız yönündedir.'' Gökhan bey direk yazmış ''30TL ye alınacak bir tüp ile internette gördüğüz sinek gözünü çekmek 30TL lik bir aparat ve 3 haftalık bilgi birikim ile olacak iş değildir. '' ister istemez herkesin gururuna dokunur bu laf herkes annesinin karnında öğrenmiyor bu işi. Neyse tekrardan saygısızlığım için özür dilerim. En kısa zamanda tüp alıp kendimi deneyeceğim. Konunun en başından yardımcı olan herkese teşekkür ederim.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

3 haftalık bilgi birikim diye söylerken 30TL ile uyumlu olsun diye dedim yoksa kimsenin bilgi birikimini sorgulamıyorum.

Ben ilk makro olayına 18-55 lensin önüne ters bağlantı ile 50mm bağlayarak başladım.

Sonra gördüm kü bu iş böyle olmuyor, en iyisi makro körük almak.

Sonra onu da aldım ancak gördük ki bu sefer olay daha da bir farklı boyuta geldi. Anladım ki hepsinden önce adam akıllı bir ışık kaynağı temin etmek lazım.

Sonra flaş aldım ancak yine gerek benim beceriksizliğim, bilgisizliğim sabırsızlığım yine istediğim sonuçların "S" bile elde edemedim.

En son da 1:1 büyütme veren makro lens aldım ki haaaa bu iş böyle yapılıyormuş diye öğrendim.

Ha şuan uzatma tüpüm var ancak sadece mevcut 1:1 büyütme veren 150mm lensime bağlayıp fantezi olarak 1-2 kat fazla büyütme elde etmek için.

30TL büyük bir para değil, alın kullanın ama sonra göreceksiniz ki bu iş hiç de görüldüğü kadar kolay değil.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Gökhan'ın dediklerine katılmakla birlikte bu iş ilk başlarda kolay görünse de içine girdikçe ne kadar zor bir alan olduğunu belli ediyor.

Şunu belirtmek isterim ki birkaç ekipmanım olsa da kesinlikle makro fotoğrafçılık ile uğraşmayı planlamıyorum. Oldukça ciddi ve zor bir alan.

Bahsettiğimiz ürünlerin fiyatı düşük tabi ki alınıp denenebilir.

Elimde kaliteli örnekler olmamakla birlikte çok amatörce çekilmiş birkaç fotoğraf paylaşmak istiyorum.

Görmüş olduğunuz pembe çiçek 18-55 ve makro tüp kullanılarak çekilmiştir. exif bilgisine maalesef ulaşamamaktayım.

Arkadaşların da dediği gibi ışık kaynağı çok önemli olduğundan kendimce sb-900 flaşın önüne fotoğrafta görünen bir aparat yaptım. 50mm ters bağlandı tüp kullanılmadı ama ışık kaynağı örnek olması için ekledim.

Siparişe gelecek olursak fazla aramadım ben gözüme ilk çarpan linki yolladım. Satıcının vermiş olduğu fiyat-ücretsiz kargo-müşteri memnuniyeti gibi konulara dikkat etmeniz gerekmektedir.

post-4048-0-81231600-1405291384_thumb.jp

post-4048-0-25973700-1405291394_thumb.jp

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bende arkadaşın 50mm si ile uzatma tüpü kullandım. Ucuz etin yahnisi yavan oluyor gerçekten. Netleme yapmakta fotoğrafı çekmekte gerçekten zor. Denemekte fayda var ancak tatmin edici olmuyo genelde.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Elbette ne yapılmak isteniyorsa ona göre araç almak gerekir, her ne kadar kameralı ceptelefonu ile mp3 dinlenip , fotoğref çekilebiliyorsa da en iyi müzik kalitesi kaliteli bir mp3 çalardan , en iyi fotoğraf kaliteside iyi bir fotoğraf makinesi ve gerekli ekipmanlarla oluyor.

Yalnız burada bütçe 300-400 lira istekde hem tele hem makro olunca eldekilerle çözüm bulmak gerekiyordu, ona göre bende yaşadığım bu duruma bulduğum çözümleri önerdim.

İnsanoğlunun gözü aç :) diyelimki makro lens aldık carl-zeiss alsam nasıl olur diye düşünmeye başlarız.

Furkan bey daha öncede bahsettiğim gibi elimizdeki ekipmanlarla yapılabilecekleri internette araştırınca deneyenlerin olduğunu görüyoruz, sizi şimdilik tatmin edecekse kaybedeceğiniz çok fazla şey yok ;)

Birde bütçeniz 7 dolara yetiyorsa onu alın fakat onlarda sıkışma oluyormuş. 40 dolarınız var ise manuel sıkıntı deilse ki (55 mm de durum şu olacak 10cm den 1-2 cm arasında odaklama yapacaksınız.) körük almak daha kullanışlı olacaktır , denemedim ama körük 35mm ile 135mm arasında uzuyormuş buda yaklaşık 1:1 ve 3:1 gibi büyütmeyi tak çıkar yapmadan yapabilirsiniz , dezavantajlarını araştırırsanız daha net bir karar verebilirsiniz.

Yine belirtiyorum tecrübe konusunda belkide 3 hafta olmasada buna yakın miktarda tecrübem var :) ...

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bütçem sınırlı olsa bir 55-200mm VR ya da 55-300mmVR alır, ucuna kaliteli bir makro filtresi takardım. Canon, Nikon, Hoya gibi iyi markaların makro filtreleri kaliteyi çok bozmuyor. Makro filtresinin birkaç avantajı var:

- Objektifteki VR ve AF çalışır

- Makro tüpündeki gibi ışık kaybı olmaz

- Hafiftir, yer kaplamaz

Filtre dönüştürücü ile her lensle kullanabilirsiniz ama bunlar özellikle telefoto objektiflerde faydalı.

Dezavantajları olsa da pratiklik ve yeterli sonuç vermesi açısından faydalı aletler.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

  Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.