İçeriğe git

Nikon D7000 sensör yağlanma


Çağrı Özer

Recommended Posts

Herkese merhabalar yaklaşık 1 ay önce D7000 aldım birkaç gün önce çektiğim f/20 değerli fotoğraflarda siyah lekeler var.Küçük f değerli fotoğraflarda yok.Acaba sensör yağlanmasımı var araştırdığım kadarıyla bu gövdede bu sorun oluyormuş varsada bu kadar çabuk olması normalmi.Teşekkürler.

post-4961-0-65437500-1405183447_thumb.jp

post-4961-0-33369600-1405183452_thumb.jp

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

evet yağlanma gibi dursada toz olma ihtimalide çok yüksek..

çok kafaya takma bir süre kullan makine 10-15 bin shuttere gelince servise yada işi bilen birine sensör temizliği yaptır hiç bir sorun kalmaz..

ayrıca bu bir sorun değil shutteer mekanizması uzun süre dayansın diye koyulan fazla yağdan ibaret.

ayrıca f14 ve f16 üstünde yapılan çekimler ne kadar sağlıklı olur oda ayrı bir tartışma konusu.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Merhaba,

Karfo Karacasulu garantiliyse servis ücretsiz sensör temizliği yapıyor. Eğer toz olduğunu düşünüyorsanız şarjını tam doldurup menüden aynayı kaldırın (Mirro up) makinenin lens girişini yere bakacak şekilde küçük hafa pompasıyla hafa sıkınız. Bunu da banyo gibi ıslak zeminlerde yapınız. Varsa ve yapışmamış ise tozlar düşecektir. Kesinlikle ağzınızla üflemeyiniz. üfürürken farkında olmadan tükürüyoruz :) Yada kompresör gibi güçlü tabancalarla hafa tutmayınız.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Ben olsam direk servise yollardım. Ya da kendim götürürdüm. Sensör temizliği çok uzun bir süreç değil. Makine aynı hatayı 3 kere verirse yenisiyle değiştirmek zorundalar ;) Kendiniz temizleyecekseniz birde kendinin sensör temizleme özelliği var. Menüden bir kaç defa sensörü temizletin. Sonra hafa üfletin.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Kitapçığına baktığımda sensör temizlemeyide gördüm ikisinide yaptım bişey olmadı servise götürcem artık yapcak bişey yok ilgilendiğin için teşekkür ederim

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Rica ederim. Serviste yaşadığın deneyimleri (Müşteriye davranış, ilgi, ne kadar sürede sorunu çözdüler vs...) burada paylaşırsan hepimiz fikir edinmiş oluruz.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 1 ay sonra...

Tekrar Merhaba makine bugün servisten geldi.Size olanları anlatıyım.11 ağustosta gold bilgisayar servisine teslim ettim hemen garantiye göndereceklerini söylediler ama Karfo karacasulu işlem kağıdında 14 ağustosta teslim alındığı 15 ağustosta tekrar gold bilgisayara gönderildiği yazıyor. Sensör yağlanması varmış sensör temizliği yapmışlar.Bana bugün mesaj geldi ürün hazır teslim alabilirsiniz diye.Yani direk garantiye gönderilirse 1 gün sonra göndeririler heralde.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Tekrar Merhaba makine bugün servisten geldi.Size olanları anlatıyım.11 ağustosta gold bilgisayar servisine teslim ettim hemen garantiye gÖndereceklerini sÖylediler ama Karfo karacasulu işlem kağıdında 14 ağustosta teslim alındığı 15 ağustosta tekrar gold bilgisayara gÖnderildiği yazıyor. SensÖr yağlanması varmış sensÖr temizliği yapmışlar.Bana bugün mesaj geldi ürün hazır teslim alabilirsiniz diye.Yani direk garantiye gÖnderilirse 1 gün sonra gÖndeririler heralde.

Tüm firmalar da bu işler bÖyle yürür.

Gold bilgisayar sadece arada bir satıcıdır. Siz ürünü oraya bırakarak sadece zaman kaybı yaşıyorsunuz.

Türkiye de Çok nadir firma tamir iÇin direk son kullanıcıdan ürün kabulu etmez.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

  Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.