Selçuk Saraç 2 Oluşturuldu: Temmuz 14, 2014 Paylaş Oluşturuldu: Temmuz 14, 2014 herkese merhaba tekrardan,portre fotoğrafı çekmeye yönelmek istediğimden dolayı 50mm f/1.4 düşündüm ve kit lensimin dışında alacağım ilk lensim olacak. haliyle fiyatı bir hayli yüksek olduğundan bazı araştırlar sonucunda benim seviyemdeki biri için çok fazla olduğunu düşündüm, düşündükçe kararsız kaldım şimdi ilk sorum şu; Nikon 50mm 1.4 lens mi almam gerekir yoksa 1.8 fazlasıyla işimi görür mü?f/1.8 D lensin AF özelliği olmadığını sağdan soldan okuduklarımla öğrendim. bide yeni seri olan f/1.8G modelinde diyafram halkası çıkartılmış. benim makinam d90 ve gövdesinde af motoru olduğu için ilk fark benim için pek bir şey ifade etmiyor(emin olmam için teyit ederseniz memnun olurum )ortalama piyasa fiyatı;-Nikon 50mm f/1.8 D için 350-400TL civarında-Nikon 50mm f/1.8 G için 700-800TL civarındaarasında 2 kat fiyat farkı var. ben fiyat açısından f/1.8 D lense sıcak bakıyorum. tavsiyeniz nedir? sizce hangisini almalıyım. kafam iyice karıştı zaten daha farklı bir öneriniz olursa onada açığım.hepinize şimdiden tşk ederim. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Gökhan YAZICI 856 Temmuz 14, 2014 gönderildi Paylaş Temmuz 14, 2014 gönderildi 2. el olarak ortalama 500TL ye 50mm F1.4 AF-D alabilirsiniz.Daha 1-2 hafta önce ben gıcır gıcır 50mm F1.4 sattım.İllaki sıfır almak için zorlamayın kendinizi.Bu arada evet sizin D90 da AF motoru mevcuttur. O sebepten üzerinde AF ibarei bulunan tüm Nikon lensleri AF olarak kullanabilirsiniz.İllaki AF-S olmasına gerek yok. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Ramiz AKSOY 305 Temmuz 14, 2014 gönderildi Paylaş Temmuz 14, 2014 gönderildi Merhaba 50mm ler portre lensi değildir ha portre çekilmez mi ? çekilir asıl amaçları bu değildir , Portre için 85mm 1,8 idealdir , D90'ın af motoru gövdesindedir D ve G versiyon iki lens tipini de kullanabilirsiniz. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Ertan Ozturk 546 Temmuz 14, 2014 gönderildi Paylaş Temmuz 14, 2014 gönderildi F1.4D alabiliyorsan 500TL civarına, onu al. 50mm f1.8D de fena değil. F1.8D'nin ikinci elleri 200-250TL'ydi en son galiba.50mm ile göğüs üzeri portre çekilebilir, D90 ile kafa portresi de çekersin aslında. Türkiye'de f1.8G zırva fiyatlara satılıyor, o fiyata değmez bence. 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Selçuk Saraç 2 Temmuz 14, 2014 gönderildi Yazar Paylaş Temmuz 14, 2014 gönderildi 2. el olarak ortalama 500TL ye 50mm F1.4 AF-D alabilirsiniz.Daha 1-2 hafta önce ben gıcır gıcır 50mm F1.4 sattım.İllaki sıfır almak için zorlamayın kendinizi.Bu arada evet sizin D90 da AF motoru mevcuttur. O sebepten üzerinde AF ibarei bulunan tüm Nikon lensleri AF olarak kullanabilirsiniz.İllaki AF-S olmasına gerek yok.açıkcası güvenemediğim için sıfır almaya yöneldim. sonuçta kimin sattığını ve ne şekilde kullandığını, düşürüp düşürmediğini bilmediğim için ikinci el almaktan çekindim. hee tabi sizin sattığınıza denk gelsem şüphesiz sizden alırdım. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Zafer Ertem 22 Temmuz 22, 2014 gönderildi Paylaş Temmuz 22, 2014 gönderildi Kısa bir süre önce 2. El bir 50mm f1.8 aldım keyifli bir lens sıfır almaya bence gerek yok gökhan hocamın dediği gibi 2. Elde 50mm f1.8 200-300tl gibi rakamlara bulabilirsiniz ama 50mm f1.4 500-600tl gibi rakamlara bulabilmeniz mümkün o meblaya çıkacaksanız f1.4 daha iyi olur bence.. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Recommended Posts
Sende sohbete katıl
Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın