İçeriğe git

Benden de herkese selamlar :)


Anna T.

Recommended Posts

Merhabalar arkadaşlar. Ben de herkese selam demek istedim. :)

Fotoğarfa yeni başlayanlardan biri sayılmam; ama yine de her zaman öğrenmeye devam etmekten büyük bir zevk alıyorum.

Ben daha okuldayken dedeme mektupta: "Fotoğraf nasıl çekilir? öğrenmek isterdim." diye yazdım ve fotoğrafçılık benim için dedemin hediyesiyle başladı. O hediye de 1970'te yapılan Zenit E analog kameraydı. Bu kamerada bütün ayarlar elle yapıldığına göre hepsini en ayrıntılı bir şekilde öğrenmeden bu iş becerilmez; zaten beceremedim de. :D çok bilmiş birine sordum, o da: "Pozlama süresini her zaman 1/30 sn. yap." dedi, böyle yaptım ve sonuçların nasıl olduğunu artık tahmin edebilirsiniz. :D

Bu yüzden iki filmi mahvedip ister istemez fotoğrafçılıkla ilgili kitapları bulup incelemeye başladım. çok hoşuma gitti, yavaş yavaş ilerlemeye başladım. Böylece Zenit E ile Helios 44-2'yi 18 yıl kullandım (benden önce dedem de onu kullandı; yani ölümsüz bir kamera diyebilirim).

Geçen yıl da Nikon D800e ile Nikkor AF-S 24-70 mm f/2.8G ED'yi aldım, bu kameradan ve lensten çok memnun kaldım. İleride birkaç lensi daha almayı planlıyorum. Filtre olarak da lensi koruma amacıyla Hoya HD UV ve uzun pozlamada Hoya ND 3-400 kullanıyorum. Hafif bir tripodum vardı; ama bu kamerayı tutamıyor. Manfrotto MK 294A3-A0RC2 aldım ve ondan da memnunum.

Şimdilik en çok doğayı çekiyorum. Hayvanları çekmeyi de çok seviyorum; ama pek fırsat bulamıyorum maalesef. Farklı çekim tekniklerini denemekten de büyük bir zevk alıyorum. Bazen arkadaşlarla konuşup bir tekniği seçiyoruz, sonra fotoğraf çekip paylaşıyoruz öyle. Aranızda da katılmak isteyen birileri olursa sevinirim.

Işığınız bol olsun, herkese selamlar. :)

Dn. Eğer yazdıklarımda bir hata çıkarsa hoş görün lütfen, Türkçe ana dilim değildir, onu da öğreniyorum. :)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Anna kuruşkinova diyesim geldi. hoş Geldiniz. bizim ekip pek toplanmıyor siz nerelerde foto çekiyorsunuz.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hoş bulduk. Tekrar çok teşekkür ederim hepinize. :)

Ben ekibi toplamak istesem de yurt dışındayım arkadaşlar. Belli bir çekim tekniğini kullanarak fotoğraf çekip paylaşalım derken internette paylaşımı kastettim.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hoş bulduk. Asıl ben teşekkür ederim arkadaşlar.

Paylaşımlar konusunda da katılmak isteyenler varsa bir şey düşünelim. Mesela çekim tekniklerini forumda konuşup galeride fotoğraf paylaşabiliriz; ama bana sorarsanız böyle çalışırken bazen başarılı olmayan kareleri bile göstermekte fayda var (özellikle fotoğrafa yeni başlayanlar bundan faydalanabilirler), böyle fotoğrafları galeride paylaşmak pek doğru değildir. Yoksa facebook'ta bir grup kurabiliriz isterseniz, güzel sonuçları elde edince galeride paylaşmak üzere. :) Kısacası istedikten sonra yapamadığımız bir şey kalmaz. Fikirlerinizi bekliyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Merhaba,

Hoş geldiniz.

Facebook ta grup kurma fikri bana yatkın geldi.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Çekirdek Çitleyip yazılanları okurken aklıma geldi. Bizim zaten bir facebook grubumuz, twitter hesabımız ve hatta bir flicker grubumuz var zaten.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

facebook sayfası pek aktif değil sanırım. hoşgeldiniz bu arada. girişimci bir insana benziyorsunuz. ben fotoğrafta kendimi geliştirebileceğim her türlü aktiviteye varım.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Tekrardan hoş bulduk ve çok teşekkür ederim arkadaşlar.

Evet, sayın Orçun Edipoğlu, Nikon Türk facebook sayfasını zaten gördüm ve beğendim. Yanılmıyorsam daha çok resmi sayfaya benziyor; deneme fotoğrflarımızla onu güzelleştirmeyebileceğimizi pek sanmıyorum açıkçası. Yine de deneyebiliriz (ama sonra bizden kurtulamazsınız haberiniz olsun). Şakaydı. :)

Pekala arkadaşlar, madem isteyenler var deneyelim bakalım. Grubu kurdum, istek gönderip katılabilirsiniz. :)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

  Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.