İçeriğe git

Nikon D810


muhammed ayter

Recommended Posts

Arkadaşlar merhaba

Nikon D810 test sonuçları yayınlayan bir site var mı bildiğiniz?

Bir de Dxomark' ın test çalışması uzun sürer mi acaba, bir fikri olan var mı? Hala sensörü hakkında bir bir puanlama yapılmamış.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Muhammed bey donanımhaber'de iso testi gördüm ama işyerinden açamıyorum şuan ;

http://forum.donanimhaber.com/m_94774316/tm.htm

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

D800E'den bit kadar daha iyi. Benzer algılayıcı zaten. Belki JPEG işlemesinde fark vardır (ama belki).

Bit kadar da olsa daha iyiyse sorun yok. Daha kötü olmasında.. D800' ü de böyle aldık. Dünya reklam yaptılar ardından focus problemi, iso beceriksizliği, kağnı gibi işlemci vs..

Bu konularda gelişme olduğunu söylüyorlar, umarım öyledir. Yoksa gidip Canon mu almalı bilmemki :D

Bu arada, Ramiz kardeş, donanımhaber'deki linki açamadım. Gelen sayfada "Bu konu gösterimden kaldırılmıştır, bu yüzden girişiniz engellendi.. "

şeklinde uyarı alıyorum. Neyse.. önümüzdeki günlerde yavaş yavaş çıkmaya başlar karşılaştırmalar, testler vs.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Kağnı gibi işlemci mi? D800 o kadar yavaş değil yahu :) Saniyedeki çekim sayısından bahsediyorsan orası ayrı. Ki saniyede 6 kareye kadar çıkabilir d800.

ISO konusunda "piksel bazında" d700 kadar iyi bence, sadece ISO6400 ve üzerinde Canon'un biraz gerisinde d800. Ki aslında d800'ü süper yüksek ISOlarda kullanmak için almamak lazım.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Kağnı gibi işlemci mi? D800 o kadar yavaş değil yahu :)

Nereden olduğunu tam hatırlamıyorum, ama sanıyorum D800 'ü ilk edindiğim zamanlardan olmalı, internetten birileri/yada birkaçı yavaş diye diye bizi de yavaş olduğuna inandırdılar. Derken, bir zaman sonra bir aralık bir mağazada canon marka bir makinenin (modeli hatırlamıyorum 1dx gibi bişiydi) denklanşörüne de basınca "hah tamam işte, demekki D800 gerçekten dedikleri gibi yavaşmış" dedim kendi kendime. çünkü hakikaten çok hızlıydı. Denklanşöre basıp basmadığım belli bile değildi. İşte o gündür bugündür D800 yavaş bir makine olarak kaldı aklımda..

Tabii teknik olarak 36 mp lik bir makineyi de kendi ölçeğinde değerlendirmek gerekiyordu herhalde. O zamanlar da öyle teknik bilgimiz olmadığı için karalayıp geçtik demekki :)

Herneyse,. D810 expeed4 olduğuna göre, en azından D800' den bir tık ta olsa iyi olacak.. Umarım..

Peki Erkan bey, hadi biz (ben şahsım adına) çırak sayılırız. Makineyi çeyrek kapasite kullanıyoruz. Kimi yerleri bilmediğimiz için tam randıman alamıyoruz eminim.

Ya siz? Memnun musunuz D800' den? Gerçi bugüne kadar çok şeyler söylendi elbet. Ben şahsen bir de sizin genel görüşünüzü merak ediyorum makine hakkında. Hatta bu vesileyle D800/D810' dan en iyi randımanı almak için bize tavsiyeleriniz varsa onları da dinlemek isteriz. Tabii zahmet olmazsa. Teşekkür ederim

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bende 5DMarkIII ve D800 vardı (incelemelerini de yaptım uzun uzun). Elimdeki aletleri azaltmak için büyük makine ve objektifleri satma kararı aldım. 5DMarkIII için her fırsatta "kullandığım en iyi DSLR" desem bile onu satıp D800'ü elimde tuttum. Seri makine olarak 1DMarkIII kullanıyorum, çözünürlük için D800, portatif sistem olarak Nex, Nikon V1 ve Olympus tutuyorum elimde.

D800 (ve şimdi D810) toplam puanda Nikon'un gelmiş geçmiş en başarılı gövdesi. 2200$'a bile sıfır d800 bulmak mümkün ki bu fiyata rakibi yok (Sony A7ler D800'ün yanında amatör). Gerekirse 14bit 36MP RAWlar emrinde (A7r tam 14bit RAW vermiyor mesela), gerekirse 51 nokta odak sistemi, gerekirse saniyede 6 kareye kadar seri çekim hızı (kesme modunda, 15.4MP ile), sağlam gövde, büyük bakaç.. Profesyonel bir gövdede aklına gelebilecek hemen her özellik D800lerde var. Yüksek ISO'da (3200 üzeri) o kadar da iyi olmayıversin canım :)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Teşekkür ederim Erkan bey, düşüncelerinizi paylaştınız. :)

Bu arada arayıp durduğum inceleme yazıları ve test sonuçları yavaş yavaş çıkmaya başlamış. Bir tanesini aşağıda gönderiyorum. Belki ilgilenen arkadaşlar olur.

http://www.danvojtech.cz/blog/2014/06/nikon-d810/

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

  Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.