İçeriğe git

Nikon D810 İlk izlenimler


mecik

Recommended Posts

Merhabalar!

Geçen hafta Almanya'da yetkili bir Nikon satıcısından gidip D810 gövdemi aldım.

Sizinle ilk izlenimlerimi paylaşmak istiyorum.

öncelikle şunu belirtmeliyim ki, dün gece geç dönebildiğim için (Malum bayram dönüşü ve rötarlı uçuşlar) halen fotoğrafları bilgisayara aktarıp detaylı inceleme ve düzenleme fırsatı yakalayamadım. Bu gece yapacağım. Sonrasında bir kaç örnek fotoğrafı sizinle paylaşmak isterim.

Daha önce sadece geçici süre fx format SLR makina kullanmış (Arkadaşımın ödünç d800'ü) biri olarak gövdeyi d800 ile karşılaştırma şansım yok. Sadece benim hissettiklerim ve LCD ekrandan gördüğüm sonuçlar üzerinden affınıza sığınarak değerlendirme yapıyorum. Affınıza sığınıyorum çünkü bu benim ilk fx format SLR'ım ve burada takip ettiğim bir çok ustanın arasında bu segmentte tecrübem yok denecek kadar az.

(Not: Aşağıdaki değerlendirmeler Tamron 24-70 f:2.8 VC lens ile yapılmış çekimlere dayanmaktadır.)

* Makinanın ergonomisi (benim gibi elleri büyük olanlar için) oldukça iyi. Sanki benim elimin modeli çıkartılıp hazırlanmış gibi olduğu için çok şanslı olduğumu düşünüyorum. Parmak boşluğu yeterli derinlikte ve elinizin altında boşluk kalmıyor.

* İnanılmaz sessiz. Ben sessiz modda sadece denemek için çekim yaptım. Ama normal moddaki performanstan sonra sessiz moda ihtiyaç duyulmayacağını (şahsım adına) düşünüyorum.

* LCD ekran detayları (bence) iyinin çok ötesinde. çekim sonrası kontrol yaparken aklınızda soru işareti kalmasını engelliyor.

* Benim lensimin netlemesi Nikkor 24-70'e göre daha yavaş olmasına rağmen sonuç benim açımdan tatminkarın üzerinde. Genelde doğru noktalara ve iyi sonuçla netleme yaptığını söyleyebilirim. Bunun doğruluğunu akşam daha iyi anlayacağım :)

* Az önce söylediğim gibi yine erken konuşmak istemiyorum ama, keskin!

* Pozlama, iso, renk vs için şu anda susma hakkımı kullanıyorum.

Yakın zamanda görüşmek dileğiyle... Kusurum olursa/olduysa affola.

E.M.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Merhabalar!

GeÇen hafta Almanya'da yetkili bir Nikon satıcısından gidip D810 gövdemi aldım.

Sizinle ilk izlenimlerimi paylaşmak istiyorum.

öncelikle şunu belirtmeliyim ki, dün gece geÇ dönebildiğim iÇin (Malum bayram dönüşü ve rötarlı uÇuşlar) halen fotoğrafları bilgisayara aktarıp detaylı inceleme ve düzenleme fırsatı yakalayamadım. Bu gece yapacağım. Sonrasında bir kaÇ örnek fotoğrafı sizinle paylaşmak isterim.

Daha önce sadece geÇici süre fx format SLR makina kullanmış (Arkadaşımın ödünÇ d800'ü) biri olarak gövdeyi d800 ile karşılaştırma şansım yok. Sadece benim hissettiklerim ve LCD ekrandan gördüğüm sonuÇlar üzerinden affınıza sığınarak değerlendirme yapıyorum. Affınıza sığınıyorum Çünkü bu benim ilk fx format SLR'ım ve burada takip ettiğim bir Çok ustanın arasında bu segmentte tecrübem yok denecek kadar az.

(Not: Aşağıdaki değerlendirmeler Tamron 24-70 f:2.8 VC lens ile yapılmış Çekimlere dayanmaktadır.)

* Makinanın ergonomisi (benim gibi elleri büyük olanlar iÇin) oldukÇa iyi. Sanki benim elimin modeli Çıkartılıp hazırlanmış gibi olduğu iÇin Çok şanslı olduğumu düşünüyorum. Parmak boşluğu yeterli derinlikte ve elinizin altında boşluk kalmıyor.

* İnanılmaz sessiz. Ben sessiz modda sadece denemek iÇin Çekim yaptım. Ama normal moddaki performanstan sonra sessiz moda ihtiyaÇ duyulmayacağını (şahsım adına) düşünüyorum.

* LCD ekran detayları (bence) iyinin Çok ötesinde. Çekim sonrası kontrol yaparken aklınızda soru işareti kalmasını engelliyor.

* Benim lensimin netlemesi Nikkor 24-70'e göre daha yavaş olmasına rağmen sonuÇ benim aÇımdan tatminkarın üzerinde. Genelde doğru noktalara ve iyi sonuÇla netleme yaptığını söyleyebilirim. Bunun doğruluğunu akşam daha iyi anlayacağım :)

* Az önce söylediğim gibi yine erken konuşmak istemiyorum ama, keskin!

* Pozlama, iso, renk vs iÇin şu anda susma hakkımı kullanıyorum.

Yakın zamanda görüşmek dileğiyle... Kusurum olursa/olduysa affola.

E.M.

Yeni D810 ile Çektiğiniz fotoğrafları görmek istiyoruz.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Günaydın herkese;

Dün akşam bütün fotoğraflara olmasa bile bir kısmına bakma şansım oldu.Örnek olarak iki kare düzenledim. Bunların ikisi de elde çekim. Recep Bey'in de fotoğraflarından gÖrüleceği üzere sonuçlar benim kanaatimce inanılmaz. D800/E sahiplerinin şikayetçi olduğu sarsıntı vs gibi problemleri deneyimleme şansım olmadı ama, şimdiye kadar detayda ve bütünde karşılaştığım bir sorun yok.

Sevgiyle...

Not:Bu arada acemiliğime verin lütfen ama, fotoğrafların hepsini yükleyemedim. 500 KB'lık bir kota durumu varmış sanırım. Flickr linki aşağıdadır. 2 bütün fotoğraf ve 2 detay. Nasıl yüksek ebatta fotoğraf yükleyebileceğim konusunda bilgi verebilecek biri varsa Özelden mesaj atarsa çok sevinirim.

https://www.flickr.c...07/14655431659/

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Günaydın herkese;

Dün akşam bütün fotoğraflara olmasa bile bir kısmına bakma şansım oldu.Örnek olarak iki kare düzenledim. Bunların ikisi de elde Çekim. Recep Bey'in de fotoğraflarından gÖrüleceği üzere sonuÇlar benim kanaatimce inanılmaz. D800/E sahiplerinin şikayetÇi olduğu sarsıntı vs gibi problemleri deneyimleme şansım olmadı ama, şimdiye kadar detayda ve bütünde karşılaştığım bir sorun yok.

Sevgiyle...

Not:Bu arada acemiliğime verin lütfen ama, fotoğrafların hepsini yükleyemedim. 500 KB'lık bir kota durumu varmış sanırım. Flickr linki aşağıdadır. 2 bütün fotoğraf ve 2 detay. Nasıl yüksek ebatta fotoğraf yükleyebileceğim konusunda bilgi verebilecek biri varsa Özelden mesaj atarsa Çok sevinirim.

https://www.flickr.c...07/14655431659/

Flicker konusunda bilgim yok. Fakat 500px.com boyut sınırı olmadan yükleme imkanı sunuyor

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 yıl sonra...

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

  Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.