İçeriğe git

D600 un D610 ile degisim hikayesi

F. OMER SAHIN

Recommended Posts

sonunda d600 umu d610 ile degistirdi NIKON tesekkurler.

2013 agustos ayinda aldigim D600 ocak 2014 de leke problemleri gordum ve NIKON un yaptigi aciklamaya istinaden BULGARISTAN NIKON servisine gonderdim , shutterini D610 shutteri ile degidtirerek geri yolladilar.

aradan 2 ay gecti tekrar toz gordum tekrar yolladim, temizlediler ve 2500 test cekimi yapip geri yolladilar makinada bir sorun olmadigini lenslerden dolayi toz girmis olabilecegini belirtiler, lens degistirmedigimi mumkun olamiyacagini soyledim, aldigim cevap lens in zoom yaparken vakum yapip toz alabilecegi oldu, bununda mumkun olamiyacagini NIKKOR 70-200 f/4 lens kullandigimi zoom unkapali ortamda oldugunu ayrica kameranin ve lensin toz ve siviya dayanikli oldugunu belirttim, cevam vermediler.

tekrar 2 aygecti ama ben kamera nin servis gormesi nedeni ile sogudum ve satmaya karar verdim 1500 ueroya aldigim kamerayi 1000 euroya bir sitede satisa cikardim ustelik 5500 shutter in ancak 2000 i benim cektigimdi digeri test icindi. birkac musteri cikti , benden test fotagrafi istediler tekrar bir test fotografi cektim tekrar toz tanelerini gordum, bu sekilde satamiyacagim icin tekrar servise bildirdim , yollayin dediler , ve servise gitti, kameranin degismesini talep ettim, bir hafta sonra kamerami temizleyi geri yolladilar degisim kabul edilmedi test yapildigi makinada bir sorun olmadigi soylendi, bir kontrol yaptim 2500 test cekimi yapilmisti yine nerdeyse hic kullanmadigim makina 8000 shutteri gecmisti. iste bu noktada sinirlerim tavan yapti.

once NIKON head office bulmaya calistim yok tabiiki iletisim bilgisi arkasindan en mantikli INGILTER NIKON aklima geldi ve sitesine girdim , burdan farkli olarak canli online konusma vardi, karsima cikan kisiye durumu anlattim , ve sorunu ancak Bulgaristan NIKON ile halledebilecegimi soylediler israr edip lekeli fotografi yollayinca adam evet bir sorun var dedi, HEAD OFFICE baglantisi isteyince veremiyecgini mumkun olmadigini soyledi ve bana NIKON HOLLANDA nin mektup adresini verdi .

Sansimi denemek icin HOLLANDA NIKON sayfasina girdim fakat sayfa flamenkce birsey anlamam mumkun degil tek anladigim online chat oldu bastim ona ve karsima cikana ingilizce biliyormusunuz dedim , evet diyince durumu tekrar anlattim Bulgaristan NIKON u slkayet ettim, adam cok ilgilendi chat a girerken yazdigim mail adresime konusma metnimizin kopyasinin gelecegini gelen adrese fotograflari ve servis belgelerinin numaralarini yollamami istedi, bende yolladim, ve mucize gerceklesti degisik 3 ayri yoneticiden mail geldi sorunum ile ilgilendiklerini ve yakinda mail ile bilgi verceklerini soylediler, Hemen ertesi gun Bulgaristan NIKON dan bir mail geldi ve test icin makinayi kutusu ve tum parcalari ile servise istediler, herseyiyolladim ve 4 gun sonra bugun kargo ile ambalajinda yeni bir D610 aldim.

NIKON HOLLANDA gercekten benim ile cok ilgilendi, ustelik hollandada yasamiyorum, makinayi Hollanda`dan almamisim buna ragmen ust yoneticileri ile devreye girdiler. demekki ciddi calisan birimler var.

TESEKKURLER HOLLANDA NIKON .

HARTELIJK DANK NIKON HOLLAND.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

D600 ilede mutluydum fakat servise girip parca degistirilmesini birturlu hazmedemedim , sonucta nikon bu sorunu biliyordu ekim basinda d610 u cikardi en azindan 1,5 ay once alanlari uyarmasi gerekiyordu diye dusunuyorum, neyse hata gecte olsa telafi oldu, aslinda gozum D810 da idi fakat d610 yetecek simdilik 2 kati para odemenin pek anlami olmayacagini dusundum,, helede her 2-3 ayda bir yeni model ciktigi dusunulurse sonu yok bir yerde durmam gerekiyordu, artik hedef D4S :)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.