İçeriğe git

Sigma 10 20


Recommended Posts

Sigma'nın 10.20 mm geniş acı lensini tavsiye edermisiniz olumlu ve olumsuz yorumlarını okumama rağmen sizlerinde görüşlerinden istifade etmek isterım ve geniş acı lens tavsiyeniz ne olablır

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Zamanında benimde çok istediğim bir lensti hatta hedefimdeki lensti.

Sonra uygun fiyatlı Tamron 10-24 bulunca direk onu almıştım.

Tamron 10-24ü değerlendirecek olursam almayın! Parasının hakkını veryemen oldukça kötü bir lens.

Sigma 10-20 internet incelemeleri ve kullanıcılardan gördüğüm kadarı ile Tamron dan daha iyi bir lens.

Parasının hakkını veren bir lens.

Eğer Tokina alacak bütçe yoksa bence alınabilecek en mantıklı ultra geniş açı lens.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Ultra geniş açılarda genelde kalite fiyata göre artıyor. Bu kuralı iki objektof bozuyor bence: Tamron 10-24 ve yeni Canon 10-18mm IS. Gökhan'ın da dediği gibi Tamron en son seçenek olmalı, Canon da plastik malzemesini saymazsan 300$'a müthiş bir optik kalite ve IS sunuyor.

Sigma'nın iki 10-20'si var. Biri f4.5-5.6, diğeri daha yeni olan sabit f3.5. Eski f4

5-5.6 fiyatına göre iyi sayılır. İkinci elde de fiyatları uygundu galiba. Nikon'da kısıtlı bütçem olsa Sigma'yı alırdım.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 4 hafta sonra...

Paranız buna yetiyorsa, parasına göre yeterli bir lens, herşeyden önce 10 mm avantajı var. Ancak dahili motor zorunluluğunuz yoksa ve biraz daha iyi bir şey arıyorsanız Tokina 11-16mm F2,8 TR'de ortalama 1100-1200 TL fiyatıyla çok daha iyi bir lens. DX gövdede Nikon 12-24 mm yi gözünüzde çok büyütmeyin, bana göre Tokina 12-24 mm ile arasında büyük fark yok, ama bu fiyat farkını anlayabilmiş değilim.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 1 ay sonra...

D610 full frame sensörlü bir gövde. Dolayısıyla yukarıda adı anılan lensler belli bir odak noktasından sonra kullanılabilir. Mesela Tokina 12-24 mm yi 18 mm ve yukarısında kullanabilirsiniz. Dolayısıyla yukarıda isimlerini zikrettiğimiz lensleri bence unutun.

Bu gövde için uyumlu olan lensleri bildiğim kadarıyla yazayım, siz netten fiyat araştırması yapıp bütçenize uygun olanını seçiniz. Unutmayın, ne kadar para o kadar köfte mantığı bu geniş açı lenslerde aynen geçerli maalesef:

- Nikon 14-24mm F2.8 Nano

- Nikon 16-35mm F4 VR Nano

- Nikon 18-35 mm AF-S

- Nikon 18-35 mm AF-D

- Samyang 14mm F2.8

- Tokina 16-28mm F2.8 AT-X Pro FX

- Tokina 17-35mm F4 AT-X Pro FX

- Sigma 14mm F2.8 EX HSM

- Sigma AF 12-24mm F/4.5-5.6 EX DG HSM

- Sigma AF 12-24mm F/4.5-5.6 EX DG HSM II

Sigma markasında iki aynı gibi görülen bu lensler II rakamıyla birbirinden ayrılıyor. II versiyonu daha yeni olup performans olarak biraz daha iyi olduğu rivayet ediliyor. Bu iki lensten eski versiyonunu ikinci elde halen bulmak mümkün. Full frame gövde üzerinde şu an için başka bir markada bu odak noktasına inebilen bir lens daha yok. Bu gövde için genelde 14 mm den başlayan lensler var. Bazen bu 2mm lik fark çok işe yarayabiliyor. Sigma markasında üzerinde "DC" ibaresi olan lensler full frame gövdeler için uygun değildir, bu anahtar ayırt etmek için kullanabilirsiniz.

Samyang markası manuel bir lens olup optik kalite olarak Nikon 14-24mm ile boy ölçüşebilecek performanslar sunuyor. Hatta bazen bu markanın değişik odak noktalarındaki lenslerini Zeiss markasının aynı kulvardaki lensleriyle bile kıyaslama yapan inceleme yazıları nette mevcut.

Ben olsam, bütçem optik performansı yüksek bir lense yeterli gelmiyorsa Samyang ile biraz cebelleşirim. Manuel lens olması belki çalışma esnasında vakit kaybına yol açabilir ama sonuçları oldukça iyi olduğu için buna katlanırım. çünkü geniş açı çalışmalarda zaman darlığı pek olmaz diye düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bende Sigma 10-20 f3.5 var çok memnunum manzara ve dış mekan çekimleri için tavsiye ederim. Ama iç mekan çekecekseniz cami müze gibi tokina 11-16 f2.8 öneririm. daha az ışıkta çalışacağınız için tokina çok daha iyi. Tokinada motor yok.d3000 ve kardeşlerinde ayrıca d5000 ve kardeşlerinde manuel kullanım gerektirir.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bende Sigma 10-20 f3.5 var çok memnunum manzara ve dış mekan çekimleri için tavsiye ederim. Ama iç mekan çekecekseniz cami müze gibi tokina 11-16 f2.8 öneririm. daha az ışıkta çalışacağınız için tokina çok daha iyi. Tokinada motor yok.d3000 ve kardeşlerinde ayrıca d5000 ve kardeşlerinde manuel kullanım gerektirir.

Arkadaşımız bir full frame gövde için geniş açı lens tavsiyesi istemiş. Bahsettiğiniz modeller bu arkadaşımız için uygun değil.

Tokina'nın motorlu versiyonları da vardı galiba

DX türündeki birkaç modeli yeniledi, doğru, bunlara dahili motor ekledi, örneğin Tokina 12-24 mm F4 AT-X II modeli, ama yinede DX!

X

Su balik gozu lenslerin coguna filtre takilamiyor. :( Bir ton para verip ek aparat almak gerekiyor. :(

Balık gözünden ziyade geniş açı lenslerin büyük bölümü olarak nitelendirirsek daha doğru bir cümle olur. Sigma'larda lensin arka bölümünde özel bir şaryo var, jelatin filtre kullanmak zorunda kalıyorsunuz bu sistem için. Buna karşılık tipik-komik Amerikalılar kocaman adaptörler yaparak özellikle Nikon 14-24mm üzerinde filtre kullanma inatlarından vazgeçmiyorlar. Sözkonusu adaptörler ise 300 dolardan aşağı değil, benim için uygun bir icat değil. Ama bütçesi müsait olan, yaptığı işten dolayı bu rakamları kurtarabilenler vardır mutlaka.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Quantaray ya da Tokina 19-35 de olabilir, ucuza bulunabilirlerse.

Evet, doğru, en uçuz çözüm de sanırım bu; şu an için ikinci elde pek çok farklı marka altında 19-35 mm F3,5-4,5 olarak hem de AF özellikli lensi bulmak mümkün.

19-35mm bildiğim kadarıyla Tamron, Cosina, Voigtlander, Vivitar, Phoneix, Tokina markası olarak mevcut.

Yine Sigma 17-35 mm diye bir lens vardı. Tabii bunlar hep analog zamanın lensleri, şu an için ucuz çözüm sayılabilecek türden yani. Günümüzdeki teknolojinin ürünü bu D610'un sensörü için gönül ister ki gerek cam kaplaması gerekse mühendisliği de son teknoloji ürünü lensler kullanalım.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bu lensler arasında nikon 16-35 ucuz değil ama güzel bir lens gibi duruyor özelliklerinden.

siz bu lensi nasıl bilirsiniz?

sigma 12-24 ün 1. versiyonunu kullandım. keskinliği beni pek tatmin etmemişti. distorsiyon oranı güzel ama.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

  Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.