Batuhan 0 Oluşturuldu: Ağustos 21, 2014 Paylaş Oluşturuldu: Ağustos 21, 2014 Herkese merhaba:) benim tavsiyeye ihtiyacım var. D5200 makina var 50 mm 1.8 G lens nikon 55-300 ve 18-55 var. Flash almak istiyorum. Onerebileceginiz nikon dışında Flash ve tetikleyici nelerdir? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Gökhan YAZICI 856 Ağustos 21, 2014 gönderildi Paylaş Ağustos 21, 2014 gönderildi Neden Nikon dışında flash arıyorsunuz?Asıl hedefinizin Nikon flash olması lazım. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Batuhan 0 Ağustos 21, 2014 gönderildi Yazar Paylaş Ağustos 21, 2014 gönderildi Makinami değiştirmek istiyorum. Daha üst seviye makina almak istiyorum. Şu an alamayacağım 2015 yazın ya da kışın. O zamana kadar da flash kullanımına alışmak hakim olmak istiyorum. O yüzden daha ucuz tercih etmek istiyorum Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Gökhan YAZICI 856 Ağustos 21, 2014 gönderildi Paylaş Ağustos 21, 2014 gönderildi Alacağınız en uygun fiyatlı/performanslı flaş yongnuo nun manuel flaşlarıdır. YN 560 II mesela...Bunun biraz daha pahalısına iTTL destekli full otomatik olanları var mesela YN568 EX yaklaşık 500TLNe derece başarılı, ne kadar tam destekli otomatik kullanmadığım için bilemiyeceğim ancak oldukça kullanıcısı var.İşte 500TL ye bu alınacağına az daha eklenerek 2. el Nikon SB 600 / 700 alınabilir. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Batuhan 0 Ağustos 21, 2014 gönderildi Yazar Paylaş Ağustos 21, 2014 gönderildi Evet teşekkür ederim Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Burak ÖZTÜRK 12 Ağustos 22, 2014 gönderildi Paylaş Ağustos 22, 2014 gönderildi bence flash kullanmayı denemek ya da kullanımına alışmak istiyorsanız ilk etapta çok pahalı flashlara bakmanıza ve tetikleyiciye ihtiyacınız yok gerek de yok derim. bence ilk etapta herhangi bir TTL tepe flashı işinizi görecektir. zaten manuel flash kullanımı hem o kadar kolay değil. hem de bu işi profesyonel olarak yapmıyorsanız çoğu zaman konu mankenleriniz sizin flash ayarı yapmanızı bekleyecek sabırları olmuyor mesela ben Metz mecablitz 36 AF-5 almıştım temiz ikinci el 100 TL'ye. bende de d5200 var. fazlasıyla yetiyor. hiç fazla para verip üst seviye flash işine girmeyin derim. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Recommended Posts
Sende sohbete katıl
Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın