F. OMER SAHIN 8 Oluşturuldu: Ağustos 25, 2014 Paylaş Oluşturuldu: Ağustos 25, 2014 gecenlerde ay fotografi cektim 70-200 mm lens te 200 mm ile cekim yaptim 200 mm yeterli gelmedi ve kadrajin ortasinda bir nokta gibi kaldi yaklasik % 150 buyutunce kadraja oturdu yeterli netlikte bir goruntu ortaya cikti.aklima su soru geldi acaba dx moda alsaydim 1,50 carpan ile sanki 200mm kullandigim zoom 300mm olarak mi cekim yapacakti, ay ile degil ama baska nesne ile denedim, evet 300 mm gibi yakinlasiyor cekim ama gercekte cekilen fotograf ayni, cunku cekilen fotografi 24 m megapiksel olarak cekmiyor hemen hemen yarisi megapiksele iniyor , buda fotograftan buyuterek bir bolumu almak istedigimde netlik kaybina yol acti, bu durumda dx mod ile cekmek , ff mod ile cekip photoshopta bir bolumunu kesmek ile ayni kapiya cikiyor, sonuc olarak 200mm ile ff cekip photoshopta kesersiniz yada dx modda cekersiniz kesmessiniz netlik ve detay ayni, 200mm ile 300 mm cekerim hayalim suya dustu Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
İbrahim ÖZKAN 53 Ağustos 26, 2014 gönderildi Paylaş Ağustos 26, 2014 gönderildi D800 ve 70-300 mm lens ile denedim sonuç aşağıdaFX ModDx Mod Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Recommended Posts
Sende sohbete katıl
Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın