İçeriğe git

Kısa Pozlama


Çağrı Özer

Recommended Posts

Merhaba birşey sormak istiyorum bu resimlerin enstantane değerleri 1/1000 veya daha üstünde olması gerekmezmi. 4 saniye ile çekilmişler

ama nasıl kısa pozlama gibi çıkmış.

http://500px.com/pho...id-melchor-diaz

http://500px.com/pho...id-melchor-diaz

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

muhtemelen karanlikta diyafram acik birakilmis ve flas patlatilarak o an aydinlatilmis baska birsey aklima gelmiyor. sese duyarli bir tetikleyizi kullaniyor olabilirler , ses ciktigi anda flasi patlatir ve goruntu yakalanir.

evet bu sekilde oluyormus burada anlatiyor . http://www.fotografteknikleri.com/hizli-fotograf-cekim-teknigi-ve-cekilen-fotograflar/

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Yani mesela flaş 1 saniye patlıyorsa o görüntü kaydediliyor diğer karanlık 3 saniye fotoğrafa etki etmiyor ilginç. Henüz flaşım yok ama ilerde alırsam deneme yapıcam.çok teşekkür ederim.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bir de hareketi dondurmanın ötesinde bu karelerin "netliği" o flaşın "duration" hızına da bağlı. Bu dediğim "duration" konusu da zaten en efsane fotoğraf sohbet konusudur, isterseniz sayfalarca konuşabiliriz.. :P

Mesela D70s'le çektiğim bir fotoğraftan örnek vereyim; enstantane 1/15 civarı, poz süresi düşük olunca kare ışık bakımından genelden de nasibini alıyor, üstüne bir de (1/250 civarı) flaş çakıyorsun Zbam! Bisiklet kareye çakılıyor. Tabi çeşitli hareket netsizlikleri de işin içine girince, bisikletin yavaş gitmediğini hissediyoruz (gibi gibi), tabi bunlar tanıtım işi olduğundan arkaları da hareket netsizliğiyle karıştırınca daha bir kabul edilir olduğunu düşünüyorum. (en azından ben böyle çalışıyorum) Bazen fon çok karışıksa bu yöntemi kullanıyorum. Eğer, salondaki ışıklar kapalı, heryer karanlık olsaydı sadece bisikleti ve flaşın aydınlattığı diğer yerleri net görecektik. Highlightlar falan da hiç umunda olmasın ilk seferlerde kafa flaşıyla çok eğleneceğini düşünüyorum, FLAŞ AL HEMEN! :D :D :D

c4e38c6506389d26854cfa0a4d03a3e5.jpg

Diğer fotoğraflar: http://bit.ly/jtIKVy

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Fotoğraflar çok güzel 2. fotoğrafta flaş kullanmayıp pan tekniği gibi çeksek bisiklet böyle havada çıkmayacaktı değilmi. Bide 3. fotoğrafta flaşın etkisi varmı yoksa 1/125 zaten havada net çekermi.

http://www.teknosa.c...CFYXJtAodz24Acw

bu flaş başlangıç için uygun olurmu.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Teşekkürler, Selamlar

Bu sözkonusu bisiklet fotoğrafı zaten pan tekniğini de içinde barındırıyor, pan şeklinde vizörde objeyi takip ediyorsun kadrajında istediğin noktada deklanşöre basıyorsun, hepsi bu. üçüncü fotoğrafta da flaşın çok etkisi var ne var ki 1/125 de konunun hızına göre, duruma göre yeterli olmayabilir..

Bu flaşı bilmiyorum. Eğer, ciddi bir hobi peşindeysen fiyat/performans açısından flaş konusunda benim kesin ve net önerim nikon marka kullanman olur, uygun bulabilirsen en azından 2. el bir SB-800 tavsiye ederim. Bu tür flaşları tetikleyici olmadan wireless şekilde kamerana takmadan kameranın üzerindeki flaşla tetikleyerek paraflaş gibi kullanabilirsin. Diğer markalar için birşey söyleyemem yeterli de olabilir, olmayabilir de.. Diğer markaların olası dezavantajları, flaş hızı, ekstra tetikleyici kullanmak zorunda kalmak, gücü daha düşük olabilir? gibi sıralayabilirim. Fakat böyle konuşsam da o flaşlarla çok iyi işler çıkaran arkadaşlarım vardır, seçim senin.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Ben 2. fotoğrafı takip yapmadan bisikletin olduğu noktayı ayarlayıp elde çektiniz sanmıştım anlattığınız için teşekkür ederim.Flaş konusunda söylediğim gibi bişey alıp biraz denemek istiyorum.Flaşla çekimi kavradıktan sonra yetmediği takdirde nikon marka almayı düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

  Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.