Çağrı Özer 0 Oluşturuldu: Ağustos 25, 2014 Paylaş Oluşturuldu: Ağustos 25, 2014 Merhaba birşey sormak istiyorum bu resimlerin enstantane değerleri 1/1000 veya daha üstünde olması gerekmezmi. 4 saniye ile çekilmişlerama nasıl kısa pozlama gibi çıkmış.http://500px.com/pho...id-melchor-diazhttp://500px.com/pho...id-melchor-diaz Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
F. OMER SAHIN 8 Ağustos 25, 2014 gönderildi Paylaş Ağustos 25, 2014 gönderildi muhtemelen karanlikta diyafram acik birakilmis ve flas patlatilarak o an aydinlatilmis baska birsey aklima gelmiyor. sese duyarli bir tetikleyizi kullaniyor olabilirler , ses ciktigi anda flasi patlatir ve goruntu yakalanir.evet bu sekilde oluyormus burada anlatiyor . http://www.fotografteknikleri.com/hizli-fotograf-cekim-teknigi-ve-cekilen-fotograflar/ 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Çağrı Özer 0 Ağustos 25, 2014 gönderildi Yazar Paylaş Ağustos 25, 2014 gönderildi Ben 4 saniyeyi uzun pozlama bildiğim için böyle net çıkmasını beklemiyordum. çok karışıkmış hala anlamadım ama cevabın için teşekkür ederim. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Anna T. 14 Ağustos 26, 2014 gönderildi Paylaş Ağustos 26, 2014 gönderildi Merhaba. Karanlıkta flaşı kullanırsanız 4 saniye olsun 30 saniye olsun obje net çıkacak. Denemekte fayda var. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Çağrı Özer 0 Ağustos 26, 2014 gönderildi Yazar Paylaş Ağustos 26, 2014 gönderildi Yani mesela flaş 1 saniye patlıyorsa o görüntü kaydediliyor diğer karanlık 3 saniye fotoğrafa etki etmiyor ilginç. Henüz flaşım yok ama ilerde alırsam deneme yapıcam.çok teşekkür ederim. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Anna T. 14 Ağustos 29, 2014 gönderildi Paylaş Ağustos 29, 2014 gönderildi Rica ederim. Aslında flaş 1 saniye değil, sadece 1/200-1/250 sn. ya da daha kısa bir süre patlıyor, bu yüzden obje net çıkıyor. Dahili flaşla deneyebilirsiniz. 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Aras Selim 4 Eylül 2, 2014 gönderildi Paylaş Eylül 2, 2014 gönderildi Bir de hareketi dondurmanın ötesinde bu karelerin "netliği" o flaşın "duration" hızına da bağlı. Bu dediğim "duration" konusu da zaten en efsane fotoğraf sohbet konusudur, isterseniz sayfalarca konuşabiliriz.. Mesela D70s'le çektiğim bir fotoğraftan örnek vereyim; enstantane 1/15 civarı, poz süresi düşük olunca kare ışık bakımından genelden de nasibini alıyor, üstüne bir de (1/250 civarı) flaş çakıyorsun Zbam! Bisiklet kareye çakılıyor. Tabi çeşitli hareket netsizlikleri de işin içine girince, bisikletin yavaş gitmediğini hissediyoruz (gibi gibi), tabi bunlar tanıtım işi olduğundan arkaları da hareket netsizliğiyle karıştırınca daha bir kabul edilir olduğunu düşünüyorum. (en azından ben böyle çalışıyorum) Bazen fon çok karışıksa bu yöntemi kullanıyorum. Eğer, salondaki ışıklar kapalı, heryer karanlık olsaydı sadece bisikleti ve flaşın aydınlattığı diğer yerleri net görecektik. Highlightlar falan da hiç umunda olmasın ilk seferlerde kafa flaşıyla çok eğleneceğini düşünüyorum, FLAŞ AL HEMEN! :D Diğer fotoğraflar: http://bit.ly/jtIKVy Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Çağrı Özer 0 Eylül 2, 2014 gönderildi Yazar Paylaş Eylül 2, 2014 gönderildi Fotoğraflar çok güzel 2. fotoğrafta flaş kullanmayıp pan tekniği gibi çeksek bisiklet böyle havada çıkmayacaktı değilmi. Bide 3. fotoğrafta flaşın etkisi varmı yoksa 1/125 zaten havada net çekermi.http://www.teknosa.c...CFYXJtAodz24Acwbu flaş başlangıç için uygun olurmu. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Aras Selim 4 Eylül 2, 2014 gönderildi Paylaş Eylül 2, 2014 gönderildi Teşekkürler, SelamlarBu sözkonusu bisiklet fotoğrafı zaten pan tekniğini de içinde barındırıyor, pan şeklinde vizörde objeyi takip ediyorsun kadrajında istediğin noktada deklanşöre basıyorsun, hepsi bu. üçüncü fotoğrafta da flaşın çok etkisi var ne var ki 1/125 de konunun hızına göre, duruma göre yeterli olmayabilir..Bu flaşı bilmiyorum. Eğer, ciddi bir hobi peşindeysen fiyat/performans açısından flaş konusunda benim kesin ve net önerim nikon marka kullanman olur, uygun bulabilirsen en azından 2. el bir SB-800 tavsiye ederim. Bu tür flaşları tetikleyici olmadan wireless şekilde kamerana takmadan kameranın üzerindeki flaşla tetikleyerek paraflaş gibi kullanabilirsin. Diğer markalar için birşey söyleyemem yeterli de olabilir, olmayabilir de.. Diğer markaların olası dezavantajları, flaş hızı, ekstra tetikleyici kullanmak zorunda kalmak, gücü daha düşük olabilir? gibi sıralayabilirim. Fakat böyle konuşsam da o flaşlarla çok iyi işler çıkaran arkadaşlarım vardır, seçim senin. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Çağrı Özer 0 Eylül 3, 2014 gönderildi Yazar Paylaş Eylül 3, 2014 gönderildi Ben 2. fotoğrafı takip yapmadan bisikletin olduğu noktayı ayarlayıp elde çektiniz sanmıştım anlattığınız için teşekkür ederim.Flaş konusunda söylediğim gibi bişey alıp biraz denemek istiyorum.Flaşla çekimi kavradıktan sonra yetmediği takdirde nikon marka almayı düşünüyorum. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Aras Selim 4 Eylül 3, 2014 gönderildi Paylaş Eylül 3, 2014 gönderildi Ok bir sıkıntı olursa çözeriz Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Hüseyin YILMAZ 1 Eylül 5, 2014 gönderildi Paylaş Eylül 5, 2014 gönderildi sese duyarlı tetikliyci ile karanlıkta yapılan bi cekim. flaşın güclü olması şart. yada Flaşı HSS alıp cekebilirsin . Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Recommended Posts
Sende sohbete katıl
Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın