İçeriğe git

d700 + 24-85 2.8-4 ifD


Recommended Posts

MErhaba arkadaşlar forumda yeniyim. ama bu işte bayadır uğraşıyorum.

Senelerdir aktif sony kullanıcısıyım hemen hemen her gövdesini kullandım FF dahil ve şuan elimde a900 gibi bir makine flaşı kumanda ve lensler var . Memnunum ama biraz daha yükselmek istiyorum a900 ün iso su çok kötü d700 ün gayet iyi gibi..

Bu setimi satıp başlıkta belittiğim ikiliyi almak istiyorum Sizce mantıklı bir karar mı vermiş olurum?

ve alacğaım lens bu lens : http://kenrockwell.c...ikon/2485af.htm

Şimdi sizlere 3 sorum var.

1)sony de titreşim engelleme gövdede olduğundan 1/5 enstantane de bile gayet titreşimsiz fotoğraflar alıyordum. peki benm bu ikiliyi aldığımda elde çekimlerde ve iso 1000 nin üzerine çıkmadan minimum kaç enstantane de elde çekimler yapabilirim

2) diğer sorum sizce bu lens d700 ün hakkını bir nebze de olsa verir mi? ve keskinliği nasıldır? Ve AF bir lens mi?

3) D700 nasıldır. sadece kağıt üzerinde ve resimlere bakarak gördüğüm harika gözüküyor. ama bu lensle nasıl ikili olurlar işte o kafamı kurcalıyor. Şuan lık fazlada bütcem yok açıkcası.

Sizlerin değerli yorumlarına fazlası ile ihtiyacım var. çünkü önümde 2 günüm var. makineyi alma konusunda.

Sayugılar..

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bahsettiğiniz gibi bir setiniz varsa bence Sony ile devam edin, "Fotoğraf" çekmeye çallışın, yüksek iso kabiliyeti olan bir makine kimseyi fotoğrafçı yapmaz bunu unutmayın, zarar edersiniz. Yüksek iso bence çok kafaya takılmamalı.

D700 lle bahsettiğiniz 24-85 F/2.8-4 lensi ben zamanında kullanmıştım, bana göre bu lens fazla abartılıyor.

D700 ile hakkını vermekten kastınız nedir? hız, keskinlik ve köşelerde bile net fotoğraflarsa D700 ile hakkını veremiyor.

Ne kadar para o kadar köfte demeyi unutmuşum :)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

hocam setim gitti zaten paketledim :-( yarın gönderiyorum. d700 alma niyetim bi anda oluştu bu lensle beraber.

tabi ki yüksek iso foto kabiliyetini etkilemez o bambaşka birşey. ama d700 a900 den çok iyi olmasa da yine de biraz iyi bir makine . öyle olması lazım. a900 de tabi ki hakkını vermek lazım d700 den aşağı yanı yok ama yine de yeni yenidir. özellik olarak da görüntü kalitesi olarakta iyi bir gövde diye düşündüm bir de b lens iş görür diye düşündüm ama şuan dediklerinizden sonra farklı düşüncelere de giriyorum :D

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

ben yolladığınız linklerdeki objektiflerin hiçbirisini kullanmadım, yorum yapamayacağım ama sigma 24-70 F/2.8 sabit diyaframlı olan diğerlerinde sıyrılıyor.

birde siz ne tür fotoğraflar çekmekten hoşlanıyorsunuz ?

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sigma 24-70 makro piyasada sıklıkla rastlanılan bildiğim kadarı ile orta karar bir lens.

Ne iyi ne kötü yani alacağınız Nikkor 24-85 den çok da üstün olmayacaktır.

Aynı gövde de farklı optikleri bulunan Sigma 24-70 F2.8 Aspherical var mesela bu;

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-fotograf-kamera-lens-filtre-sigma-24-70mm-ex-dg-f-2.8-canon-uyumlu-169956718/detay

Bu baya iyidir. Bende kullanıyorum cidden çok iyi bir lens. Tek kusuru 82mm filtreye sahip olması. 77mm olaydı iyiydi ama imaj kalitesi olarak da o eksikliğini kapatıyor.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bütçeniz varsa nikon 24-70mm AF-S alınız. Eğer bütçeniz yukarıda düşündüğünüz lensler ile sınırlıysa nikon 24-85 iyidir ama taleplerinizi tam anlamıyla karşılarmı orası biraz kırmızı çizgide. Ancak iş göreceği kesin.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Selamlar,

Herhalde en "efsane" lens budur, piyasadaki ilk yılları d70lerin d100lerin, d200lerin üzerinde genelde gördüğümüz en bilindik lensti. Bu yıllar hem dx format yılları hem de 6 - 10 milyon piksel aralığı yıllarıydı ve sigma gibi firmalar o zamanlar bu kadar işi geliştirmemişti. Yani teknoloji o günlerde lens kusurlarına yetişememişti herhalde ki vatandaş çok memnun bir şekilde kullanıyordu. Bu lensin bence en çok tercih edilme sebebi geniş açı makrosudur sanıyorum. (Sümüklü çocuğun suratına dalma modası) Bugün sigma daha iyi lensler üretiyor ve de siz artık bu lensin kusurlarını görebilecek bir makineye takmak istiyorsunuz, dezavantaj budur.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

  Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.