İçeriğe git

Nikon D750 Özellikleri İnternete Sızdı


Recep Ergin

Recommended Posts

Nikon'un uzun bir süredir beklenen full-frame gövdesi D750'nin özellikleri internete sızdı.

ünlü sızıntı sitesi nikonrumors.com'da yer alan habere göre Photokina 2014'de tanıtılması beklenen Nikon D750 24.3 MP full frame sensör, dahili flash, çift SD kart slotu, döndürülebilir 3.2" boyutunda 1,2 milyon mp'lik bir ekrana sahip.

Yeni bir ayna mekanizmasına sahip Multi-CAM 3500FX 51 noktalı (D810 ve D4s'te kullanılan) sensöre sahip D750'nin RGB sensorü de 91.000 piksellik.

Seri çekim hızında 6,5 kareyi bulan D750 EXPEED 4 işlemci kullanıyor. ISO 100-12800 aralığının yanısıra yeni serilerde görmeye alıştığıumız Effect modunun da yer aldığı D750 ayrıca 60p'lik 1080p full hd videoyu dahili stereo mikronuyla birlikte kaydediyor.

Live View modunda çeşitli ayarlara imkan sağlayan D750'nin beklenen özelliklerinden birisi olan dahili Wi-Fi'ye de yer verildi.

İlgili haber burada: http://nikonrumors.c.../#ixzz3CwjHcreT

öte yandan Nikon D750 bir alman sitesinde 2 bin 700 dolardan ön siparişe açıldı.

Nikon'un 16-21 Eylül tarihlerinde Almanya'nın Köln şehrinde düzenlenecek olan fuarda D750 ile birlikte DX makinelerin en üst modeli olan D400'ü de tanıtması bekleniyor.

Nikon-D750-back-image-1.jpg

Nikon-D750-specifications.png

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Şu özelliklerde çıkacak bir D750 D810 dan iyi olur.

Sırf ekranı döndüğü, dahili wifi si ve daha insancıl MP barındırdığı için insanlar D750 ye yönelir.

Ancak eminim Nikon böyle bişey çıkarmaz. Wifi koymaz, expeed3 koyar veya 3500FX değil FX3400 yaptım koydum der bir yerden darbe vurur ve makineden soğutur insanı

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

D710, hatta 20,30,40 atlanıp doğrudan D750 çıkıyorsa, iddiaları büyük herhalde :) :)

Ama eğer bu da D810 gibi baştan hatalı çıkarsa, o zaman zaten kendi elleriyle milleti Canon'cu yapacaklardır. :)

Ayrıca bu nedir böyle altı ayda bir iki özellik değiştirip yeni model çıkartmalar. Ya bu işi yapamıyorlar, ya da işi artık tam kurnaz ticarete döküyorlar. :) Başka seçenek var mı? :)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

değil d810... d800 ün imaj kalitesine bile sahip olabileceğini düşünmüyorum d810 ve imaj kalitesi bir yana diğer tüm makineler bir yana buna d4s de dahil..

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bence de güzel alet olmuş hep yakındığımız wi-fi dahili olarak mevcut , DX den FX'e geçecekler için ve orta sınıf amatörlere çok güzel bir gövde olmuş , bakalım artık alıştığımız gibi bir kronik problemle gelmez ise

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • Forum Editörü

Nihayet, gençlerin gözdesi ve 24 saat internette ikâmet edenler için Wifi özelliğine sahip bir kamera çıkarmışlar. Gözünüz aydın olsun.

Fotoğraf çekip, hemen feysbukta paylaşan arkadaşlarımız var. Bazıları ise gerçekten de işi çok abartıyorlar. Fotoğrafı çekip, aman acele edeyim, ne olur ne olmaz. Benden önce birisi bunu feysbuka yükler, etiketler ve açıklamasına her zamankinden farklı mesela; HIYAR GİBİ HİSSEDİYOR yazar ve konu-komşu ile sanal aleme rezil olurum diye, neredeyse çektikleri her kareyi yüklüyorlar. D750 tam da onlara göre. Hadi hayırlısı.

Biraz da teknik bakarsak. Doğan görünümlü Şahin gibi olmuş. D810 alamayacaklara, bazı özellikleri yönünden D810' a yakın, diğer özellikleri bakımından da D610' a yakın bir amatör gövde. Kısaca D610' un üst sınıfı gibi düşünebiliriz. üst LCD küçük ve yine P, S, A, M modlarını orada göremiyorsunuz. Dönebilen arka LCD süper bir fikir. Perde hızı 1/4000 ile profesyonelleri pek çekmeyecek gibi duruyor ama her zaman söylediğim gibi işlevine önem verenler için çok güzel bir alet.

Daha çok yazılıp çizilecek şeyler olacaktır. Şimdilik bu kadar yeter.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bence de güzel alet olmuş hep yakındığımız wi-fi dahili olarak mevcut , DX den FX'e geçecekler için ve orta sınıf amatörlere çok güzel bir gövde olmuş , bakalım artık alıştığımız gibi bir kronik problemle gelmez ise

Ramiz hocam, bir niyet sezdim gibi. :)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Ramiz hocam, bir niyet sezdim gibi. :)

Murat hocam çok zor :) sırf o ekran haraketli diye almam o makineyi , önce üçlemeyi bir tamamlıyayım o zaman kadar zaten en az 5 gövde daha çıkar :)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Aslında extrem şekilde şartlar zorlamıyosa makina değişmenin mantığı yok çünkü artık tüm makinalar güzel görüntü üretiyor amacımızda fotoğraf olduğuna göre? Ama işte tüketim çılgınlığı bizi bu hale sokuyor. Biz tüketici olarak bu bilinci koruyabilsek canon, nikon ve diğerleri d610a oynak ekran koyup işte en iyisi diye yeni makina sürmez piyasaya.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Üst sınıf lensler evladiyeliktir, normal şekilde davranırsanız sizi en az 25 yıl idare ederler, bu sÜrede bir-iki kez temizlik yeterli gelecektir.

İster giriş seviyesi ister en Üst seviye olsun farketmez, tÜm gövdeler zamana yenik dÜşmek zorundadır. Burada önemli olan 2 kural vardır: Birincisi sizin işiniz gereği gövde değişimi, ikincisi ise egonuz-cebiniz gereği gövde değişimi.

Şimdi Doğan bey hala D700 ile yola devam edeceğini söylÜyor, işi gereği o gövde hala çok iyi sonuçlar veriyor, aynı şekilde ben de hala D3'Ü elimden çıkarmadım, çÜnkÜ onun netleme sistemine yeni D800'Üm yetişemedi!

Gövde Üzerine eklenen özellikler bize çalışma sahasında daha hızlı hareket etme, daha rahat kullanım kolaylıkları sağlıyor, bunlar zaten işi bilenin gözÜnÜ boyuyamıyor. Wifi olursa iyi olur, ama olmazsa da sorun olmaz diyenler genelde biraz daha bu mesleğe yıllarını vermiş olanlar. Hareketli ekran video çekimlerinde oldukça gerekli, ama mekanizmasını görÜnce ve bir kaç kez hareketli ekranlı makina tamir edince gözÜm korkmadı değil.

Burada sizlerin dikkatini imaj kalitesine çekmek isterim. Genel olarak aynı sensör ailesinden ve aynı işlemci ailesinden gelen makinalar birbirlerine yakın bir fotoğraf tadı, rengi, karakteri sunuyorlar.

Şöyle genel ve kaba bir sınıflandırma yapmak istersem:

D50, D70, D70S, D100,

D40x, D60, D80, D200.

D5000, D90, D300.

D5100, D300s.

D700, D3, D3s.

D5200, D7000, D7100.....

D600, D610, ......

D800, D810, D4, D4s.

Her satırdaki gövdeler verdikleri imaj tadı olarak birbirlerine çok yakın bir performans sergiliyorlar. Bu benim şahsi görÜşÜm, buna herkes katılmak zorunda değil. Bu noktada bu yeni gövdenin de D600 grubuna dahil edilebileceğini dÜşÜnÜyorum. Fotoğrafçılığı meslek olarak yapan için bu performans önemlidir, gerisi kullanım kolaylığından başka bir şey değildir. çÜnkÜ o adam zaten raw çekip sonrasında gerekli karanlık oda mÜdahalesini yapıyordur.

Durum böyle olunca Doğan ustanın işi gereği o gövdede kalması kadar doğal bir şey yok.

Elinde D300, D300s'i olanlar bu gövdeye terfi ederse normaldir. Hiç makinası olmayanlar bununla başlayıp videonun da tadını alabilirler.

Her zaman söylerim, tavuğun kıçından yumurta dÜşer dÜşmez kapıp tavaya koşmak doğru bir hareket değil. Bekleyip görmek lazım, varsa eksikleri önce bi su yÜzÜne çıksın.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Aslında extrem şekilde şartlar zorlamıyosa makina değişmenin mantığı yok çünkü artık tüm makinalar güzel görüntü üretiyor amacımızda fotoğraf olduğuna göre? Ama işte tüketim çılgınlığı bizi bu hale sokuyor.

İşin komik tarafı, böyle zırt pırt makine değiştirenler aslında giriş seviyesi alan amatör kullanıcılar. Bu kullanıcılar FF almaz ki. :) üstelik bir çoğu artık aynasızlara kaymaya başladı.

Ama, Nikon zırt pırt FF değiştirmeye başladı. Bana biraz hatalı bir pazarlama stratejisi gibi geliyor. Gerçi herhalde hesaplamışlardır getirisini götürüsünü. Ya da, çok kişinin söylediği gibi, artık gövdelere pek arge yatırımı yapmayıp, iki değişiklikle yeni model çıkartıyorlar ki, böylelikle masraf yapmadan yeni model çıkartabiliyorlar. Ama bu da ufak tefek de olsa hatalı gövdelerle sonuçlanabilir belki...

Ama fotoğrafçıları bu şekilde markadan soğutabilirler. örneğin Canon'un 1 ve 5 serisi var ve 5d ufak tefek değişikliklerle makineyi anca üç beş senede upgrade ediyor. Benim gibi amatörler için de 6D'si var. Sanki daha oturaklı bir gidiş gibi görünüyor.

Wifi olursa iyi olur, ama olmazsa da sorun olmaz diyenler genelde biraz daha bu mesleğe yıllarını vermiş olanlar. Hareketli ekran video çekimlerinde oldukça gerekli, ama mekanizmasını görünce ve bir kaç kez hareketli ekranlı makina tamir edince gözüm korkmadı değil.

WiFi için tamamen haklısınız. Benim gibi daha amatör kullanıcılar, çekip hemen görmek istiyor, zira ne çektiğimize pek emin olamayabiliyoruz. WiFi ile makineyi elden bırakmadan, kablo ile uğraşmadan çekilenleri kısa aralıklarla tablette, PC'de görmek çok büyük bir rahatlık. Ama daha profesyoneller genelde ne çektiklerini biliyor. Bu yüzden WiFi de aslında giriş ve belki anca semi-pro seviyesi için daha önemli.

Hareketli ekran ise nadir durumlarda, örneğin kısa tripodlar için, vs kullanışlı. Ancak o da daha profesyoneller için pek gerekli değil. Hatta ben bile vizör dururken live view kullanmıyorum. Vizör tadını vermiyor. Zaten dışarıda, güneşte, pek birşey görünmüyor.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

  Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.