İçeriğe git

Nikon D750 Özellikleri İnternete Sızdı


Recep Ergin

Recommended Posts

Güneş altında ekrandan fotoğrafı görmek imkansızlaşıyor bazen. Filmli dönemdeki gibi hissediyorum kendimi. Çektiyorum ama nasıl Çıkıyor haberim olmuyor gölgelik alan bulana kadar. Göz kararı tahmini değerler ile Çekiyorum. :)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Güneş altında ekrandan fotoğrafı görmek imkansızlaşıyor bazen. Filmli dönemdeki gibi hissediyorum kendimi. Çektiyorum ama nasıl Çıkıyor haberim olmuyor gölgelik alan bulana kadar. Göz kararı tahmini değerler ile Çekiyorum. :)

Burada histogram okuma becerisiyle işi kotarabilirsin.

İşin komik tarafı, böyle zırt pırt makine değiştirenler aslında giriş seviyesi alan amatör kullanıcılar. Bu kullanıcılar FF almaz ki. :) üstelik bir Çoğu artık aynasızlara kaymaya başladı.

Ama, Nikon zırt pırt FF değiştirmeye başladı. Bana biraz hatalı bir pazarlama stratejisi gibi geliyor. GerÇi herhalde hesaplamışlardır getirisini götürüsünü. Ya da, Çok kişinin söylediği gibi, artık gövdelere pek arge yatırımı yapmayıp, iki değişiklikle yeni model Çıkartıyorlar ki, böylelikle masraf yapmadan yeni model Çıkartabiliyorlar. Ama bu da ufak tefek de olsa hatalı gövdelerle sonuÇlanabilir belki...

Ama fotoğrafÇıları bu şekilde markadan soğutabilirler. örneğin Canon'un 1 ve 5 serisi var ve 5d ufak tefek değişikliklerle makineyi anca üÇ beş senede upgrade ediyor. Benim gibi amatörler iÇin de 6D'si var. Sanki daha oturaklı bir gidiş gibi görünüyor.

WiFi iÇin tamamen haklısınız. Benim gibi daha amatör kullanıcılar, Çekip hemen görmek istiyor, zira ne Çektiğimize pek emin olamayabiliyoruz. WiFi ile makineyi elden bırakmadan, kablo ile uğraşmadan Çekilenleri kısa aralıklarla tablette, PC'de görmek Çok büyük bir rahatlık. Ama daha profesyoneller genelde ne Çektiklerini biliyor. Bu yüzden WiFi de aslında giriş ve belki anca semi-pro seviyesi iÇin daha önemli.

Hareketli ekran ise nadir durumlarda, örneğin kısa tripodlar iÇin, vs kullanışlı. Ancak o da daha profesyoneller iÇin pek gerekli değil. Hatta ben bile vizör dururken live view kullanmıyorum. Vizör tadını vermiyor. Zaten dışarıda, güneşte, pek birşey görünmüyor.

Video Çekimiyle uğraşan arkadaşlar iÇin hareketli ekran kullanışlı bir özellik. Yine makro Çekimlerde zor pozisyonlarda ön izleme iÇin kullanılabilir, D5100'ün ekranının kolaylığını tecrübe etmiştim.

Tavsiye: Henüz d800ler ucuzken ve piyasadayken d750 yerine onu alın derim. D800ler 2400 ve hatta 2200$ lara bile bulunuyor bazen.

Mayıs sonlarında D800 satın alınca arkadaşlar az daha bekleseydin ya demişlerdi. Ama Mayıs, Haziran, Temmuz aylarında alınan-teslim edilen işleri düşününce D810'u hem de 3200€ fiyatıyla kimse düşünmezdi. 2130€ rakamıyla D800 benim iÇin iyi bir tercihti. Şimdi Ertan hocanın söylediğine tamamıyla katılıyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

D750 varken D810 ne demiştim fakat D750 ler AA filtre ile çıkacakmış.

top-1200.jpg

Üst ekrandan kastınız bu ise bence gerekli. D90 kullanıyorum. Arkadaşın 650D sini kullandığımda Üst lcdsi yok diye baya rahatsız etti.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Biraz daha baktım. D610s gibi hissettim, D700'ün devamı değil bu alet. D610 yerine biraz daha bekleyip bunu çıkarabilirmiş.

Katılıyorum. Her inceleme okuduğumda, özelliklerine biraz daha dikkatlice baktığımda D700 upgrade inden ziyade D620 gözümde belirmeye başladı.

Yinede imaj kalitesi olarak D700 önünde olacaktırda işte AF başarımı can sıkarmı acaba o kritik mevzu.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

D610 - 750 - 810 - DF

Karşılaştırma.

http://nikonrumors.c...ons-comparison/

Kabaca göz attım. Genel olarak 750 ve 810 un özelliklerine baktım. İlk bakışta farkettiğim kadarıyla 810' un 750' ye göre 36 mp olması dışında başka hiç bir artısı yok. örneğin, 750' de Wifi var. Tam olarak anlamamış olsam da auto bracketing özelliği 750' de sanki daha mı gelişmiş. Zira daha fazla seçenek var.

Her neyse,. Sonuç olarak, 10 mp fark yüzünden 810' a fazladan 1000 usd vermek pek mantıklı gelmiyor bana. Kaldıki wifi özelliği kullanışlı bir özellik. Bu da 750' de var; 810' da yok...

Babamdan kalma bir huyum vardır. Pazara giderdik birlikte çocukken :D

Bir tezgahtan örneğin 3 kg domates alırdı. Aslında yeterli bir miktardı evin haftalık domates ihtiyacı için. Derken, bir kaç tur attıktan sonra başka bir tezgahta daha uygun bir fiyata başka bir domates daha görürse tutar oradan da en az bir 2 kg daha alırdı. O hafta aileyi sofrada fazladan salata yada bol domatesli öğünler bekliyor demektir.. :) bu kısmı işin şaka tarafı..

D810' u henü yeni edinmiş biri olarak, hele hele daha 810' un thermal noice bilmem ne dertlerinin üstü soğumadan, hemen ardından çok daha mantıklı bir seçenek olan 750' yi görünce insan bir de 750 atası geliyor çantasına..

Ne biliyim, biriyle manzara filan çekersin, diğeriyle portre falan.. En azından zırt-bırt lens değiştirmekten kurtulursun..

Kısaca, D810' u almamış olsaydım kesinlikle D750 alırdım. Fiyat olarak domatesten hayli farklı :D

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Haklısınızdır eminim, Ertan bey.

Zaten Nikon, eminim, profesyonellerden para kazanamıyordur. Olsa olsa bizim gibi yarım yamalak fotoğraf bilgisi olan heyecanörlerden kazanıyordur kesin. (kendi adıma konuştum :D )

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Öyle aslında :) Tüm markalar en çok parayı ucuz ürünlerinden kazanıyor. Pahalı olanlar az satar. Son 10 yıllık dönemde dünyada orta sınıf (orta direk diyorlar ya bizde) sayısı çok arttığı için fotoğraf makinesi piyasası çok büyüdü. Orta seviye makinelerin çeşitliliğinin artmasının sebebi de bu. Alım gücümüz arttıkça alıyoruz, bu yüzden firmaların asıl gelir kapısı amatörler.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Fullframelerin giriş seviyesi hobi üst sekmentleri profesyonel (bu işten para kazananlar) için değil mi? Hobi olarak yapan kişiye 24 mp fazla bir reklamcı için 24 mp az gelebiliyor. Dergi için çekiyor sonra tutuyorlar ben bunu bir apartmanın yan duvarına relam olarak istiyorum diyor. 36mp burada avantaj sağlıyor. çekim sırasında bir laptopba bağlı olarak çalışmıyor iseniz wifinin de bir amacı yok. Altı üstü bir kablo bağlıyorsun ve rahatlıkla verilerini aktabiliyorsun. Fotoğraf kalitesi olarak uygun fiyatlı bir ff cihaz ve farkına iyi lensler almayı tercih ederim.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

  Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.