İçeriğe git

D810 İçin Önerilen Ayarlar

muhammed ayter

Recommended Posts

D810 için, ayarlara dair excelde hazırlanmış bir tablo.

Gezi fotoğrafçılığından tutun da vahşi yaşam fotoğrafçılığına kadar herkes için önerilen ayarlar var.

çalışmanın sahibi Dojoklo arkadaşa teşekkür ederiz.

Buradan ulaşabilirsiniz.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

• 3 ay sonra...
  • 10 ay sonra...

Arkadaşlar bende d810 aldım ama 1 aydır çeşitli sorunlar yaşıyorum. acemi olduğum için makinada sorun mu var bilemiyorum.

3.2 diyafram ve 100 enstantane ile flaşsız çektiğimde karanlık çıkıyor ev o,oda ortamında,dışarda gündüz vakti güneş ortamında yine aynı. karanlık... bu makina flaşsız çekim yapmıyor mu yoksa benim aldığım makina bozuk mu ? lütfen biriniz yardımcı olsun,pozlama değerini -5 den,+5 e kadar değiştiriyorum değişen bişey yok hep karanlık..

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Arkadaşlar bende d810 aldım ama 1 aydır çeşitli sorunlar yaşıyorum. acemi olduğum için makinada sorun mu var bilemiyorum.

3.2 diyafram ve 100 enstantane ile flaşsız çektiğimde karanlık çıkıyor ev o,oda ortamında,dışarda gündüz vakti güneş ortamında yine aynı. karanlık... bu makina flaşsız çekim yapmıyor mu yoksa benim aldığım makina bozuk mu ? lütfen biriniz yardımcı olsun,pozlama değerini -5 den,+5 e kadar değiştiriyorum değişen bişey yok hep karanlık..

Örnek bir resmi EXIF bilgileriyle paylaşırsanız daha iyi olur.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hazırlayan ve paylaşanlara teşekkürler. Bu ayarları hemen her Nikon (profesyonel) makineye kendimiz de uyarlayabiliriz. Benim için gerçekten faydalı oldu bazı ayarları anlamak adına.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Ahmet Bey Recep Beyin yazdığı gibi exif bilgilerini içeren bir fotoğraf yüklemeniz gerekir. Makinenizle hangi modda (P,S,A,M) çekim yapıyorsunuz? M modunda kalmış ve enstantane çok üst değerlerde olabilir ve bu durumda pozlama değerini +5 yapsanız da aydınlık foto alamayabilirsiniz.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Ahmet Bey Recep Beyin yazdığı gibi exif bilgilerini içeren bir fotoğraf yüklemeniz gerekir. Makinenizle hangi modda (P,S,A,M) çekim yapıyorsunuz? M modunda kalmış ve enstantane çok üst değerlerde olabilir ve bu durumda pozlama değerini +5 yapsanız da aydınlık foto alamayabilirsiniz.

http://i.hizliresim.com/lrQEQQ.jpg

fotoğrafın exif bilgileri :

enstantane :100

diyafram 3.5

iso :100

pozlama +5

flaşsız

Değerli hocalar ; makina M dodunda. ancak diyafram 3.5,iso 100 ,enstantane 100/150 arasında.. pozlama zaten hiç işe yaramıyor +5,-5 farketmiyor sanki o ayar yok gibi. enstantaneyi ancak uzun pozlama moduna 1 ile 5 arasına getirince aydınlık oluyor. ama oda yavaş olduğu için resimler bazen titrek flu çıkıyor. bundan önceki makinam olan D7100 de, enstantane 400-700 olsa bile diyafram 3/4 olduğunda aydınlık çıkıyordu. bu makinada bir tuhaflık var

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

İmkan varsa farklı bir lens ile deneyin. İlk sorunuzda f/3.2 ISO 100 de güneşte karanlık çıkıyor demiştiniz. Bu pek normal değil. Post ettiğiniz fotodan yorum yapmak zor nedeni ise bu karenin hangi işık şartlarında çekildiğini bakıp anlamak olası değil. Ancak atıyorum güneşte dediğiniz bir fotoğraf olsa çok daha anlamlı olur.

Diğer bir konu M modda değilde A modda f3.2 de deneyin bakalım. M modda 100/150 pozlama için yeterli olmuyor olabilir ve bunuda sizin anlıyor olabilmeniz lazım. En azından LCD ekrandan görebilirsiniz.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hocam makineyi A moduna getirin. Diyafram en açıkta (en düşük değerde) ISO.yu da otomatik yapın. Bu şekilde bir fotoğraf çeker misiniz? Belki de o kadar karanlık bir ortam ki ISO 100 değerinde +5 pozlama bile kurtarmıyor.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

elimde 150mm macro lens ve 18-250 lens var.her ikiside böyle. fotoğrafı lamba ışığında odada çektim.yani oda gayet ışıklı karanlık değil..

makinayı A moduna aldım diyafram en düşük,iso otomatik yaptım yine aynı kapkaranlık.paralel ithalat makina aldım nereye vereceğimide bilemiyorum. klavuzda karacasu servis yazıyor ama bakmazlar resmi ithalat olmadığı için..

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

• Forum Editörü
elimde 150mm macro lens ve 18-250 lens var.her ikiside böyle. fotoğrafı lamba ışığında odada çektim.yani oda gayet ışıklı karanlık değil..

makinayı A moduna aldım diyafram en düşük,iso otomatik yaptım yine aynı kapkaranlık.paralel ithalat makina aldım nereye vereceğimide bilemiyorum. klavuzda karacasu servis yazıyor ama bakmazlar resmi ithalat olmadığı için..

Ahmet bey,

Makinenizi fabrika ayarlarına döndürüp denediniz mi?

Saygılar.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

İmkan varsa farklı bir lens ile deneyin. İlk sorunuzda f/3.2 ISO 100 de güneşte karanlık çıkıyor demiştiniz. Bu pek normal değil. Post ettiğiniz fotodan yorum yapmak zor nedeni ise bu karenin hangi işık şartlarında çekildiğini bakıp anlamak olası değil. Ancak atıyorum güneşte dediğiniz bir fotoğraf olsa çok daha anlamlı olur.

Diğer bir konu M modda değilde A modda f3.2 de deneyin bakalım. M modda 100/150 pozlama için yeterli olmuyor olabilir ve bunuda sizin anlıyor olabilmeniz lazım. En azından LCD ekrandan görebilirsiniz.

Hocam makineyi A moduna getirin. Diyafram en açıkta (en düşük değerde) ISO.yu da otomatik yapın. Bu şekilde bir fotoğraf çeker misiniz? Belki de o kadar karanlık bir ortam ki ISO 100 değerinde +5 pozlama bile kurtarmıyor.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Her iki lenste aynı hata olması çok düşük ihtimal. Bu yüzden makinede mekanik bir sorun olma ihtimali var. Makineyi aldığınız yere gösterme şansınız varsa oraya gösterin. Karfo Karacasulu paralel ithalat ürünlere ücreti karşılığında bakar tabi ki.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Yani şunu da söyleyeyim oda içinde ampül ışığında en başta verdiğiniz değerlerle +5 pozlama bile kurtarmayabilir ama yine de Recep Beyin dediği gibi sizin vizörde ya da live view çekim yapıyorsanız lcd ekranda pozlama dengesini görebilmeniz gerekir. Pozlama 0 konumunda bu sonucu alıyorsanız o zaman gerçekten sıkıntı var.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

• Forum Editörü

Evet Sebahattin hocam o iki yeşil tuşa basılı tutup yaptım kaç kez yine aynı.

Ahmet bey,

Mutlaka bunları kontrol etmişsinizdir, ama gözden kaçmış olma ihtimaliyle hatırlatmak istedim:

1. "Beyaz Dengesi" ayarını kontrol etmekte fayda olabilir. "Otomatik" olarak ayarlayarak denediniz mi? "Otomatik" te olsa dahi renk skalasıyla oynanmış ve öyle kalmış ta olabilir, ince ayarlara da bakmak gerekebilir.

2. Makinenizin yazılım sürümü nedir? Gerçi bu sizin durumunuzla direk alakalı bir şey değil. Son sürümü olan 1.10 yüklemenizde fayda olabilir.

Saygılar.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.