İçeriğe git

tokina sd 12 24mm f4 if dx alınır mı ?


mstgvn

Recommended Posts

Bence almamakla iyi ettiniz.

Zaman zaman lens/gövde denk geliyor, alıyorum/satıyorum. Ertan hocanın da dediği gibi, ön camdaki çiziklerden çok daha fazla etkisi var. çünkü arkadaki camın çapından dolayı bu camdaki 2 mm lik bir çizik ön camda belki 10 mm lik bir çiziğe denk geliyor. Optik durum gereği bu çizik derinliğine bağlı olarak fotoğrafınızda belli bir alanın flu-çatallaşmış-buzlu cam gibi görünmesine yol açabiliyor

Geçenlerde böyle bir lensi satana kadar damağım çatladı. Her ne kadar düşük fiyat da verseniz elinizden çıkarmanız zorlaşıyor.

Bu arada fiyatı merak ettim?

Mehmet ağbi elemanla nette 800 liraya anlaştık.Buluşup görüştükten malum sıkıntıyı söyledikten sonra eleman 750 ye düştü fiyatı.Alacak alsaydım 700 ede bırakırdı ama işte o durum içime sinmeyince almadım...

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

En büyük etken lensin arka kapağı açık, lens çanta içinde bir oraya bir buraya çarpabilecek durumda, yani sıkı bir yuvası yok şöyle sabit dursun, bir de bunun üzerine lensin zoom durumuna göre camları taşıyan blok dışa doğru yanaşmış durumdaysa kazaya davetiye çıkarıyor.

İkinci sebep ise yine böye cam dışa doğru yaklaşmış vaziyetteyken gövdeye takma esnasında metallere değdiriyorlar. Değil cam, ben elektronik kontaktların bulunduğu yere metal değmesin dayanamıyorum.

Dedem derdi ki, bir yumurtayı cebinde 10 gün kırmadan gezdirebilirsen bu saati sana hediye ederim, o zaman ancak kullanabilirsin. Malum, o yıllarda saat demek bir hayli para demek. Şimdi bolluk var, amaaan, canımdan kıymetli mi mantığı var.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

  Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.