İçeriğe git

netleme ve spot


erin

Recommended Posts

merhabalar.bir konu hakkında bilgi almak istiyorum.makinem d3100.arka arkaya duran iki nesnem var.(mavi fincan arkada,beyaz fincan önde)ben öndeki beyaz fincana netlemek istiyorum.ancak ışık ölçümünü(spot) arkadaki mavi fincana göre yapmak istiyorum.ancak bunu beceremedim.bana bunu sanki elinde makine varmış gibi anlatabilirmisiniz.ael mi kullanmalıyım.ael modum ne olmalı.aşama aşama anlatırsanız memnun olurum.cevap veren vermeyen herkese teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

AF modunu "Dinamik"e getirerek netleme noktası seçebilirsiniz. Fakat netleyeceğini sanmıyorum. Eğer netlik için kontrast yok ise netleyemez. Örneğin hiç Ay'ın fotoğrafını çekmeye çalıştınız mı? Makina netleyecek yer bulamadığından fokus yapar durur. BÖyle durumlarda MF (manuel netleme) kullanmanızı Öneririm. İyi günler :)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

forumlarda en uyuz olduğum şeydir biber mi daha yeşil? domates mi daha kırmızı? tabiki patlıcan daha mor durumu...

bilip bilmeden sırf bişiler yazmak için alakasız cevaplar vermek neyse..

erin kardeş eğer makinen standart ayarlar da ise ael tuşu hem netlemeyi hem pozlamayı kitler tek netleme noktası seçip fincana netledikten sonra netleme tuşundan elini kaldırmadan arkadaki fincana makineyi çevir ve fotoğrafı çek doğal olarak mavi fincanı pozlayacaktır.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Av modunda spot ölçüm yapıp istediğiniz nesnenin enstantene değerine bakıp netlemek istediğiniz nesneye makinayı çevirip m modunda o enstantene değerini girebilirsiniz. Otomatikte çekim yapmayacak kadar profosyonellik taslıyosunuz bunu bilmeniz lazım.

Vay arkadaş sitede herkes atarlı herkes prof.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Ne sacmaliyosun kardes verdigin cewaba bak.tabiki m modunda cekcem bu artislik degildir.dslr si olan herkes m modunda cekmek icincaba gosterir.yoksa kompakt alirdi.senden cevap istedik artislik yapmadk artislik yapan sensin cevaba bak m modunda cek.sana asama olarak cevap istedik kardes.ustayim da demedim.elimdeki makinede usta bi makine deil ok.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Yanlış anlaşılma olmuş. Mehmet Ali'nin ne demek istediğini ben anladım da biraz eksik anlatmış. Biraz daha fazla detay verseymiş daha iyi olurmuş.

Neyse, sonuçta Erin'e gerekli yanıt gelmiş galiba.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

  Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.