yücel gezgin 0 Oluşturuldu: Eylül 27, 2014 Paylaş Oluşturuldu: Eylül 27, 2014 Merhaba Arkadaşlarİnternette yaklaşık 4 tane bu tarz forumlarda okuduğum ve saçma gelen bir konu var.Okuduklarıma göre ''Tamron 17-50 nin VC li olan modellerinde keskinlik daha azmış vc siz modellerde keskinlik daha iyiymiş.'' Bunun aslı astarı varmıdır. Bana saçma geldi. Belkide ben bilmiyorum. Bilen veya kullanıp deneyen arkadaşlar yorum yaparsa bu bilgi kirliliğinide ortadan kaldırmış oluruz.Tşkler. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Ertan Ozturk 546 Eylül 27, 2014 gönderildi Paylaş Eylül 27, 2014 gönderildi VC'li versiyonu ilk inceleyen sitelerden biri "VC'siz olan daha keskin galiba köşelerde" dedi, internet fotoğrafçıları hemen atladı buna. Kötü haber çabuk yayılır misali olay forum efsanesine döndü. Bak burada birkaç objektifle karşılaştırdım Tamron'uhalkboyleistiyor.com/wp/?p=105Vc'siz versiiyon ucuz ama ben VC'liyi tercih ederim. 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
yücel gezgin 0 Eylül 29, 2014 gönderildi Yazar Paylaş Eylül 29, 2014 gönderildi Hocam teşekkürler.Banada çok saçma geldi. çünkü adamlar vc eklemiş keskinlikten kısarmı hiç mantığa aykırı. Ama gel görki forumları vc li olan model için neler yazmışlar neler. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Gökhan YAZICI 856 Eylül 30, 2014 gönderildi Paylaş Eylül 30, 2014 gönderildi Belki labratuar ortamında daha keskindir, belki değildir kesin bişey demek zor.Alıp detaylıca incelemek lazım ancak arada gözle ciddi anlamda fark edilir derecede fark olacağını sanmıyorum.VC ve türevleri tripod + kumanda vs kullanırken kapatılmazı lazım. Teoride siz kamerayı oynatmasanız bile o sistemin oynama ihtimali var.Hali ile fotoğrafta "belki" biraz keskinlik kaybı yaşabilir.Belki bu hata yüzünden ortaya bir deli VC siz daha keskin lafını attmış olabilir.Ben VC siz olanı kullandım müthiş bir lens.Bugün yine alacak olsam VC sizi tercih ederim ama bunun sebebi keskinlik falan değil, 17-50mm arasında VC ye çok fazla ihtiyaç duyulmayacağı için ekstra para vermenin de anlamı olmaz diye. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Ertan Ozturk 546 Eylül 30, 2014 gönderildi Paylaş Eylül 30, 2014 gönderildi VC/VR'ye alışırsan bırakamıyorsun Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Gökhan YAZICI 856 Eylül 30, 2014 gönderildi Paylaş Eylül 30, 2014 gönderildi Faydasiz oldugunu soylemiyorum ama 17 50/60mm araliginda gerek oldugunu dusunmuyorum.Misal 50mm de vc ile karanlikta portre cekmektense, f1.8 ile cekip bokeh da almayi tercih ederim 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Recommended Posts
Sende sohbete katıl
Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın