TOKDEMİR 0 Oluşturuldu: Eylül 28, 2014 Paylaş Oluşturuldu: Eylül 28, 2014 İyi aksamlar konuyu nereye acacagımı bilemedim eger yanlış yere yazdıgım özürümü borc bilin yakın cevremdeki akraba dostlarımın özel günlerinde fotograf çekiyorum ve benden dogal olarak fotograflarını istiyorlar bazılarını facebook ve benzer uygulamalarda fotograflarını verebiliyorum bazı dostlarıma veremiyorum onun için küçük baskı makinesi tavsiye edecek varmı ? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Deniz Tuna 48 Eylül 28, 2014 gönderildi Paylaş Eylül 28, 2014 gönderildi Epson'un tanklı yazıcıları var fakat kullanmadım. Bir bakın isterseniz. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
TOKDEMİR 0 Eylül 28, 2014 gönderildi Yazar Paylaş Eylül 28, 2014 gönderildi Deniz bey, teşekkür ederim tavsiyenizi dikkate alacağım... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Ramiz AKSOY 305 Eylül 28, 2014 gönderildi Paylaş Eylül 28, 2014 gönderildi Epson L800 sanırım o sınıfın en iyisi L550 vardı galiba birde Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Nikontürk 7 Eylül 28, 2014 gönderildi Paylaş Eylül 28, 2014 gönderildi Kullanım sıklığına göre iki teknik arasında bir seçim yapmanızda fayda var: Mürekkep püskürtmeli standart tekniğe sahip yazıcılar mı yoksa "sublimation" denen tekniğe sahip yazıcılar mı?Az sayıda baskı alıyorsanız ve aynı zamanda baskı kalitesi sizin için önemliyse sublimation tekniğiyle baskı yapan makinalar daha uygun olur. Belki tane bazında baskı maliyeti yüksek gelebilir, ama mürekkep püskürtmeli sistemin dezavantajlarını bu az sayıda baskıyla değerlendirirseniz uzun vadede daha uygun olduğunu farkedersiniz.Mürekkep püskürtmeli makinalarda püskürtücü uçların belli bir süre kullanılmadığında kuruması/tıkanması, suya dayanıksız olması, uzun vadede renklerin (kullanılan mürekkebin kalitesine göre) solması, her zaman en iyi fotoğraf kağıdını kullanma zorunluluğu gibi bazı önemli hususlar vardır. Bir de buna üretici firmaların mürekkep kartuşlarının boyutlarını düşürerek daha az mürekkebe daha çok para verme zorunluluğu eklenince alınacak püskürtmeli yazıcının seçimi konusunda kılı kırk yarmak gibi bir işe giriyorsunuz.Ben halen eski kafa devam ediyorum: 10x15 baskılarımı Canon Selphy sublimation yazıcıyla yapıyorum; aile efradına, eşe/dosta vermek için ideal, her ne kadar tane bazında daha pahalıya gelse bile kalite olarak tartışmasız lider.Büyük baskılarımı yine eski bir yazıcıyla yapıyorum: HP Deskjet 1280; harika bir cihaz, A3+ formatına kadar baskı alınabiliyor, kartuşları gramaj olarak en büyüklerden, bu sayede maliyet düşük, baskı sonuçları gayet tatminkar. Bu noktada en önemli şeyin kağıt olduğunun altını çizmek isterim: Epson Super A3+ (SO41328) Premium Semigloss fotoğraf kağıdı kullanıyorum, sonuçlarından çok memnunum. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Ertan Ozturk 546 Eylül 29, 2014 gönderildi Paylaş Eylül 29, 2014 gönderildi Mehmet hocam ben de es-dost için baskılarımı Selphy ile alıyorum. Pahalı mahalı ama hem kaliteli hem hızlı hem de ellerine fotoğraf kağıdını alınca hoşlarına gidiyor Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
TOKDEMİR 0 Eylül 29, 2014 gönderildi Yazar Paylaş Eylül 29, 2014 gönderildi Mehmet hocam cevabınız için teşekkür ederim piyasada baskı makineleri çok var hangisini alacagını insan bilmiyor ve yazdıklarınız çok önemli bilgiler yazınızı tekrar okuyup bir karar verecegim tekrardan teşekkürler hocam.... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Ali Kanarya 7 Eylül 29, 2014 gönderildi Paylaş Eylül 29, 2014 gönderildi Mehmet hocam, baskı üzerine kaplama gibi bir işlem yapıyor musunuz, yapılıyor mu?daha uzun süre dayanması için. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Nikontürk 7 Eylül 30, 2014 gönderildi Paylaş Eylül 30, 2014 gönderildi Hayır, o konuda bilgim yok. Sublimation sistemde bu zaten var. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Recommended Posts
Sende sohbete katıl
Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın