İçeriğe git

fotograf baskı makinesi


Recommended Posts

İyi aksamlar konuyu nereye acacagımı bilemedim eger yanlış yere yazdıgım özürümü borc bilin yakın cevremdeki akraba dostlarımın özel günlerinde fotograf çekiyorum ve benden dogal olarak fotograflarını istiyorlar bazılarını facebook ve benzer uygulamalarda fotograflarını verebiliyorum bazı dostlarıma veremiyorum onun için küçük baskı makinesi tavsiye edecek varmı ?

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Kullanım sıklığına göre iki teknik arasında bir seçim yapmanızda fayda var: Mürekkep püskürtmeli standart tekniğe sahip yazıcılar mı yoksa "sublimation" denen tekniğe sahip yazıcılar mı?

Az sayıda baskı alıyorsanız ve aynı zamanda baskı kalitesi sizin için önemliyse sublimation tekniğiyle baskı yapan makinalar daha uygun olur. Belki tane bazında baskı maliyeti yüksek gelebilir, ama mürekkep püskürtmeli sistemin dezavantajlarını bu az sayıda baskıyla değerlendirirseniz uzun vadede daha uygun olduğunu farkedersiniz.

Mürekkep püskürtmeli makinalarda püskürtücü uçların belli bir süre kullanılmadığında kuruması/tıkanması, suya dayanıksız olması, uzun vadede renklerin (kullanılan mürekkebin kalitesine göre) solması, her zaman en iyi fotoğraf kağıdını kullanma zorunluluğu gibi bazı önemli hususlar vardır. Bir de buna üretici firmaların mürekkep kartuşlarının boyutlarını düşürerek daha az mürekkebe daha çok para verme zorunluluğu eklenince alınacak püskürtmeli yazıcının seçimi konusunda kılı kırk yarmak gibi bir işe giriyorsunuz.

Ben halen eski kafa devam ediyorum: 10x15 baskılarımı Canon Selphy sublimation yazıcıyla yapıyorum; aile efradına, eşe/dosta vermek için ideal, her ne kadar tane bazında daha pahalıya gelse bile kalite olarak tartışmasız lider.

Büyük baskılarımı yine eski bir yazıcıyla yapıyorum: HP Deskjet 1280; harika bir cihaz, A3+ formatına kadar baskı alınabiliyor, kartuşları gramaj olarak en büyüklerden, bu sayede maliyet düşük, baskı sonuçları gayet tatminkar. Bu noktada en önemli şeyin kağıt olduğunun altını çizmek isterim: Epson Super A3+ (SO41328) Premium Semigloss fotoğraf kağıdı kullanıyorum, sonuçlarından çok memnunum.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Mehmet hocam cevabınız için teşekkür ederim piyasada baskı makineleri çok var hangisini alacagını insan bilmiyor ve yazdıklarınız çok önemli bilgiler yazınızı tekrar okuyup bir karar verecegim tekrardan teşekkürler hocam....

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

  Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.