İçeriğe git

Tepe flaşı için şarjlı pil önerisi


Recommended Posts

Yaklaşık bir yıl önce aynı tavsiyeyi bende istemiştim sağolsun arkadaşlar en iyi pil ve şarj cihazı tavsiyelerini verdiler tekrar teşekkürler , İlk olarak varta aldım accu 2700 ma olan model gayet memnunum flaşın dolum süresi vs çok iyi 400 kareye yakında patlama yapıyor.

c262c114-VARTA-POWER-15-DK-ULTRA-HIZLI-SARJ-4xAA2500mAh__73389777_0_copy.jpg

İkinci pil ise Gökhan'ın da bahsettiği eneloop , varta benim bütün isteğimi şuan karşıladığı için hala paketi açılmamış halde kenarda bekliyorlar :)

1362015974692_4.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Yaklaşık bir yıl önce aynı tavsiyeyi bende istemiştim sağolsun arkadaşlar en iyi pil ve şarj cihazı tavsiyelerini verdiler tekrar teşekkürler , İlk olarak varta aldım accu 2700 ma olan model gayet memnunum flaşın dolum süresi vs çok iyi 400 kareye yakında patlama yapıyor.

a>

İkinci pil ise Gökhan'ın da bahsettiği eneloop , varta benim bütün isteğimi şuan karşıladığı için hala paketi açılmamış halde kenarda bekliyorlar :)

a>

Şarj cihazı olarak ne önerirsiniz peki :)
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

sanyo eneloop çok tavsiye edilir, ancak pahalıdır.

varta'yı tavsiye ederim.

mutlaka ready2use olanlardan alın. Bekleme süresinde şarj kaybınız çok çok az olur.

normalde fotoğraf çekme işinizin yarım kalmaması için 2 takım almanızda fayda var.

çok hızlı şarj eden cihazlardan uzak durun, pil ömrünü çabuk tüketir.

şarj cihazında aradığımız özellikler;

- damla (trickle) şarj,

- dV otamatik şarj kesme

- mümkünse 4 bağımsız kanallı olması

- aşırı ısınma koruması vs

epeydir bakmıyorum ama bi ara konnoc'un güzel modelleri vardı piyasada.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Şarj cihazı olarak ne önerirsiniz peki :)

önercek kadar bilgim yok dandik ataba 508 kullanıyorum , Vartayıda o üst kısmı bakır rengi olandan alın benim eklediğim fotoğraftakinden

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

arkadaşlar acil birşey sormak istiyorum flaşı çalıştırdıgımda lcd ekranda zoom bolumunde 14mm yanıp sonuyor M harfı var yan tarafında. P modunda 85mm 1,8 lens takılı. nden dolayı 14mm yanıp yonuyor acaba

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Plastik en üstteki kısım açıktır yada filtre takılıdır

evet ust kısım acık kalmıs ilk defa flaş kullanmaya baslıyorum oyuzden bu tür sorunlarla çok karşılaşıcam anlaşılan çok sağol :)
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hızlı şarj etmek pil ömrünü düşürmez. Yani sizin farkedeceğiniz kadar düşürmez. Önemli olan pili zamanında prizden çekmek. Pil, hızlı şarj için üretildiyse uzun süre kullanırsınız. Hatta hızlı şarj aletlerin çoğu pil dolduğu zaman akımı keser. Iyi birşey yani.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Varta satıcısı olarak ben önermem.

Bende Varta pro da vardı, Energizer 2650mAh pil de vardı.

Varta o kadar kaliteli değil, hele ucuz pilleri vardır piyasada 1TL ye falan satılan sarı renkli super life, almayın, aldırmayın, evinize dahi sokmayın! Olduğu yerde akmışlığı vardır. Kullanırken zaten akıyor.

Varta en iyi pil markalarından biriydi ama artık değil malesef.

Energizer bence ondan daha iyi, daha kaliteli pilleri olan bir marka.

Ancak pil alacak olsam kesinlikle Enelop teknolojili pil alırım. Kesinlikle.

Şarj cihazı tamamı ile ayrı bir dünya.

önemlidir ama bana sorarsanız hiçde önemli bir durum değil.

Kamera şarj etmiyorsunuz, altı üstü kalem pil. Bugün en baba kalem pili 4lü olarak 30TL ye alıyorsunuz.

50TL şarj cihazı alıp kullanmanın amacı nedir? 30TL lik pili ömür boyu kullanmak mı?

Klasik varta, GP, Energizer ne buluyorsanız alıp kullanmak yeterli. Dünya üzerinde henüz ömür boyu çalışacak pil üretilmedi.

En fazla 2 yılda bir 30TL para ödersiniz pile

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

bu nasıl sizce arkadaslar bana baya uygun geldı. sarj cihazı + 4 adet 2700 pille birlikte

http://www.teknosa.c...azi-42700mah-aa

ilandaki piller ready2use değil,

eğer pilleri kısa sürede bitirecek bir uygulamanız yoksa 1 hafta 10 gün sonra flaşı elinize aldığınızda sizi üzer.

şu pile bakın;

http://www.varta-con...ccuRTUAA2600mAh

şurda da pil ve şarj aleti için bir satış sitesi ilanları, site sadece referans içindir siz kendi araştırmanızı yaparsınız.

http://www.pilburada...2li-57976u.html

http://www.pilburada...azi-56220u.html

şarj aletini kendim kullanmıştım.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bu konuyla ilgili olarak daha önce forumda bir başlık açılmıştı ve orada faydalı bilgiler paylaşmıştık. Fatih'in sunduğu çözüm eli tornavida tutanlar için gayet ucuz ve uygun bir çözüm. Ancak sözkonu akünün ağırlığı, yanında taşıma konforu gibi noktaları da iyi hesaplamak lazım.

Herşeyden önce günümüzdeki bütün kalem pillerin durduğu yerde enerjisinin tükenmesi normaldir; bu noktada lityum ion piller daha uzun sürede boşalırlar. Yapıldıkları kimyasalların gereğidir bu. Hepimiz pilin verdiği amperaja odaklanırken aslında daha önemli olan bu noktayı gözden kaçırıyoruz. Tamam, flaş için yüksek amperajlı piller daha hızlı dolum süresi sunarlar ama bunu yaparken bir miktar ısınırlar; sizin de bir SB900 flaşınız varsa bu kez hem kendi içindeki ısınma hem de pillerin ısınmasıyla birilkte kısa bir süre sonra flaşınız kendini soğutmak için kapanır. Yüksek amperajlı pillerin bu yönünü de dikkate almak gerekir. Flaşın çekim esnasında hızla dolmasını istiyorsanız onun çözümünü aşağıda anlatıyorum. Burda benim size tavsiyem yüksek amperajlı pillere yönelmek yerine kullanılmadığı zamanlarda daha az boşalan pil tekniği olan "eneloop" teknolojisine sahip pilleri satın almanızdır. Bu tekniği ilk olarak Sanyo lanse etti, ardından diğer üçüncü markalar da bunu taklit ettiler. Ben 4 yıldır 16 adet Sanyo eneloop 2100 mA pillerimi hala 2 adet SB910 üzerinde kullanıyorum. Bunda eneloop teknolojisinin de, kullandığım şarj aletinin de etkisi büyük. Şarj aleti tamamen başlı başına ayrı bir konu ve çok uzunca konuşulur bunun hakkında. Pilin ömrü için "bana göre" önemli bir alet. çünkü kullandığınız pilin yapıldığı malzemeye göre ve sizin konforunuza göre seçilmesi gerekiyor. Performansı azalmış pillerinizin bakımını yapabilen bir şarj aleti bana göre önemlidir.En iyisi oraya hiç girmeden sadece kendi kullandığım cihazın modelini sizinle paylaşıp uzaklaşmak: http://www.amazon.com/PowerEx-MH-C9000-WizardOne-Charger-Analyzer-Batteries/dp/B003DIGKOG

Gelelim şu flaşların hızlı şarj edilmesi ve ısınma olayına.

Bu konuyu iyi anlayabilmek için flaş içindeki sistemin çalışma şeklini basite indirgeyerek öğrenelim:

Sözkonusu flaş ampulu 250-370 volt arası bir gerilimle çalışır; amper olarak oldukça düşük rakamlar sözkonusudur burada. Flaşın içindeki elektronik devreler bizim 4 adet pilden elde edilen 5-6 voltluk gerilimi bu yüksek voltajlara çıkararak blok kondansatöre pompalarlar, gerilim orada depo edilir. Bu işlem esnasında flaşın güç üreten devresi (genelde tristör, son yıllarda daha farklı ve gelişmiş bir parça kullanılıyor) ısınır; ard arda yüksek güçlerde flaş kullanımı sonucu yanan SB800 lerin sebebi budur. Bundan dolayı SB900 modeline koruma modu eklenmiştir. Bu sorunlar flaş üretici firmalar başka çözümler üretmişler. Battery pack diye adlandırılan aletler var. Bunların içinde de yine 6-12 voltluk piller var ve bu aletler de tıpkı flaşın içindeki devre gibi gerilimi 300 volt ve civarına çıkarabilen bir tür dönüştürücüden (inverter) başka bir şey değiller. Profesyonel seviyedeki flaşların ön tarafında genelde 3 uçlu bir bağlantı noktası vardır. Bu bağlantı noktasına bağlanan battery packler ürettikleri yüksek gerilimi flaşın kendi içindeki tristör devrelerine hiç uğramadan direkt olarak güç kondansatörüne pompalarlar. Bunun faydası flaşın devrelerinin güç üretimi için çalışmak zorunda kalmaması, bu sayede flaşın ısınmamasıdır. Flaş, kendi içindeki pilleri sadece sistemin kontrolü ve çalışması için kullanır, güç üretimine ihtiyaç yoktur, çünkü dışarıdan gelen yüksek gerilimle güç kondansatörü 1-2 saniye içinde zaten dolmaktadır. Battery packler sürekli olarak bu yüksek gerilimi üretmezler; flaşın önündeki bağlantı noktasındaki üçüncü uç ile battery packe flaş tarafından gerekli komut gönderildiğinde yüksek gerilim flaşa verilir, dolma işlemi bitince yine flaştan gelen komut gereği güç kesilir.

Bu teknik sayesinde hem sürekli olarak kalem pil değiştirmek zorunda kalmaz, hem de çok ama çok daha hızlı bir şekilde flaşınızı doldurup ikinci kare için hazır olursunuz. Flaşınız çok daha az ısınır, enazından soğutucuya tutturulmuş elektronik parçalar aşırı ısınmaz, sadece güç kondansatörünüz ve flaş ampulunuz doğası gereği ısınır. Eğer eneloop türü pil kullanıyorsanız bu sayede şarj etmeyi dahi unuttuğunuz olur, benim başıma çok geliyor, ayda bir şarj ediyorum kalem pillerimi.

Şimdi, bu battery packler hangileri?

Bir defa şu bilindik modelleri tavsiye etmiyorum: Nikon SD8, SD8a, SD9 ve türevleri, yine bu modelin birebir kopyası olan Pixel gibi çin markalarının ürünleri. Yani içine kalem pil konan modelleri tavsiye etmiyorum. Kendim bunların büyük bölümünü denedim, kullandım, flaşı doldurma sürelerinden memnun kalmadım.

Son zamanlarda Godox markasının içinde olarak akü bulunduran tek ve çift terminalli modelleri oldukça uygun fiyatlarda piyasaya sürüldü. Ben Godox PB 820 modeli ile başladım 3-4 yıl önce. Şimdilerde Godox PB 960 modelini kullanıyorum. Godox benim için fiyatından dolayı tercih ettiğim bir markadır. Tıpkı bu marka gibi daha bilindik markaların da aynı teknoloji ile çalışan battery packleri var, yani Godox bu işin en iyisi değil. Ebay üzerinden bu ürünleri uygun fiyata satın alabilirsiniz.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Akü olayının şöyle bir dezavantajı var.

En kaliteli pili de alsanız flaş bir kere patladıktan sonra 2. patlama için bir kaç saniyeye ihtiyaç duyar.

Akü de ise bu bekleme süresi neredeyse yok denecek düzeye gelir.

Nikon flaşa ne gerek var, Yangnuo da iş görür diyerekten kar elde ettik. Birde 30TL + 30TL (yedek 4'lü) 60TL vermiyeyim diye flaşın IGBT sini ısıdan yakıp elinizdeki bulgurdan da olma ihtimaliniz hayli yüksektir.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

  Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.