ünver köksal 0 Oluşturuldu: Ekim 18, 2014 Paylaş Oluşturuldu: Ekim 18, 2014 Sandisk Ultra 16 gb 50 mb/s 333 x olan kartta nikon 810 da kullanmaya başladım ve bazı fotoğrafları bozuk kaydeyor aynı sorun sd kart sandisk ultra 32 gb 30mb/s glass 10 sorun kartmıdır yoksa makinada olabilirmi Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
muhammed ayter 74 Ekim 18, 2014 gönderildi Paylaş Ekim 18, 2014 gönderildi 1- Kartı taktığın ilk anda mı yaşadın bu sorunu? Yoksa bir süre normal kayıt yaptıktan sonra mı ortaya çıktı?2- Bu kartı bilgisayara takıyor musun? (herhangi bir cf kart okuyucusu aracılığıyla)2a- Takıyorsan bu kartın içinde normal raw,tiff, jpeg harici bir dosya kalmış olabilir mi?(yani kartın içinde Nikon' un, şu an elinde olan kullanmakta olduğun (Nikon D810) fotoğraf makinesinin bizzat kendisinin oluşturduğu bu 3 formattan başka, bir başka makinenin yada bir programın oluşturduğu bir dosya olmadığından emin misin?3- Kartı reset yaptın mı hiç? Yaptınsa bilgisayarda mı resetledin? Yoksa fotoğraf makinesinde mi resetledin? Kartı daima fotoğraf makinesinde resetleyin.Benim acizane aklıma gelen sorular bunlar. Bu sorular istikametinde düşünürseniz eminim sorunun makineden yada karttan kaynaklı olduğunu anlayabilirsiniz.Sorun hala devam ediyor mu ve eğer ediyorsa ne şekilde seyrediyor bilmiyorum. Ancak hala devam ediyorsa şunları bir deneyin;1- Makineyi sıfırlayın. (Makinenin sağ ve solda bulunan, üzerinde yeşil nokta bulunan iki düğmeye aynı anda bir kaç saniye uzun süreli basın)2- Ayrıca kartı da formatlayın (makinenin sol üstünde bulunan silme tuşu ve sağda bulunan mod tuşuna aynı anda bir kaç saniye basılı tutun -yanıp sönen "for" yazısı göründükten sonra bırakın ve bu iki tuşa bir kaç saniye süreli tekrar basın.Bunlar çözüm olmadıysa Nikon D810 kullanma klavuzunda hata kodları var. oradan da araştırabilirsiniz.Umarım sorununuz çözülür. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
ünver köksal 0 Ekim 18, 2014 gönderildi Yazar Paylaş Ekim 18, 2014 gönderildi Çektigim tüm fotoğrafları bozuk kaydetmiyor mesala 10 fotoğraftan sadece 2 veya 3 fotoğrafta oluyor cf ve sd kartı yedekli olarak kulandıgımda 1 kartta saglam olan fotoğraf diger kartta normal birde bu sorun sadece 36 mp de oluyor bir alt 20 mp de olamdı tif de olmadı ama Sizin dediginiz yolu tekrar izleyecegim ilginiz iÇin Çok teşekkürler Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Nikontürk 7 Ekim 18, 2014 gönderildi Paylaş Ekim 18, 2014 gönderildi Yazma hızı 60 mb/s un altında olan kartların bu modelde kulanılması pek tavsiye edilen bir durum değildir. Gerek D800 gerekse D810 modelinde kararlı bir şekilde çalışabilmek için 60 mb/s un üzerindeki yazma hızlarına sahip kartlar kullanılması gerekir. Benim çalışma sahamın gereği olarak ard arda çekim yapma zorunluluğunda buna benzer sorunla karşılaşmıştım. Eğer makinaya zaman vererek çekim yaparsanız sorun olmuyor. Ama o anı kaçırmamak adına bir kaç kareyi ard arda çektiğinizde makinanın ara belleğinin (buffer) r0 olarak görüyorsanız bilin ki kartın yazma hızı yetmiyor, işte bu esnada yazım hataları oluşabiliyor. Sandisk markasının 2008 yılında 2 adet CF 30 mb/s kartını D3'üme taktım, hala kullanıyorum, mükemmel/güvenilir/yolda bırakmaz bir hali vardır. Şu anda D810 için aynı markaya param yetmedi; Trancend markasının 120 mb/s hızındaki CF kartını D800'de kullanıyorum, ara belleğin şiştiğine hiç şahid olmadım bu kartı aldığımdan bu yana. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Ertan Ozturk 546 Ekim 18, 2014 gönderildi Paylaş Ekim 18, 2014 gönderildi 1DMarkIII'ümde CF kartlarda aynı dersi yaşıyordum. Sorun makinedeki kart yuvasının pinlerindeymiş. Sizde de aynısı olmuştur demiyorum ama bir ihtimaldir gene. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
ünver köksal 0 Ekim 19, 2014 gönderildi Yazar Paylaş Ekim 19, 2014 gönderildi elimde bir adet yeni aldıgım Lexar 32 gb 800x udma cf profesyonel 120 MB/s aldım ve sorun aynı bütün hepsini denedim ve tek çekim seri çekimler jpg,tif,raw makiana resimleri kaydemiyor büyük bir ihtimal makiana arızalı gibi görünüyor uykularım kaçtıı Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
muhammed ayter 74 Ekim 19, 2014 gönderildi Paylaş Ekim 19, 2014 gönderildi Grip kullanıyor musun? Grip kullanıyorsan bir dönem gripsiz dene. Pillerin dolu olduğundan emin ol. Bir süre bu şekilde bak.Ama tekrar ediyorum, mutlaka en başta makineyi sıfırlamayı unutma!Hala devam ediyorsa servise götür. Uykuların kaçmasına da gerek yok. Altı üstü yazılım sorunu. En fazla sıfırdan bir yazılım yüklerler. 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
ünver köksal 0 Ekim 19, 2014 gönderildi Yazar Paylaş Ekim 19, 2014 gönderildi Muhammed Bey Sizin göstermiş oldugunuz bütün yolu izledim ama degişen birşey Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
muhammed ayter 74 Ekim 19, 2014 gönderildi Paylaş Ekim 19, 2014 gönderildi SD kartta da aynı sorun var mı? Bakın yine CF almışsınız? Mesela d810 ların CF girişlerinde bir sorun olamaz mı? Herşey mümkündür öyle değil mi? Soruna neden olabilecek mıuhtemel etkenleri azaltın. Yukarıda da dediğim gibi, mesela; Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
muhammed ayter 74 Ekim 19, 2014 gönderildi Paylaş Ekim 19, 2014 gönderildi 1- grip takmayın2- ayarları sıfırlayın3- CF kart takmayın4- sadece SD kat takın ve onu da mutlaka formatlayıp öyle takınBir de bu şekilde izleyin bakalım. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Ertan Ozturk 546 Ekim 19, 2014 gönderildi Paylaş Ekim 19, 2014 gönderildi CF okuyan pinler yamulmuş olabilir. Bazen oluyor, nadir de olsa. 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
ünver köksal 0 Ekim 19, 2014 gönderildi Yazar Paylaş Ekim 19, 2014 gönderildi Evet sd card 'a aynı sorun var işin garip tarafı mesala 15 fotograf çektigmde 5 fotoğraf bozuk Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Nikontürk 7 Ekim 19, 2014 gönderildi Paylaş Ekim 19, 2014 gönderildi Her iki kart yuvası için de aynı durum sözkonusuysa sorun kartlardan kaynaklanmıyordur.öncelikle makinayı bir resetleyin. Sanırım bu model için henüz yeni bir firmware çıkmadı, eğer varsa bunu güncelleyin.Sorun yine devam ediyorsa donanımsal bir sorun var demektir. Yetkili servise başvurun. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
ünver köksal 0 Ekim 22, 2014 gönderildi Yazar Paylaş Ekim 22, 2014 gönderildi Değerli Ustalarım yorumlarınız ve Bilgi Paylaşımınız için çok Teşekkür Ederim sorunu çozdük sorun Makinadan kaynaklı ve Birebir değim yaptık her şey için çok teşekkürler iyi Forumlar Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Nisan Şan 0 Mayıs 11, 2015 gönderildi Paylaş Mayıs 11, 2015 gönderildi Bir hafta önce D810 gövde ve sandisk 120mb/sn 32gb CF kart aldım.Ben yaşadığım sorunu forumlardan araştırırken bu posta ulaştım.Yaşadığım problemi paylaşmak istiyorum.Henüz CF Reader almadığım için, usb 3.0 bağlantı kablosuyla Gövdeyi pc'ye bağlayarak fotoğraf aktarımı yapıyorum. Her iki aktarım esnasında kart okuma hatasıyla karşılaştım. Hatayı gidermek için önce gövdeyi kapatıp sonra kartı çıkarıp taktım ve gövdeyi yeniden açtım. Bu şekilde her iki sorun yaşadığımda dosya transferini gerçekleştirebildim.Gövdeyi kesinlikle servise vermek istemiyorum. Henüz 1 haftalık sadece 100 kare bile çekmedim. Sorun tekrar yaşanırsa ne yapmalıyım? Problemin kaynağı ne olabilir? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Nikontürk 7 Mayıs 11, 2015 gönderildi Paylaş Mayıs 11, 2015 gönderildi Bir hafta önce D810 gövde ve sandisk 120mb/sn 32gb CF kart aldım.Ben yaşadığım sorunu forumlardan araştırırken bu posta ulaştım.Yaşadığım problemi paylaşmak istiyorum.Henüz CF Reader almadığım için, usb 3.0 bağlantı kablosuyla Gövdeyi pc'ye bağlayarak fotoğraf aktarımı yapıyorum. Her iki aktarım esnasında kart okuma hatasıyla karşılaştım. Hatayı gidermek için önce gövdeyi kapatıp sonra kartı çıkarıp taktım ve gövdeyi yeniden açtım. Bu şekilde her iki sorun yaşadığımda dosya transferini gerçekleştirebildim.Gövdeyi kesinlikle servise vermek istemiyorum. Henüz 1 haftalık sadece 100 kare bile çekmedim. Sorun tekrar yaşanırsa ne yapmalıyım? Problemin kaynağı ne olabilir?PC'de USB3.0 bağlantı noktası var mı?USB 3.0 kart okuyucular 8-10 dolar civarı. Kart okuyucu ile çalışmak daha avantajlıdır. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Burak Güralp 6 Aralık 29, 2015 gönderildi Paylaş Aralık 29, 2015 gönderildi konuyu hortlatayım..yeni D810 aldım. D800E kullandıgım 2 cf kartımı taktım birisi sandik 16 gb çalışmadı. başka bir d810 da daha denedim ondada çalışmadı.diger cf kart 32 gb 400x trancred bu iki d810 da da çalıştı ama bi ara çekim sırasında hata verdi error card ibaresi çıkardım başka d810 a taktım çalıştı. Tekrar kendi makinesine takıncada çalıştı.çok ilginç ilk defa böyle bi durumla karşılaşıyorum. Bu sorunu yaşayan ben degilmişim galiba. Acaba kartlar makineyi kaldıramıyormu diye düşünürken 2 lexar 32 lik sd 1000x aldım bir tane 32 lik cf 800x transcred aldım elime ulaşınca bunları deneyecem.Dipnot : dandik 32 gb 30 mb yazma hızı olan sd kartları denedim çatır çatır çalışıyor ama cf kartlar çalışmıyor. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Nikontürk 7 Aralık 29, 2015 gönderildi Paylaş Aralık 29, 2015 gönderildi Gövdelerde kullanılan kartların yazma hızı ile uyumluluk konusu ayrı şeylerdir. Bazen çok yüksek yazma hızına sahip kartlar stabil olmadıkları için (sizde olduğu gibi) hata mesajı vermesine yol açabiliyor. Yine aynı şekilde yazma hızı düşük olan kartların da hiç sorunsuz çalıştığına şahit oluyoruz. Yazma hızı düşük olan kartlarda makinanız çalışmamazlık yapmaz. Sadece normlarda belirtilen hızda fotoğraf çekimi yapamaz, daha yavaş bir hal alır; videoda ise çekime başlar ve hemen çekimi bitirir, çünkü videonun sahip olduğu yoğunluktaki datayı karta yazmak imkansızdır. Dikkat edin her iki durumda da hata mesajı vermez. Bu ve buna benzer şikayetlerden kendini korumak isteyen markalar ürünleriyle uyumlu kartların marka/modellerini websitelerinde yayınlamaktadırlar. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
zihni sülek 0 Aralık 6, 2016 gönderildi Paylaş Aralık 6, 2016 gönderildi Benim de Nikon 810 makinam var.Sıfır 32 GB lexar 1066 profesyonel en hızlı CF kart aldım.Error verdi.Önce makinadan sandım.Kesinlikle kartttan kaynaklanıyor.Hiçbir arkadaş panik yapmasın.Makinaya Delkin Devices kart taktık.Problem ortadan kalktı. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
aytaccakici 0 Mayıs 11, 2017 gönderildi Paylaş Mayıs 11, 2017 gönderildi Bende d810 unumda lexar 800x 32gb cf kartını kullanıyorum. Okuma 120mb yazma hızı ise 45mb/sn fotoğraflarda sorun yok ancak videolar bozuk çıkıyor. Yazma hızı 10mb/sn olan sd kart bile sorunsuz çalışırken neden böyle yapıyor anlayabilmiş değilim Sanırım gerisin geriye göndereceğim. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Recommended Posts
Sende sohbete katıl
Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın