İçeriğe git

D5200 Slow Motion


Erdem Öztekin

Recommended Posts

İyi Forumlar Arkadaşlar. Ne yapıp ettiysemde D5200 makinemde slow motion video çekmeyi başaramadım. youtube'de birkaç video izledim ama ne yalan söyliyim anlamadım. detaylı olarak anlatabilecek bir arkadaşımız varsa anlatırsa memnun olurum. tekrar iyi forumlar.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Ben de merak ettim şimdi, D5100 modelini kullanıyorum, onda böyle bir özellik yok, acaba D5200 modelinde bu özellik var mı? Slow motion yazılımsal olarak yapılıyor sanıyordum.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Yeterince inceledim diye düşünüyorum fakat öyle bişey yok. acaba videoyu çektikten sonra program vs. ile mi yapılıyor?

ayarlar vs. tamam sonra ne yapılıyorsa artık bilemicem.
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Slow motion benim bildiğim video editing programlarıyla yapılıyor. Bunu yapabilen makinalar genelde küçük kompakt tip makinalar. DSLR olarak yapabilen makina ben hiç duymadım, varsa da öğrenmek isterim.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hiç bir DSLR makinada slowmotion özelliği yoktur vede koymazlar zaten çünkü çektiğiniz videolar yüksek boyutlara sahip yüksek codec'ler kullanıyor. ve Slowmotion yapmak demek bir video baştan aşağada render edilmesi demektir. bunun içinde ne makinada o kadar RAM ve nede öyle bir yazılım.

Yani slowmotion tamamen pc'de herhangi bir Video Düzenleme programı ile yapabileceginiz bir durumdur. Slowmotion her video yapabilirsiniz ancak bununda içine detaylı olarak girdiğiniz zaman her yapılan slowmotion o kadar güzel olmayacaktır. Bunun düz mantık detaysız olarak sebebi çekilen video'un FPS(frame per second) sayısına bakmaktadır. Yani ne kadar çok fps yüksek video çekebilirsen o kadar sade ve yavaşlatma anındaki saniye başına düşen kareyi hissetmezsin ve kaliteli bir slowmotion yapmış olacaksın.

Aşağıdaki video izlersen basit bir örnek ile 24 FPS ile 60 Arasındaki ufak bir slowmotion'da nasıl fark oldugunu anlayacaksın.

ve tabiki böyle çekimler bu kadar slowmotion lar için kullanılan fps hızlarına örnek olarak.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

  Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.