İçeriğe git

Nikkor 16-85 mi yoksa Sigma 17-70 mi


Recommended Posts

Merhabalar,

D5100 makinamı D7100 e yükselteceğim.

Tamron 90mm f2.8 VC makro

Sigma 10-20 f3.5 geniş açı lenslerim var

tak gez olarakta 18-55 kit lensim var.

D7100'ü sadece gövde olarak alacağım. Tak gez lens olarak Nikkor 16-85 f3.5-5.6 mı tavsiye edersiniz yoksa Sigma 17-70 f2.8-4.0 C serisi mi tavsiye edersiniz?

Benim için netleme hızı ve keskinlik ilk planda teknik bilgiden çok kullanıp da yorum yapan arkadaşlar daha faydalı olacaktır.

Saygılarımla.

post-5213-0-69875000-1413880551_thumb.pn

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Merhaba,

Bu aralıkta makinenin önüne takabileceğiniz en iyi lens istisnasız Nikon 17-55mm f2,8 temiz ikinci elini bulursanız kaçırmayın derim. Nikon 16-85 kullanmadım onun için yorum yapamayacağım. C Serisi Sigma 17-70mm kullandım. Lens keskinlik ve renkler açısından başarılıydı. Eski serilerinden farklı... Tam makro bir lens olmamasına rağmen epey yakından çekim imkanı sağlıyor. Bu özelliği 16-85'e göre avantajlı kılıyor. C serisi Sigma 17-70mm'yi sattığıma pişman olmuştum. Ta ki Nikon 17-55mm f2,8i alana kadar...

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bu iki lens arasında seçim yapmak sizin çalışma alanınızla ilgili olur. çünkü her iki lens de kendi kulvarlarında oldukça başarılı lensler. Şimdi şunu biliniz ki 16-85 mm Nikon'un bu segment içerisindeki en iyi lensidir. Yani bu seride bundan daha iyi bir lens yok. Bundan dolayı da ikinci elde dahi fiyatı düşmemiştir. Bu lensten daha iyi olan bir Nikon DX lens göster derseniz aynı diyaframda yok, ama 2,8 diyaframıyla 17-55mm var, o da başka bir segmentin lensi.

Sigma 17-70mm sadece 17 mm'de F2,8 olmasıyla baştan göz yanıltan, ama şaşırtıcı derecede minimum netleme mesafesiyle makro denemelerine imkan tanıyan, birden fazla versiyonu olan bir lenstir. Bana göre Nikkor 16-85mm den genel manada daha alt sıralarda bir lenstir. Zaten ikinci el fiyatına dikkat ederseniz Nikon'un yarı fiyatına alıcı bulabildiğini görürsünüz.

16-85 mm düğün işi yapanların işine yarayan, diger lenslerde olmayan 16mm'si ile manzarada-dar alanda kolaylık sağlayan, 85 mm'ye kadar gidebilmesiyle tatmin edici genişlikte bir zoom mesafesi sunan, metal yapısıyla kullanıcıya daha fazla güven veren, bulunduğu segmentte keskinliği tartışmasız kabul edilmiş bir lens. Bugün bu lensin yerine üretilmiş yeni bir lens maalesef yok. Belki 18-105 mm gösterilebilir, belki 18-140 mm gösterilebilir ama onların kulvarları biraz daha farklı bana göre.

Peki madem paranız bu lensei yetiyor, o noktada herkesin genelde iyi şeyler yazdığı Tamron 17-50mm F2,8 lensini neden düşünmediniz? Yani tak gez lensi derseniz gidin daha ucuz bir 18-105mm alın, daha çok işinize yarar.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Cevaplar için çok teşekkür ederim.

Tamron 17-50 ie nikkor 17-55 arasında karar vermem gerekecek sanırım. Bu noktada da sanırım yeni tercihim fiyat olacak.

üstadların ilava edecekleri başka yönlendirmeler varmıdır onlarıda almak isterim.

Saygılarımla.

Tekrar gönülden teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

16-85 aldım gene nikondan şaşmayayım dedim.

geniş açı ve makro lensim vardı. sadece tak gez keskin bir objektif arıyordum ve 17-70 ile 16-85 arasında kalmıştım.

16-85 son kararım oldu umarım pişman olmam.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

24-85mm nin birden fazla versiyonu var ve bu lens FF gövdeler için tasarlanmıştır. APSC gövdede bunu kullanırsanız dar alanda sıkışır kalırsınız, kolay çalışma alanı bulamazsınız. Ancak yaptığınız iş için 24 mm'nin altındaki odak noktaları gerekli değilse o zaman satın almanıza bi şey denmez. Son iki versiyonu sadece AF-S ve AF-S+VR olanları keskinlik olarak kendilerini ispatlamış lenslerdir. Bir önceki versiyonu nedense Türkiye'de efsane haline gelmiş, ama dijital gövdeler için buna fazla itibar etmemenizi tavsiye ederim.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

  Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.