İçeriğe git

Wi-Fi SD Kartlar hk.


Alper Repla

Recommended Posts

Hocam zaten ayarlamanıza bağlı ister çekilen fotoyu direk telefona kaydetsin ister sd ye sizin isteğinize bağlı.

Eye-fi de zaten tek kartınız bu özelliğe sahip wifi özelliğine, dongle ile tüm kartlarınızı bu özellik dahilinde kullanabiliyorsunuz.

Normal sddekini donglela telefona atmak için de nikonun uygulaması mevcut telefon için bir uygulaması onu yukleyip istediğiniz fotoları telefona alabilirsiniz.

Eye-fi ile ilgili çok detaylı bilgim yok kullandığım bir şey değil çünkü kullanmış olsam detaylı yazarım ama Eye-fi ile ilgili yaptığım araştırmalar ve kullanıcılarla konusmama bağlı olarak dongle daha mantıklı geldi ve onu kullanıyorum.Sonuçta Sdnin bozulma kaybolma ihtimali daha yüksek.Tamamen kişisel tercih meselesi ama bence dongle daha kullanışlı.

Son olarak bu Wu adaptör ile söyleceğim olumsuz durum ise fx ve dx modellerin farklı olması hem fx hem dx makineniz varsa farklı modellerinden edinme gereksinimi.Onun yerine tek model çıkartıp tamamıyla uyumlu olsa daha iyi olurdu ama bu da firmanin tamamen ticari olmasıyla ilgili.İhitayaç varsa aynı modelde olsa alacaksın farklı model de olsa alacaksın mantığı..

WU1A ile birlikte gelen yazılım ile transfer edilen dosyalar sadece sosyal medya vs gibi paylaşımlar için küçük boyutlu. 25 mb lık bir dosyayı hiç bir tablet yada telefonda açmanız olanaksız. Bunun yanında yine tablet ve telefondan makinanızı kontrol etme ve foto çekme olanağı sağlıyor hepsi bu. WU1A nın bir EyFi kart yerini tutması mümkün değil. Bunlar farklı şeyler. Bü söylediklerim 3 sene önce alıp kullandığımda böyleydi şimdide böyle olduğunu düşünüyorum. Nikonun sitesinde Full dosya transferinden bahsetmiyor.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Zaten dosyayı tamamen atma düşünceniz varsa sd kartı makineden çıkartıp cihazınıza takmanız daha mantıklı değil mi?Ayrıca rawı nasıl açacaksınız tablet de yada telefonda böyle bir beklenti içinde olmak bile kocaman bir soru işareti benim gözümde.

Ayrıca eyefi ile ilgili detaylı bilgim olmadıgını söyledim ama yeni wifili modellerde dahil olay aynı.Ve dediğim gibi rawı tablete atmak da ayrı bir düşünce şuan için ütopik bence :) Ayrıca konu başında yazan arkadaşımız da sosyal medya için yardım istemiş konuyu saptırmaya gerek yok kanısındayım bu amaç için hala dongle daha yararlı benim gözümde, raw almak istersem kartı söküp takarım.Ben bildiğimi aktarayım isteyen istediğini kullanabilir.önceki bilgileriyle yetinebilir ve yahut bilgelik yapabilir.Ben elimden geleni yaparım arkama da bakmam diyeceğim o ki isteyen istediğine karar versin ben bilgimi aktardım.Zaten günümüzde herkes bir şey almadan araştırıyor yazdıklarımın yardımı dokunursa birine sevininirim.Herkese iyi forumlar.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

" 1karti alıp kullanacagimiza nikon wu-1a /1b alıp kullanmak daha mantıklı geliyor bana böylece eski olan wifisiz kartlarimizin hepsini Wifili gibi kullanabiliriz "

Bir şey hakkında iddali cevap lar vermeden önce biraz daha düşün. Senin bu yazdıklarına bakaraktan yanlış bilgi sahibi olacaklar olabilir. EyeFi hakkında detaylı bilgin olmadığını söylüyorsun ancak wu1a yı eyefi yerine önerebiliyorsun. EYEFİ de çekilen foto makina üzerindeki wifi desteği olan SD karta yazılır ve aynı zamandada uzaktaki bir iş istasyonuna aynı boyutta transfer edilir. WU bunu yapabiliyorsa önerinde haklısın yapamıyorsa yanlış bilgilendiriyorsun.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Neyin üzerine bunun yazıldığına ve ilk postu tekrar okumanızı öneririm.Konu dosyayı tam cekmek değil internet üstünden anında paylaşabilmek.Bunun için evet öneriyorum ve ikisi de aynı işi yapıyor.Paylaşım üzerinde evet söylediğim sözün hala arkasındayım ve yanlış bilgilendirme durumunun söz konusu olmadığını sizde biliyorsunuz.

Ki yanlış bilgilendirme durumu olsa bile bu düzeltilebilir.Sonuçta her insanın yanlışı olabilir ama genel olarak nedense Recep hocam sizinle ne zaman bir postta konuşsak konu hep aynı şekilde sonuçlanıyor.Neyse durum bu ve her seferinde böyle hoşgörüsüz durumlar beni soğutuyor.Daha sıcak ilişkiler olabilecekken bir soğukluk var burada çözemediğim bir şekilde.Bunu üstünüze alınmayabilirsiniz bunlar sadece benim görüşlerim yanılıyor da olabilirim ama yıldızım barışmıyor barışır gibi olup sonradan tekrar kayboluyor.ümit,Orçun,Ramiz ve Gökhan beyin önceki konularda postları olsun pm ve konulardaki rehberlikleri olsun yararını gördüm hepsine tekrar teşekkür ederim.Herkese iyi forumlar dilerim..

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Ben hoca değilim. Bende sizin gibi amatörüm. Bilgiyi paylaşmadan önce doğruluğundan emin olmanız gerektiğini söylüyorum hepsi bu.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Ben hoca değilim. Bende sizin gibi amatörüm. Bilgiyi paylaşmadan önce doğruluğundan emin olmanız gerektiğini söylüyorum hepsi bu.

Degiğim gibi ben eminim zaten emin olmadan bir konuya yorum yapmaya da son derece karşıyım ve üstüne söylenen konu dosyayı tamamen çekmek değil bu sebepten ötürü post attım.Neyse ortak karara vardıysak daha fazla forum timelinenını mesgul etmeyelim :)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Eye-fi kart DSLR makineler ile tam uyumlu, menüde yeri var(bende kart yok, kullanım kılavuzunda görülüyor). Toshiba'nın kartında böyle bir durum yok. Wi-fi özelliği olan bir cihaz sayesinde karta bağlanıyorsun, kartın içerisinden almak istediğini veriyi alıyorsun. Eye-fi kartlar muhtemelen daha uyumludur, ancak toshibanın kartı da tam bir f/p ürünü. 64 TL ye aldım. SD kartların kullanıldığı bütün cihazlarda kullanılabilmesini de bir artı olarak değerlendirmek lazım.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 1 yıl sonra...

EYE-FI sadece mevcut fotoğrafı başka bir depolama alanına transferini yapar. NIKON WU1 A gene aynı mantıkla .alışmaktadır bildiğim kadarıyla. 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Eye fi sadece veri transferinde kullanmak için wu 1a ise uzaktan kontrol edebilirsiniz. Kablosuz kablolu olarak ise windows ve mac os için nikonun piyasaya çıkardığı nikon camera control programını kullanabilirsiniz. Nikon wu hiç kullanmadım ama camera control güzel.

C6603 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

  Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.