mehmet cengiz Oluşturuldu: Kasım 2, 2014 Oluşturuldu: Kasım 2, 2014 arkadaşlar meraba fotoğrafla pek ilgili değil konum yanlış yerdeyse kusura bakmayın en uygun yeri bu kategori olarak gördüm sorum şu:kısa film çekiyoruz ve bir sahnemizde bilgisayarımın monitörünün videosunu çekmem gerekli (makinem nikon d90) sorun şu ki kayıt alırken ekran çok fena şekilde dalgalanıyor bu dalgalanmayı götürebileceğim bir yöntem var mı sizce ? Alıntı
Ömer KAYA Kasım 2, 2014 gönderildi Kasım 2, 2014 gönderildi Eski tüplü televizyon ve CRT ekranlarda çok olurdu bu durum. Yeni LED/plazma TV ve ekranlarda az oluyor. Şimdi denedim LED ekranda plazmaya göre çok daha az oluyor. Alıntı
mehmet cengiz Kasım 2, 2014 gönderildi Yazar Kasım 2, 2014 gönderildi benim çekmek istediğim makine laptop ekranı hocam bunu en aza nasıl indirebiliriz sizce ? masa üstü arka planı tamamen siyah yapınca epey düzeliyor fakat gri bir renk bile çıksa ekranda hemen dalgalanma başlıyor. Alıntı
Gökhan YAZICI Kasım 2, 2014 gönderildi Kasım 2, 2014 gönderildi Ekran çözünürlüğünü 800x600 gibi en düşük çözünürlüğe getirin. Ekran yenileme hızını da en yüksek ne oluyorsa 100-120Hz ne varsa ona getirin.Arka masaüstünü de siyah yaparsanız büyük oranda sorun çözülür. Alıntı
mehmet cengiz Kasım 2, 2014 gönderildi Yazar Kasım 2, 2014 gönderildi Ekran çözünürlüğünü 800x600 gibi en düşük çözünürlüğe getirin. Ekran yenileme hızını da en yüksek ne oluyorsa 100-120Hz ne varsa ona getirin.Arka masaüstünü de siyah yaparsanız büyük oranda sorun çözülür.hocam dediğinizi deneyip tekrar döneceğim konuya.+ başka bir sebepten midir bu sebeptenmidir bilmiyorum ama lensimde uv filtre vardı onu çıkardım büyük oranda yine azaldı ama hala gözle görülür bir şekilde var bir kaç örneğini gördüm internette tek bir sarsıntı bile olmayan görüntüler var.. Alıntı
Nikontürk Kasım 2, 2014 gönderildi Kasım 2, 2014 gönderildi Fps ve Hz konularını temel olarak okuyun, çok derine girmeye gerek yok, sonrasında kendiniz sorunu çözeceksiniz. Alıntı
mehmet cengiz Kasım 2, 2014 gönderildi Yazar Kasım 2, 2014 gönderildi malesef arkadaşlar denedim burda yazan her şeyi ama çözemedim bir türlü after effectsten videonun çıktısını alırken fps yi en yükseğe ve en düşüğe getirerek çıktı aldım videoyu oynattım ama hiç etkisi olmadı bilgisayarın çözünürlük ayarlarında hz sadece 60 seçeneği var hz'yi düşürüp yükseltemiyorum. Alıntı
Gökhan YAZICI Kasım 3, 2014 gönderildi Kasım 3, 2014 gönderildi Video orjinalinde 25fps çekildiyse bir yazılım ile onu hızlandıramazsınız zaten.Ekranız da 60Hz de sabitse yapabilecek çok bişey yok. Alıntı
mehmet cengiz Kasım 3, 2014 gönderildi Yazar Kasım 3, 2014 gönderildi peki nikon d90 makinemle bu sorunu nasıl çözebilirim sizce tavsyeleriniz nelerdir.? Alıntı
Ertan Ozturk Kasım 3, 2014 gönderildi Kasım 3, 2014 gönderildi D90 saniyede 24 kare mi kaydediyordu? Monitörü 48 ya da 72 Hz'e ayarlayamazsan sorunu çözemezsin. Alıntı
mehmet cengiz Kasım 3, 2014 gönderildi Yazar Kasım 3, 2014 gönderildi üstad yalnız televizyonun ekranıda bu şekilde dalgalanıyor hiç bir fark yok :S makinadan kaynaklı bir sorun sanırım. Alıntı
Ertan Ozturk Kasım 3, 2014 gönderildi Kasım 3, 2014 gönderildi Televizyonun 24, 48 ya da 72 Hz mi? Alıntı
Gökhan YAZICI Kasım 4, 2014 gönderildi Kasım 4, 2014 gönderildi Mehmet abi demişti ki;Fps ve Hz konularını temel olarak okuyun, çok derine girmeye gerek yok, sonrasında kendiniz sorunu çözeceksiniz.Forumda hayatın sırrını bulamazsınız yok çünkü öyle bişey. Biraz kendiniz cabalamanız lazım. Alıntı
Murat Unal Kasım 4, 2014 gönderildi Kasım 4, 2014 gönderildi Monitorlerin cogunda cok az Hz. secenegi mevcut. Hatta bunlarin da cogunda 10 un katlari seklinde secenekler var. Acaba yazilim ile ayarlama yapilabilir mi... Alıntı
mehmet cengiz Kasım 4, 2014 gönderildi Yazar Kasım 4, 2014 gönderildi Mehmet abi demişti ki;Forumda hayatın sırrını bulamazsınız yok çünkü öyle bişey. Biraz kendiniz cabalamanız lazım.kolay gelsin arkadaşlar herkese. Alıntı
Recommended Posts
Sende sohbete katıl
Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın