İçeriğe git

Yeni Nikon D7200/D9300 Özellikleri ( Varsayım )


Recommended Posts

Nikon-D7200-DSLR-camera.jpg

Pek dogru gibi olmasada yine yabancı kaynaklardan gelen bilgiler bu dogrultuda Adı tam olarak D7200 D9300 olmaya bilir ancak DX format ve özellikleri bu yönde olacak gibidir.

özellikleri başlıca ve yakın değerlerdir.

  • New 24.7MP sensor from Sony
  • EXPEED 4b processor
  • Nikon Advanced Multi-CAM 3600DX autofocus sensor module with TTL phase detection, fine-tuning, 72 focus points (including 39 cross-type sensors; f/10 supported by 39 sensors)
  • ISO: 100-12,600 (expandable to 50-51,200)
  • Shutter speed 30-1/8000
  • 1.3x crop mode
  • 8 fps; 10 fps with external grip
  • Video: full HD (1080p) - 120FPS, no 4K
  • Similar in shape to the Nikon D810
  • Large viewfinder with 100% coverage

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • Forum Editörü

Canon 7D MII' nin 65 noktalı ve üstelik de hepsinin hem yatay hemde dikeydeki kontrastı algılayabilen çapraz tip sensörüne Nikon' un ne karşılık vereceğini merak ediyordum. Nikon bu modelde 72 netleme noktası kullanacağını ve 39 tanesinin çapraz tip olacağını açıklamış/sızdırmış. Eğer Nikon 7D MII için bir alternatif model üretmezse, elindeki kuş, börtü böcek fotoğrafçılarını Canon'a kaptıracak. Bekleyip görmek lazım.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Canon 7D MII' nin 65 noktalı ve Üstelik de hepsinin hem yatay hemde dikeydeki kontrastı algılayabilen çapraz tip sensörÜne Nikon' un ne karşılık vereceğini merak ediyordum. Nikon bu modelde 72 netleme noktası kullanacağını ve 39 tanesinin çapraz tip olacağını açıklamış/sızdırmış. Eğer Nikon 7D MII için bir alternatif model Üretmezse, elindeki kuş, börtÜ böcek fotoğrafçılarını Canon'a kaptıracak. Bekleyip görmek lazım.

Kesinlikle katılıyorum. Uzun sÜre bekledim D300 ile, sonra hadi biraz daha bekleyeceğiz mecburen diyerek D300s aldım, ama hala bu segmentte bir DX ÜrÜn çıkarmamış olmaları bÜyÜk hata. Son zamanlarda gerek gövde gerekse lenslerde izledikleri stratejiler insanları FF almaya yönlendirmekten ibaret. Ama crop da belli bir yere kadar canım. Şimdi o segmentteki kullanıcı 5000 dolarlık lens alabilecek bir kullanıcı değil, bu ihtiyacını DX gövde ile elindeki 750-1000 dolar aralığındaki lensleriyle gideriyor.

Bu şartlar altında Nikon'un yapması gereken ya bizim istediğimiz gibi D300s modelinin yerine gÜnÜn teknolojisiyle yeni bir model Üretmek, ya da tele lenslerde F2,8 sormuyoruz ama bir F4 ya da F4,5 olarak 300-400 mm aralığında satın alınabilir fiyatta lens Üretmek.

özetle, yanlış yapıyor Nikon yanlış!

http://www.mir.com.my/rb/photography/companies/nikon/htmls/models/digitalSLRs/index.htm

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

7D Mark II çok güzel bir makinede benim en takıldığım husus 1090 karelik bufferı oldu.

çok absürt bir rakam.

Birde ; 7D Mark1 130/25 (JPEG/RAW) iken Mark2 nin 1090/31 (JPEG/RAW) olması ulan JPEG kalitesi makinede bu kadar mı düşük dedirtiyor insana.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

7D Mark II çok güzel bir makinede benim en takıldığım husus 1090 karelik bufferı oldu. çok absürt bir rakam. Birde ; 7D Mark1 130/25 (JPEG/RAW) iken Mark2 nin 1090/31 (JPEG/RAW) olması ulan JPEG kalitesi makinede bu kadar mı düşük dedirtiyor insana.

İşlemci daha hızlı olduğu için olmasın o :)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • Forum Editörü
Kesinlikle katılıyorum. Uzun sÜre bekledim D300 ile, sonra hadi biraz daha bekleyeceğiz mecburen diyerek D300s aldım, ama hala bu segmentte bir DX ÜrÜn çıkarmamış olmaları bÜyÜk hata. Son zamanlarda gerek gövde gerekse lenslerde izledikleri stratejiler insanları FF almaya yönlendirmekten ibaret. Ama crop da belli bir yere kadar canım. Şimdi o segmentteki kullanıcı 5000 dolarlık lens alabilecek bir kullanıcı değil, bu ihtiyacını DX gövde ile elindeki 750-1000 dolar aralığındaki lensleriyle gideriyor. Bu şartlar altında Nikon'un yapması gereken ya bizim istediğimiz gibi D300s modelinin yerine gÜnÜn teknolojisiyle yeni bir model Üretmek, ya da tele lenslerde F2,8 sormuyoruz ama bir F4 ya da F4,5 olarak 300-400 mm aralığında satın alınabilir fiyatta lens Üretmek. özetle, yanlış yapıyor Nikon yanlış!

D300s'in gÜncellenmiş modeli olan gövdenin, aradan geçen 5 yıla rağmen çıkarılmamış olması gerçekten de anlaşılır gibi değil. Üstelik de 1.5 optik çarpan avantajlarını sonuna kadar kullanmak isteyen, azımsanamayacak sayıda kuş ve vahşi doğa fotoğrafçıları da heyecanla yeni DX gövde duyurusu beklerken. Belirttiğin gibi bende Nikon'un son zamanlardaki hareketlerinden; DX segmentinin en Üst basamağına D7100'Ün oturması ve ondan sonra da tam kare algılayıcılı gövdelerin başlaması gibi bir hesap yaptıklarını dÜşÜnÜyordum ama bana anlamsız geliyordu. çÜnkÜ Canon'un 7D Üzerinde çalıştığını biliyor olmalıydı. Acaba Nikon, Canon'un 7D' yi gÜncellemesini mi bekliyordu. Amaaa Nikon gibi satışları dÜştÜğÜ halde kâr edebilen, bir çok yeni teknoloji geliştirmiş ve fotoğraf dÜnyasında ilkleriyle imza atarak yenilikler kazandırmış bir firmanın neden önce rakibinin hamlesini beklediğini de anlayamıyordum. çÜnkÜ bu segmentteki kameradan beklenen özellikler belliydi. çok kabaca, saniyede 8-10 kare çekebilecek bir tampon bellek, dÜşÜk ışık koşulları altında özellikle hareketli objelerin netlenmesi ve netliğin izlenebilme kararlılığı, yÜksek ISO başarımı vs. gibi.

Canon, gÜncellemeyi yaptığına göre Nikon' un çok daha iyisini yapması gerektiğini dÜşÜnÜyorum. çÜnkÜ hedefi belli. Bence Nikon'un 72 netleme noktasından 39 tanesinin çapraz tip olması yeterli değil. çÜnkÜ bu segment kameranın kullanıldığı kuş ve vahşi doğa fotoğrafçılığında kuşların uçarken, özellikle de dÜşÜk ışık koşullarında netleyecek ve kaçırmayacak bir netleme sistemi gerekli. Canon bunun bilincinde hareket ederek, tÜm netleme noktalarında çapraz tip algılayıcı kullanmış. Bakalım Nikon bu 39 çapraz tip algılayıcıları netleme noktalarının neresine yerleştirecek. Diğer kameralarında olduğu gibi orta noktaya yerleştirirse bence Canon'a göre işi zor. Böyle bir teknoloji var mı bilmiyorum ama çapraz algılayıcıları tÜm kareyi kapsayacak şekilde kÜme kÜme konumlandırırsa, böylece bir alandan öteki alana geçen netliği izleyebilir.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • Forum Editörü

Daha yeni d7100 aldım noluyor. ^^

Turan,

Eğer bu kamera piyasaya çıkarsa, DX sınıfının en üst seviyesi olacak. D7100 ise onun bir altı.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

İşlemci daha hızlı olduğu için olmasın o :)

Valla ben öyle bi update i sadece iPhone larda okuyorum.

Yeni iPhonumuzun işlemcisi bir öncekinin tam %1381328481912 kat hızlısı (yersen).

Canon da mı böyle yaptı :D

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Nikon'un D400'ünün 7DMarkII'den daha iyi olması lazım. D300'de bir miktar 7D'nin gerisinde kaldılar.

Aslında yapacağı iş şu: D750'deki odak sistemini, D5300'deki algılayıcıyı al D300s' e koy, saniyede 9-11 kare arası cekimde tampon belleği de 100 kare civarı tutarsan (JPEG) oldu sana D400. Üzerine WiFi/GPS ve 2-3 abidik-gubidik de koyarsan 7DMarkII'ye ciddi rakip olur. Aslında Alper'in dediği gibi 7DMarkII'nin odak sistemine ulaşmak zor ama imkansız değil. Bana kalırsa d750'ninki de çok iyi. Ha bir de D810'daki yumuşak perde sesini istiyorum, ve elektronik perde özelliği de olmalı (Panasoniclerde ve A7s' teki gibi tam sessiz).

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

NBu

Daha yeni d7100 aldım noluyor. ^^

İşte bu yüzden D700 ile devam. :rolleyes: Her yönüyle tüm ihtiyaçlarımı görüyorken gidipte yeni gövde alma ihtiyacı şuan hissetmiyorum. çok param oluırsa D700 yanına belki bir D810 yada D820 alırım. :)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Buffer bellek boyutu değilmidir?

İşlemci hızı ile ne alakası varki.

Gökhan şunu demek istiyor: 18->20MP artışı olmasına rağmen seri çekimde daha fazla fotoğraf çekebiliyorsa JPEG kalitesi mi düştü? JPEG kalitesi düşerse dosya boyutu azalır.

Ben de dedim ki "işlemci hızlandığı için JPEG kalitesini düşürmeden tampon belleğe daha fazla sayıda JPEG atabiliyor". Tampon bellekle de ilgisi var ama Gökhan'ın sorusu tampon bellekle ilgili değil gibi anladım ben.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Evet buffer "ön" bellek boyutu. Ancak kameranın buffer ı çok büyümemiş, büyümüş olsa RAW da 25 den 45e çıkardı mesela ama çıkmamış demek ki boyut hala aynı.

Ancak JPEG in bu denli artması ya JPEG i işlemesinde bir değişikliğin belirtisi ya CPU nun aşırı hızlı olması ki bu denli bir artış yapacağını ben pek düşünmüyorum. 100 den 200e çıksa tamamda x10 yapmış Canon resmen.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

  Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.