Doğan 230 Kasım 29, 2014 gönderildi Paylaş Kasım 29, 2014 gönderildi Fıtık v.b Hasta olan arkadaşlara geçmiş olsun diyorum.Fıtık sorunu yaşayan arkadaşlar bizlere neler önerebilir acaba ? Doktorları neler öneriyor, malum fotoğraf çekmeyi seviyoruz. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Nikontürk 7 Kasım 29, 2014 gönderildi Paylaş Kasım 29, 2014 gönderildi Fotoğrafçı olarak zamanımın büyük bölümü pc başında geçiyor. Asla jpg çekmemek, pc başında daha fazla zaman kaybetmek demektir; kalitenin bedeli budur. Bu oturma eylemi, omurilik çeveresindeki kasların güç kaybetmesine yol açıyor. Bu, omuriliğin çevreleyen kaslar fıtık için çok önemli. Yani sadece ağır kaldırmak, ters harekette bulunmak gibi bilindik şeyler fıtık sebebi değil. Omurilik çevresindeki kaslar zayıf düşerse hiçbir iş yapmayan bir insan çok kolay fıtık olabiliyor. Bunu önlemenin en etkili yolu sürekli olarak yüzmek. İkinci etkili eylem ise yürümek.Ben, haftada 1-2 ciddi çekim yapıp kalan zamanda pc başında hem iş hem foto editleme işiyle hayatımı geçiriyordum. çekimlerde standart olarak omuzlarıma binen yük şu şekilde:Nikon D3+24-70mm Nano+SB910Nikon D800+BatteryGrip+70-200mmVRIINano+SB910Godox PB960 Battery Pack.Evet, görüldüğü üzeri 7 kg dan daha fazla bir yük ve bunu yaklaşık 3-8 arasında taşıyorum. Eğiliyorsun, yamuk duruyorsun, oturuyorsun, yatıyorsun, ayakta dimdik duruyorsun, fotoğrafçısın, çekim yapılacak işe göre farklılık gösteren anormal şekillere giriyorsun.Bunu, antrenmanlı bir vücut ile yaparsan sorun yok. Ama bütün hafta normal işi pc başında, ardından fotoğraf editlemeyi yine oturarak yapınca sonuç fıtık. Bendeki artık ileri derecede, artık ayağa vurdu, sanırım dönüşü olmayan bir yola girdik, ameliyat şart gibi görünüyor. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Doğan 230 Kasım 29, 2014 gönderildi Paylaş Kasım 29, 2014 gönderildi Mehmet hocam D800 e geniş açı takıp tele yi d3 ile kullansan daha mantıklı olmazmı? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Nikontürk 7 Kasım 29, 2014 gönderildi Paylaş Kasım 29, 2014 gönderildi Hayır, netleme hızı/kararlılığına güvenemem D800'ün.Benim ağırlık olarak yaptığım iş türü işadamları toplantıları, açılışlar, konferanslar. Anı kaçırma lüksüm yok. çok çabuk, ard arda çekimlerin olduğu bazı önemli anlar. Ortam sakin iken, yani sahnede biri konuşma yaparken 70-200 ile uzaktan ilginç enstantaneler yakalıyorum. Davetliler, konuşmacılar falan. Ama takdimler, kurdela kesimleri, balon uçurmalar, yani seramonilerde D800 ölçüm hızı/kararlılığı olarak bana güven vermedi. İmkanım olduğu en kısa zamanda D4 türevine geçeceğim mecburen. çünkü bu segmentte D2X ile başlayan maceram D3 ile devam ediyor. Bu periyodda pek çok bir alt segment kullandım; D200, D300, D300s, D700 hatta en üst segment D1x bile elimde var. Ama maalesef, D800 benim için güzel bir gövde, sakin işlerde mükemmel, ama bana gelen işler için netleme fonksiyonu güvenilmez bir gövde. Bunu ancak D3 ve türevlerini kullanan anlayabilir. AA muhabirlerine bakın, başbakan/cumhurbaşkanı fotoğrafçılarına bakın, adamlarda hem Nikon hem de Canon markasının bu segment gövdeleri var. çünkü anı kaçırma lüksleri yok. Bunu bir D800 ile başaramazsın. Bundan dolayı daha 40 binlerde olan benim D3'üm uzun bir süre daha beni idare edecek gibi görünüyor. 2008'de sıfır olarak satın almıştım, bu sürede 40 bin civarı bence çok iyi bir rakam. O halde elden çıkarmak biraz yazık olur diye düşünüyorum.Bu arada zaman zaman bu tür işlerde 14-24mm yi D800 e takıp rahat çalışmalar da yapıyorum. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
ufuk duygun 0 Aralık 4, 2017 gönderildi Paylaş Aralık 4, 2017 gönderildi 1. Menü 2. Özel ayarlar menüsü 3. e Basamaklama / flaş 4. e3 Dahili flaş için flaş kontrol 5. TTL 6. ok. Burada flaşı TTL konumuna almış olduk. Çekim modu P (Program) olduğunda gayet güzel çalışır. Karanlık çıkmaz. Ancak duvarların çok koyu olduğu mekanlarda ve/veya çok büyük mekanlarda yine karanlık çıkma olasılığı vardır. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Forum Editörü Sebahattin Demir 472 Aralık 4, 2017 gönderildi Forum Editörü Paylaş Aralık 4, 2017 gönderildi Bir saat önce, ufuk duygun yazdı: 1. Menü 2. Özel ayarlar menüsü 3. e Basamaklama / flaş 4. e3 Dahili flaş için flaş kontrol 5. TTL 6. ok. Burada flaşı TTL konumuna almış olduk. Çekim modu P (Program) olduğunda gayet güzel çalışır. Karanlık çıkmaz. Ancak duvarların çok koyu olduğu mekanlarda ve/veya çok büyük mekanlarda yine karanlık çıkma olasılığı vardır. @ufuk duygun bey, En son 3 yıl önce güncellenmiş bir yazıya cevap yazdınız Saygılar. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Recommended Posts
Sende sohbete katıl
Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın