İçeriğe git

İlk makinam d5100


yunus tuncer

Recommended Posts

Selamlar.. Hem siteye , hem dslr makina kullanmaya yeni başladım :) Daha önce kompakt bir makina bile kullanmadım. D5100ü alalı 3-4 gün oldu biraz zorlandım ama yeni yeni bazı ayarları öğrenmeye başladım. Bu modelin bodysinde otomatik af motoru yok. Kit lens 18-55 dx kit lens var üstünde. Ben manuel netlemeyi daha çok sevdim. Bende mi bi anormallik var bilmiyorum :) çünkü af-s lensler normale göre 2 katı. Tecrübeli site üyelerinden birkaç ricam olucak.. Lens konusunda hiç birşey bilmiyorum. Ben makinayı alırken arkadaşlarımın arabalarını,motorlarını,kendilerini dış çekim yapmak için aldım yani öyle düşünüyodum. photography adı altında sosyal sitelerde bir sürü grup var. Ben ticari bişey düşünmüyorum ama o gruplardaki gibi güzel resimler çekmek istiyorum.(çekenin etkisi daha büyük ama lens de büyük etken) Bu kit lens işimi görür mü. Başka ne lens almam lazım. Fiyat 750tlye kadar çıkabilir.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Şöyle bir hedef belirle: 3 aya ya da 9000 çekime kadar başka lens alma, sadece 18-55'le çekim yap. Bu sırada hem fotoğrafı ucundan öğrenirsin hem 18-55'in sınırlarını az-çok tanırsın. Bu arada bir kitapçıya gidip fotoğrafla ilgili bir kompozisyon kitabı al ve 2-3 defa oku.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Merhaba,

Öncelikle makinanız hayırlı olsun.

Ben en az sizin kadar konunun acemisiyim bunu belirteyim.

Ben de ilk makinamı aldığımda ilk ay devamlı kullanma kılavuzunu okumuştum. :)

Hala daha ara ara okuyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Okumakla ve çekmekle tabii ki yol katedebilirsiniz ama bilen birileri ile fotoğrafa gidin o çok daha faydalı olur. Bu sayede ne çekeceğinize karar verip ona göre lens alırsınız ben makro çekmeyi çok istiyordum bilen birileri ile bu işe başladım hem nokta atışı lens aldım hemde çok hızli öğrendim.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Her gün bildiklerinizin üstüne bir şeyler koymaya çalışın. Her gün yeni şeyler öğrenin. Ve en önemlilerinden biri bol bol fotoğraf izleyin. Böylece zamanla kendiniz kompozisyon oluşturabilirsiniz. Hayırlı olsun. :)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Yukardaki ustaların dediği gibi uzun süre lens alma. Kendini geliştirdikçe kendi ihtiyacına göre hangi lensi alacağını farketmeye başlayacaksın. Kullanma klavuzunu bir kaç kere oku. Kadraj eğitim videoları baya faydalı. Tavsiye ederim. İzmirde İzdof olsun İzfod olsun fotoğraf sunumları yapıyor oralara gidebilirsin. Unutmaz isem burada konu açıyorum.

Video eğitimleri : http://www.nikonturk.com/konu/1337-kadraj-fotografcilik-egitim-videolari/

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hepimizin de bildiği gibi paranızın alabileceği en iyi makineyi almakla profesyonel olunmuyor. şahsen ben 1.5 yıldır yapıyorum fotoğrafçılık ama ben kendime profesyonel demedim hiçbir zaman. sadece eski fotoğraflarımla karşılaştırdığımda geliştiğimi hissettim ama asla profesyonel anlamda bir fotoğrafçıyım demedim kendime. ben 5-6 ay eğitimini aldım bu işin ve o süre içinde telefon çekimleri yaptım. daha sonrasında giriş seviyelerinden olan d3200 aldım. tabi 18-55mm kit lensle. bu lensle baya bir çekim yaptım. daha sonrasında baktım ki fotoğraf hayal gücüm genişlemeye başladı ama istediğim fotoğrafları 18-55mm ile çekemiyorum. portre istiyorum 3.5 diyafram ile çekilmiyor. uzaktaki bir kuşu, hayvanıi objeyi çekmek istiyorum olmuyor. 3-4 ay da lens araştırdıktan, paramı topladıktan ve babamın katkılarıyla 50mm 1.8G ve 55-300mm aldım ve şu an çok ama çok mutluyum istediğim her fotoğrafı çekebiliyorum. uzak olsun yakın olsun portre olsun :)

Selam ile...

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

  Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.