İçeriğe git

FPS hızı


Recommended Posts

Arkadaş ile konuşurken fps hızlarını makine en üst mp de seri çekim sonrası yazmak için uğraşırken belli bir anlık çekim yapmamımızı engellediği için işlemci gücünden kaynaklandığını tahmin ettik. İnternete bakınca

d7100 - expeed 3 - 6 fps - 1/8000

d3300 - 5300 expeed 4 - 5 fps - 1/4000

Böyle bir şey çıktı karşımıza. Bu durumda shutterın hızı karşımıza çıkmış gibi görünüyor. Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar bilgi verebilir mi? Bu işin gerçeği nedir?

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hocam selam,

Anlatmak istediğin fps hızını sadece işlemci mi belirler konusu ise hayır. Battery grip bile fps yi bazı modellerde artırır. fps işlemci+tampon bellek + kartın yazma hızına bağlıdır.

Soruyu 3 defa okudum bende tam anlamadım :rolleyes:

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Turan soruyu anlamadım?

Fotoğraf çekimlerinde fps sınırını belirlerin etken nedir? Shuttar kalitesi, işlemci, veya başka birşey.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Cabir söylemiş özetle. Ama işin arkasında daha detay var aslında. Eğer odaklama yapmadan seri çekim istiyorsan işlemci, algılayıcıdan ne kadar hızla veri okuyabildiğin, tampon bellek, bellek hızları, kartın yazma hızı ve perde hızı etkili. Mesela bazı Nex gövdeler odak ve pozlamayı ilk karede kilitleyerek saniyede 10 kare çekiyorlar ama sadece 1 saniye :)

Eğer odaklama istersen iş değişiyor. Önemli olan şey odaklama sistemi oluveriyor. Bazı gövdelerde seri çekimde odak ya da çekim öncelikli çekim yapmana izin veriyor. Mesela odak öncelikli seçersen odağı yakalamadan çekimi yapmıyor ve çekim hızı dusuy. Çoğu gövdede maksimum çekim hızı için 1/500 perde hızı olması gerekli, yani mesela ortamda ışık yoksa ve perde hızı 1/50lere düşerse maksimum çekim hızına ulaşamıyorsun. Gürültü azaltma, köşe kararması gibi işlemcinin kullanıldığı seçenekler de çekim hızını etkiliyor.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Verilen değerlerde zaten (*) işaretiyle alt tarafta açıklama yazıyorlar. Bilmem şu kadar lux ışık, şöyle netleme, böyle ölçüm, iso nr kapalı daha bir sürü detay yani, vs. örneğini verdiğin gövdelere dikkat edersen her ikisi de max enstantane değerini kullanıyor. Kimbilir, bazen lens bile takmadan bunu manuel modda yapıyorlardır.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Olay sadece işlemcinin işlem gücünden kaynaklanmıyor.

D7100 1/2000 hızda da 6FPS çekebilir. illa 1/8000 olmasına gerek yok.

D3300 ün Expeed 4 değil Expeed44 işlemciside olsa D7100 den hızlı fotoğraf çekebilmesi saçma olurdu.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

  Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.