İçeriğe git

NIKON D810 ISO DENEMELERİ

Recommended Posts

gönderildi

CIPA nın belli bir limit değerleri olduğunu düşünmüyorum. Anladığım kadarıyla bağımsız bir kuruluş olarak gövdeleri inceliyor ve teknik veri yayınlıyor. Yani bataryası ile 300 kare çeken bir makinada belgesini 300 kare çekiyor ibaresiyle alacaktır.

Doğrudur.

Benimkiler sadece komplo teorisi :)

gönderildi

D810 pil ömrü 600 civarındaymış sanırım. birçok foto çektikten sonra fotoğrafları USB kablosuyla aktarım yapılınca bu değer hızla düşüyormuş.

şurada tartışılmış: http://www.dpreview..../thread/3732458

Buradaki sitede tartışmaların bir kısmına baktım, bizim gibi hatta bizden daha kötü, yani 200 küsür çekim yaptıklarını söyleyen bile var.

Bir tanesi de demişki, "izleme menüsü" nün altındaki "resim inceleme" yi off yapın, çok farkeder demiş.

gönderildi

Ha 300 ha 500 çok fazla farkedeceğini sanmam. Bol bol EN-EL 15 almak lazım :D

Tabii, o da dağ taş yolculuk yapacaksan.. Aksi halde bir makinede bir gripte 2 pil X 2 = 4 adet EN EL 15 fazla fazla yeter :)

gönderildi

Nikon D810 Türkçe Kullanma Klavuzu Sayfa 374 "çekim Sayısı" bölümünde şöyle bir açıklama var:

çekim sayısı: Pil son şarj edilmesinden bu yana, geçerli pil ile deklanşörün serbest bırakılma sayısı. Fotoğraf makinesinin bazen bir fotoğrafı kaydetmeden deklanşörü serbest bırakabildiğini unutmayın; örneğin ön ayarlı beyaz dengesini ölçerken.

Şimdi ben anlamadım. Burada "Fotoğraf makinesinin bazen bir fotoğrafı kaydetmeden deklanşörü serbest bırakabildiğini unutmayın.." derken acaba deklanşörü yarım basıp çekim yapmadan bırakmayı da mı kasdediyor?

gönderildi

"Bu forumda resim genişletmelerine izin verilmiyor" diye uyarı alıyorum.

Bu acaba linkteki fotoğrafın boyutunun çok büyük olmasıyla alakası var mı?

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.