ümit kar 4 Oluşturuldu: Kasım 25, 2014 Paylaş Oluşturuldu: Kasım 25, 2014 İyi akşamlar;Bugün yaşadığım şehirde kar yağısı başladı ve dğal olarak da hava çok soğuktu.eve girdiktn sonra yine doğal olarak lensimn bugulandıgnı gordm.nasıl silmemı tasıye edersınız? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Recep YAZICI 261 Kasım 25, 2014 gönderildi Paylaş Kasım 25, 2014 gönderildi Silmeyin. Ortamda beklesin kendiliğinden kaybolacaktır. Buğu kaybolduktan sonra leke vs kalırsa lens temizliği için kullanılan set içinden çıkan bez ile silersiniz. Ben bu tip durumlarda eve geldiğimde makinayı çantasından çıkarmıyorum. Ortam ısısına alıştıktan sonra çıkarıyorum. 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Turan Babacan 211 Kasım 25, 2014 gönderildi Paylaş Kasım 25, 2014 gönderildi Silmeyin. Ortamda beklesin kendiliğinden kaybolacaktır. Buğu kaybolduktan sonra leke vs kalırsa lens temizliği için kullanılan set içinden çıkan bez ile silersiniz. Ben bu tip durumlarda eve geldiğimde makinayı çantasından çıkarmıyorum. Ortam ısısına alıştıktan sonra çıkarıyorum.Dışarsı buz gibiydi. Fotoğraf sunumundan anca geldim. çektiğim fotoğrafları alacaktım makineden. Biraz bekleyip öyle alayım. Bilgi çok yararlı oldu. Teşekkürler. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Ramiz AKSOY 305 Kasım 25, 2014 gönderildi Paylaş Kasım 25, 2014 gönderildi aynını sıcaktan soğuğa çıkarken de yapmak gerek bence hani sıcak arabanın içinden makineyi soğuğa çıkarıp çekmek pek iyi olmaz sanırım 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Gökhan YAZICI 856 Kasım 26, 2014 gönderildi Paylaş Kasım 26, 2014 gönderildi D700 ile yaşadıklarımı görseniz....Hiç bişey olmaz kameraya merak etmeyin biraz ter akıtırlar ama takır takır çalışır.Yinede pili çıkartıp çanta bir köşede, bekletmek en iyisi. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Ertan Ozturk 546 Kasım 26, 2014 gönderildi Paylaş Kasım 26, 2014 gönderildi Gökhan, sana olmaz başkasına olur. Bunlar elektronik aletler ne zaman ne olacağı belli olmaz. Belirgin soğuk-sıcak değişimlerinde makineyi en az yarım saat çantadan çıkarmamak en iyisi. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Gökhan YAZICI 856 Kasım 26, 2014 gönderildi Paylaş Kasım 26, 2014 gönderildi Özellikle D700 gibi üst sınıf ürünlere herhangi birşey olacağını hiç sanmıyorum heleki D2/3/4 falan ben onlarla magma ya girer çıkarım Ancak tabiki bunlar elektronik cihazlar, elektroniğini geç yarı mekanik cihazlar. Küçücük bir üretim hatası veya kullanıcı kaynaklı oluşan bir problem sonrası çok basit bir su damlacığı bile işleri bozalabilir.Bişey olmayacağına gÖzümle gÖrdüm ama bende tabiki sizlerin de dediği gibi bekleme taraftarıyım.Bu sene Rize de dere tepe dolanırken Önce soğuk, ardından yağmur ardından doluya tutuldum.üstümde çÖp poşetinden bozma yağmurluk var başımı kapasam k*çım açılıyor oraya kapasam başım açılıyor Dağın tepesinden güç bele koştura koştura kaya düşe bir şekilde aşağı inip pansiyona sığındık.Bende yük olmasın diye çantanımı yanıma almadığım arabada bıraktım ve donma tehlikesi geçirdiğim için dışarda da bekleyemedim.Sobadan uzak bir kÖşeye kamerayı koydum ama baktım su içinde yüzüyor, yapacak bişey yok dedim pili çıkartıp Öyle su içinde bıraktım.Akşam çantama koydum eve gÖtürdüm hiç açmadan Öyle beklettim sabaha kadar.Sabah aynı kaldığım yerden devam. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Turan Babacan 211 Kasım 26, 2014 gönderildi Paylaş Kasım 26, 2014 gönderildi O kadar tırsmayın bakın adamlar ne güzel yıkıyorlar. ^^Not : Sakın makinenizde denemeyin. Kesinlikle bozulur. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
ümit kar 4 Kasım 27, 2014 gönderildi Yazar Paylaş Kasım 27, 2014 gönderildi lens camının önünde lekeler kaldı resmen.temizlik kiti olarak hangisini önerirsiniz? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
ümit kar 4 Kasım 27, 2014 gönderildi Yazar Paylaş Kasım 27, 2014 gönderildi bir sorum daha olacak.D7100 makinam var ve karda fotoğraf çekerken baya bir korktum.acaba kar ya da yağmur yağarken çekmek sıkıntı yaratır mı? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Turan Babacan 211 Kasım 27, 2014 gönderildi Paylaş Kasım 27, 2014 gönderildi lens camının önünde lekeler kaldı resmen.temizlik kiti olarak hangisini önerirsiniz?Git bir fotoğrafçıya bir lens temizleme kiti al. ^^ Diğer sorunun cevabı için tam anlamıyla bir şey diyemem. O yüzden susma hakkımı kullanıyorum. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Recommended Posts
Sende sohbete katıl
Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın