İçeriğe git

Videoda Ses Kaydı


Recommended Posts

Herkese merhaba,

Bu günlerde aklımda bir belgesel fikri var. Amacım çok ileri seviye bir çalışma değil. Sadece bu işe adım atmak ve yavaş yavaş öğrenmek için çekmeyi düşünüyorum.

çok profesyonel bir iş beklemediğim için Nikon D3100 ve 35 mm f/1.8 G ile başlayacağım. Fakat önceden hiç bilgim olmayan bir konu var. Ses! Bunun için ise ufak yaka mikrofonu arayışına girdim. Ses kalitesi iyi olan, bütçeyi çok aşmayan bir mikrofon düşünüyorum. Eğer kullandığınız ve memnun kaldığınız mikrofon var ise öğrenmek isterim. Herkese teşekkür ederim. İyi akşamlar :)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Kablolu mu çalışacaksınız?

Nikon'un kendi mikrofonu ME-1 pahalı olduğu için tercih edilmese de kalite olarak oldukça iyidir, ama sadece makina üzerine takılabilir. Sizin yapmanız gereken bu mikrofonun hassasiyet, empedans değerlerini baz alıp aynı değerlere yakın bir yaka mikrofonu almaktır. Yaka mikrofonları genelde kablosuz sistemlerde rastlanmakta olup her zaman ardında bir pre-amplifikatör barındırır. Eğer sizin için hassasiyet önemliyse, yani mikrofona uzak olacaksanız hassasiyeti yüksek mikrofonlar almanız gerekir. Bu aynı zamanda çevrenin de gürültüsünü alacaktır.

Nikon ME-1 in hassasiyeti -46 dB civarındadır. çıkış empedansı 2.2 K ohm olup stereodur, yani iki adet kapsül barındırır. Yaka mikrofonları genel olarak monodur, bu noktada gövdenin microfon girişinde sağ-sol kanalları kısa devre yapmak zorunda bırakılırsınız, bunu bir elektronikçi olarak çok doğru bulmuyorum. Gerekirse 2 adet yaka mikrofonu alıp bunların kablolarını keserek bir 3,5 mm lik stereo jack ile makinaya giriş yapılmasının uygun olacağında ısrarcıyım.

Ben her ne kadar ME-1 kullansamda bu tür ihtiyaçlar için en uygun fiyatlı aynı zamanda yüksek kayıt kalitesi yüzünden şu ürünü tercih ettim, bir süredir kullanıyorum, çünkü kaliteli kablosuz sistemler için en az 600 euroyu gözden çıkarmak gerekiyor.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Cevabın için çok teşekkür ederim Mehmet abi. Benim aradığım cihaz en fazla 100 liralık :D Eğer bu projemde başarılı olur isem ve devam ettirmek istersem bu ürünlere yönelebilirim. Fakat şimdi yaka mikrofonu ile deneme yapacağım. Bitirdiğimde burada paylaşmayı düşünüyorum. Ayrıca aklıma bu projenin gelmesinde en büyük rol sende. :) Bizim ailede süregelen bir bağlama sevgisi ve çalınması var. Zaten içimde bir bağlama sevgisi vardı senin Youtube kanalındaki videolarını izleyince daha da alevlendi ve kendime bir bağlama alıp çalmayı öğrenmek istiyorum. Tanıdığım bir bağlama ustası var. Zaten belgeseli de orada çekmeyi planlıyorum. :D Bu nedenden sana ayrıca teşekkürlerimi sunuyorum. :)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Telefonunda çok güzel oldu söylenemez :) Onunla da denedim fakat güzel sonuç vermedi. Birkaç kişi ile konuştum. Aldıkları yaka mikrofonları ile çok güzel sonuçlar elde edenler var. Onları düşünüyorum. öneriniz için teşekkürler :)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Telefonunda çok güzel oldu söylenemez :) Onunla da denedim fakat güzel sonuç vermedi. Birkaç kişi ile konuştum. Aldıkları yaka mikrofonları ile çok güzel sonuçlar elde edenler var. Onları düşünüyorum. öneriniz için teşekkürler :)

Deniz, bu durum telefonun marka ve modeline gore degisir. Mesela ben iPhone 4 un ses kayit kalitesinden memnunum. Telefonun yaninda gelen kulaklik+mikrofon kablosu ile guzel sonuclar alabilirsin.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Telefonum Samsung Star WİFİ :D Hatta bir süre daha değiştirmeyi düşünmüyorum. Çok gerekli olduğunu düşünmüyorum. SonuÇta aynı işlemleri yapıyorsun. Hatta 3310 alma fikrim bile var. :D

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

  Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.