İçeriğe git

Macro Flaş nikon r1 normal flaş olarak kullanabilir miyim?


Eser Hüner

Recommended Posts

Uzun zamandır kendime flaş aramaktaydım... macro ilgimden dolayı nikon r1 flaş kit almaya karar verdim... bir üst modelinide nikon r1c1 ile karşılaştırdım aralarında pek fark görmedim...

bir kaç sorum olacak bilenler yanıtlarsa sevinirim... youtube da kullanımı seyrederken normal flaş olarak kullanılabileceğini gördüm... hem tetiklemesi hem normal flaş gibi kullanımı dolasıyla bu karara vardım... sizce normal flaş olarak performans verir mi.?

şimdiden sağolun...

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Vermez.

Detaya şimdilik inemem, çok uzun yazmam lazım. Kendim SB R1C1 modelini 8 kafa ile kullanmışlığım var, şu an 4 kafa olarak devam ediyorum.

Eğer olaya bütçe bazlı yaklaşıyorsanız yapmanız gereken standart bir flaş almaktır (SB910, SB700, SB900, SB800 bunun seçimi sizin paranıza kalmış).

1-Sonrasında makro için bu flaşa göre tasarlanmış özel makro adaptörü alabilirsiniz.

2-Kendim bizzat bir arkadaş için sipariş edip yaklaşık bir hafta test ettiğim bir ürün, fiyatına göre mükemmel çalışıyor, bir Sigma 140 tan hiçbir eksiği yok. Dikkat edin, birden fazla versiyonu var. manuel olanını almayın. Şu linkte kendi sitesinden daha net bilgi alabilirsiniz. Normal flaş ampulüne sahip olup LED değildir.

p1_53c0a3f8a9eef.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 3 hafta sonra...

bu meike flaşlar Türkiye de satılmıyor.... ebay ve diğer sitelerde de yok ... sadece amazon da buldum....

Nasıl yok Ebay'de? Ebay'de arama yapma ile ilgili bi eksiğiniz olabilir mi? Arama yaparken dünya bazında arama yapmayı unutmayınız. Ben sözkonusu makro flaşı aradım ve yüzlerce buldum. ortalama 80 eurodan başlayan fiyatları var:

http://www.ebay.nl/sch/i.html?_from=R40&_sacat=0&_nkw=MEIKE+MK-14EXT&LH_PrefLoc=2&_sop=15

Aynı şekilde Meike markasının Nikon SB-910 modelini birebir kopyaladığı şu model de ortalama 100 euro fiyatıyla 400 euroluk orijinalinin yerine rahatlıkla kullanılabiliyor:

http://www.ebay.nl/sch/i.html?_odkw=MEIKE+MK-14EXT&LH_PrefLoc=2&_sop=15&_from=R40&_osacat=0&_from=R40&_trksid=p2045573.m570.l1313&_nkw=MEIKE+MK-910&_sacat=0

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Mehmet bey...

aramalarınızı inceledim... ebay a güvenebilirmiyim... vede paypal a kartımı tanıtıyorum... taksit imkanımız yok değil mi...

şu ürün manuel değil değil mi..? http://www.ebay.nl/itm/Meike-MK-14EXT-Macro-TTL-ring-flash-for-NIKON-i-TTL-with-LED-AF-assist-lamp-/231204649893?pt=Digital_Camera_Flashes&hash=item35d4defba5

Bu sorulara Turkiye'de yasayan biri ancak cevap verebilir. Ben yurtdisindayim.

Ebay a guvenseniz ne olacak? Sonucta bir site. Ilani verenin guvenilirliligi onemli. Bunun icin bilen birinden kurs aliniz.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Ebay' i bilen taniyan birinden kurs alin demekle sizin paranizi sahtekarlara kaptirmamaniz, gumrukte maliniz takilirsa nasil hareket etmeniz, ebay de her saticinin guvenilir olmadigi ve bunu bilen birinden ogrenmeniz sizin yarariniza olur demekle hata mi ettim?

Ben burdaki insanlara yardimci olmaya calisiyorum. Size de....

Bunu hastane odasinda yatay bir halde ameliyat gununu beklerken bir sohbetmis gibi cep telden yapiyorum.

Senin yakistirmana ihtiyacim yok.

Senin saygina da ihtiyacim yok.

Dahasi sen benim cevaplarimi-yardimlarimi haketmeyen biriymissin, yazik olmus vaktime.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Eser bey Merhaba,

Ben de yurtdışından alışveriş yapıcam bu aralar ebay,dx ve alibaba'dan bende bu forumdaki ve internetteki nedir nasıl yapılır hepsini araştırdım okudum bende ilk defa yapacagım için hatta paypal müşteri hizmetlerini de arayıp bıldıgım halde paypal nedir neler yapar daha başka detayları hepsini sordum.

Ve daha sonra Mehmet Hoca'nın dediği gibi bılen bırınden kurs gibi bır ogrenım gordum.çalıstıgım yerde ebay ve vb. sitelerden alısveriş yapan kişlerden nasıl alışveriş yapıyorsunuz aynı urun bırden fazla kısıde varsa hangı satıcıya oncelık verıyorsunuz.Bu forumda KEMAL ÖZTURKUN alısveriş ingilizce cumle kalıpları var onları arastırın bulun çok işe yarayacaktır.

çok basit aslında Eser bey ama ilk alısveriş yapacak olan bızzım gıbıler bıraz arastırıp bılen bırınden yardım alması gerekiyor.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Evet, yine bilindik bir hikaye bizim için.

Eser Hüner isimli kullanıcı yazdığı mesajları sildiği için benim yazılarım hangi sorulara cevaben yazıldığı anlaşılmıyor. Ama burda büyük bir saygısızlık yapıldığını herkes kolaylıkla anlayabiliyor.

Bu kullanıcı ismini de değiştirmiş, böylece kendinin tanınmasını istememiş olmalı. Ama maalesef cevaplarımın birinde mesajı ve adı görülüyor. Keşke son cevabını da kopyalasaydım bana ne kadar saygısız davrandığı belgesiyle kalıcı olurdu, ama cepten yazarken bunlar bi hayli zor oluyor. Konuyu kendisi başlattığı için o mesajı silme imkanı yok, bu yüzden isim değiştirme yoluna gitmiş, çok basite düşmüş.

Neyse, bir kullanıcıyı daha kaybettik, kendi cahilliğinden ve saygısızlığından dolayı. Halbuki ben yanlış anladım deyip forumdaki arkadaşlardan (benden değil) özür dilemesi yeterliydi. İşte bütün bunlardan dolayı bir daha burayı ziyaret etmeye yüzü olmayacak, çok yazık.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

1 ben ismimi bu olay üzerine değiştirmedim... ismimin değiştiğini bile şuan buradaki mesajdan öğrendim... profilmi kurcalarken değiştirmiş olmalıyım...

2 ben size ( ki hala siz diye hitap ediyorum) saygısızlık yapmadım... mesajları ben silsem bile sen göremiyormusun... yönetici olarak görmen gerekiyor... oradan kopyalarsın..

3 ben kimseden korkmam ismimin görünmesini istemeseydim ilk başta siteye ismimi vererek üye olmazdım

4 Bana cahil diyemezsin... bilmemek değil öğrenmemek ayıp... bazı şeyleri yanlış anlamış olabilirim... gerekli açıklamayı yönetici arkadaşa yaptım... sen mesaj hemen cevap verdiğin için böyle yazdım...

5 özür dilemeyi tabi ki bilirim ama senin gibi biriyle aynı ortamda kalmak istemiyorum artık... site seninde değil istediğim zaman ziyaret ederim...

bana söyledğin tüm şeyleride aynen sana iade ederim...

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

  Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.