İçeriğe git

Eyefi Mobi ve D7000

Orçun Edipoğlu

Recommended Posts

Geçenlerden yurt dışına giden bir arkadaşımdan Eyefi Pro X2 almasını rica ettim. Fakat kendisi Pro X2 bulamamış ve yeni ürün Mobi'lerden almış.

Aslında kartın çalışma prensibi basit, kart üzerinde küçük bir ağ kuruluyor ve bilgisayarınızı, tabletinizi, telefonunuzu bir şekilde ağa dahil edip fotoğrafları arabirimi ile transfer ediyorsunuz. Böyle söyleyince kolay ama ben bir türlü bu karttan istediğim performansı alamadım. Hem iOS'ta hem Android'te denedim, olmadı Mac OS'ta denedim gene olmadı. Transfer başlamıyor veya ortasında kesilmeler oluyor. Bu karta sahip olup da bilgisi olan var mıdır acaba? yok sen iyice contayı yakmadan sat bana kartı diyen bile kabulümdür... :)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bende ProX2 var.

İlk kurduğumda bir yavaşlık problemi vardı ancak buda DSLmodemin WIFI performansından kaynaklıydı . DSLmodemi değiştirdikten sonra hız problemi kalmadı. Ben PC de kullanıyorum ve kesinti vs hiç yaşamadım.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

recep hocam,

Elimdeki kart kendi ağını kendi kuruyor. Yani mevcut router haricinde kendi IP dağıtıp kendi ağını oluşturuyor. Bakalım bu gün derin kurcalayıp döküman okuyacağım, gerisi allah kerim... :) bakacaz.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

recep hocam,

Elimdeki kart kendi ağını kendi kuruyor. Yani mevcut router haricinde kendi IP dağıtıp kendi ağını oluşturuyor. Bakalım bu gün derin kurcalayıp döküman okuyacağım, gerisi allah kerim... :) bakacaz.

Bendeki o şekilde değil tabi. Yazılımı PC ye kuruyorsunuz ve sonrasında SD kartı PC ye takıyorsunuz. Yazılım ortamdaki WIFI ağlarını tarıyor ve hangisini kullanacağınızı soruyor. Güvenlik aşamasını geçtikten ve Eyefi ile ilgili diğer konfigürasyonları yaptıktan sonra kartı makinanıza takıp yola devam ediyoruz. Makina WIFI ağı içerisindeyse ( birden fazla WIFI ağı tanımlanabilir ) çekilen fotoları otomatik olarak upload ediyor. Şu haliyle çok güzel çalıştığını söyleyebilirim. Daha öncede bahsettiğim fotoları upload ederken bir yavaşlık vardı ancak DSL modemi değiştirdikten sonra gayet tatmin edici bir hızı var.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

• 2 yıl sonra...

merhaba, bu kesilmelerin nedenini deneyerek çözdüm.

aktarım yaparken makine üzerinde review üzerinde sürekli gezinin. kesilmelerin sebebi makinenin hafıza kart gücünü kesmesinden kaynaklı. siz çekilen resimleri gezerken kart üzerinde sürekli power olacağı için aktarımları yapabilirsiniz. çok sıkıntılı bir iş. ben de çözümünü arıyorum...

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.