İçeriğe git

1500-2500 arasi nikon d7100 dusunuyorum

Serkan Demir

Recommended Posts

d 7100 şu anda orta seviye dslr lerin en iyisi... bende kullanıyorum... fakat bu bütçe ile sıfır lens ile almanız çok zor... sadece body alabilirsiniz... o da garantisiz olur... garantili olarak şu an 3000 tl nin altına bulmak imkansız...

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Selam :)

LEXAR 32GB 800x UDMA 7 CF kartımı şu aşağıdaki linkteki kart okuyucu okurmu acaba fikri olan varmı?

http://www.mediamarkt.com.tr/mcs/product/HAMA-55348-35in1-Kart-Okuyucu-USB-2.0,103452,465697,826399.html?langId=-14

Sanırım bu işe yeni başlıyorsunuz

O fotoğraf oldukça hatalı çekilmiş

Yani amatör gözü ile albenisi olabilir

Ucuz yollu d40 alın yada en ucuz d serisi alın başlayın

400 tl bütçe gövdeye 300 tl de lens e ayırın yeterli olur

1000 tl size kalır.

5- 10 sene talim ettikten sonra iyi bir modele yönelirsiniz

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

1500-2500 butcem var arkadaslar nikon d7100 dusunuyorum alinmalimi sizce birde asagidaki fotograf gibi forograf hangi lensle cekilebilir

dostum o fotoğrafta bir kaç unsur var

kompozisyon: fotoğrafçının işi

fotoğraf kalitesi: tüm güncel makineler benzer imaj kalitesi verir

Bokeh, bulanıklık, arka plandaki ışık topları vs için bknz:

http://fotograf-kesim.blogspot.com.tr/2014/10/bulank-arka-planlar-ve-sevimli-bokeh.html

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sayın "De yedibin", kendi sayfandaki kimliğinle sayın "Kesim Kesgin".

Bizim forum sayfamızda sürekli olarak kendi blog sayfana insanları yönlendirmeni hoş karşılamıyorum. Bunu daha önce de mükerrer sefer yaptın. Bu doğru değil.

Çünkü sen bu hobide yanlış bilgileri hem bu forumda hem de kendi sayfanda yazıyorsun. Bu, insanları yanlış öğretime, yanlış yönlendirmeye sevketmektir.

Kendin de belirttiğin gibi, bu işin eğitimini almadın, mesleğin tekniğe yakın bile değil, bu hobiye gönül verip netten öğrendiklerini kendi kafanda harmanlayıp kendince ürettiğin bazı fikir ve görüşlerini yazıyorsun. Ama bunlar senin kendi üretimlerin ve doğruluğunu/yanlışlığını sadece bu işi bilenler anlayabilir.

Bundan dolayı senin kişisel yorumların doğru bir kaynak olarak gösterilemez. Forumda bildiğini yaz, eksik/yanlış varsa burda herkes tartışır, yardımcı olur, düzeltir.

Bu konuda daha önce, yönetim olarak seni ikaz etmiştik. Sen kendi sayfanda istediğini yazabilirsin, buna kimse karışamaz. Ama buradan kendi sayfana yönlendirme olayı artık kabul edilemez bir durumdur.

Bu sayfa güvenilir bir kaynak olarak kalmaya devam edecektir. Bunu zedeleyecek davranışlara izin vermiyoruz.

Bu forumu okuyan arkadaşlar:

"De yedibin" isimli kullanıcının kendi bloğundaki yazılar, Nikontürk olarak bizi bağlamaz.

O blogda pekçok güzel, doğru bilgiler olduğu gibi, aynı şekilde bazı yanlış bilgiler de olabilmektedir!

Bizim forum sayfamızdan oraya yönlendirme yapması otobüs garlarındaki çığırtkanların yaptığı işe benzemektedir.

Lütfen şimdilik doğru bir kaynak olarak algılamayınız.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sayın "De yedibin", kendi sayfandaki kimliğinle sayın "Kesim Kesgin".

Bizim forum sayfamızda sürekli olarak kendi blog sayfana insanları yönlendirmeni hoş karşılamıyorum. Bunu daha önce de mükerrer sefer yaptın. Bu doğru değil.

Çünkü sen bu hobide yanlış bilgileri hem bu forumda hem de kendi sayfanda yazıyorsun. Bu, insanları yanlış öğretime, yanlış yönlendirmeye sevketmektir.

Kendin de belirttiğin gibi, bu işin eğitimini almadın, mesleğin tekniğe yakın bile değil, bu hobiye gönül verip netten öğrendiklerini kendi kafanda harmanlayıp kendince ürettiğin bazı fikir ve görüşlerini yazıyorsun. Ama bunlar senin kendi üretimlerin ve doğruluğunu/yanlışlığını sadece bu işi bilenler anlayabilir.

Bundan dolayı senin kişisel yorumların doğru bir kaynak olarak gösterilemez. Forumda bildiğini yaz, eksik/yanlış varsa burda herkes tartışır, yardımcı olur, düzeltir.

Bu konuda daha önce, yönetim olarak seni ikaz etmiştik. Sen kendi sayfanda istediğini yazabilirsin, buna kimse karışamaz. Ama buradan kendi sayfana yönlendirme olayı artık kabul edilemez bir durumdur.

Bu sayfa güvenilir bir kaynak olarak kalmaya devam edecektir. Bunu zedeleyecek davranışlara izin vermiyoruz.

Bu forumu okuyan arkadaşlar:

"De yedibin" isimli kullanıcının kendi bloğundaki yazılar, Nikontürk olarak bizi bağlamaz.

O blogda pekÇok güzel, doğru bilgiler olduğu gibi, aynı şekilde bazı yanlış bilgiler de olabilmektedir!

Bizim forum sayfamızdan oraya yönlendirme yapması otobüs garlarındaki Çığırtkanların yaptığı işe benzemektedir.

Lütfen şimdilik doğru bir kaynak olarak algılamayınız.

öncelikle ben blogdan bir gelir elde etmiyorum bu anlamda yönlendirme yapmamın tek sebebi mevcut yazılı bir kaynağı tekrar yazmamak iÇindir.

Bu oluşum da gelir amaÇlı bir oluşum olmadığından pek Çok insanın pek Çok farklı link eklemesine kızılmaz iken benim bloguma itiraz edilmesini anlamıyorum.Amacım sadece bilgi paylaşmak.

SonuÇta blogum gezi yazıları deneyimlere dayanan ve ürün tanıtımından öte bir konu değildir. Blogumdaki bir yazının ipad midir istor mudur neyse orada yayınlanan bir dergide 2 farklı sayıda kullanıldığını belirtmek isterim.

Forumda ''yanlış bilgi'' vermek serbest , aynı ''yanlış bilgiyi '' bloga yönlendirerek vermek yasak, bunun da bir mantığını göremedim.

Ayrıca yeni yetme ergenler gibi gelip buralarda istenmeyen davranışlarda bulunmuşum gibi 'deydibinin adlı arkadaşın yazdıkları vsvs ' yazmanıza da Çok alındım. tek amacım hzimet vermekti ama sizin tavrınızı kırıcı bulduğumu bilmenizi isterim . Bu konuda hakkımı helal etmediğimi bilmenizi isterim..

Ayrıca kendi adımı kullanma hakkı bana aittir, blogumdaki ismimi de ifşa etmenizi de Çok yanlış bulduğumu dabildirmek isterim..

ayrıca hangi yanlış bilgi verdiğimi hasleten duymak isterim, düzeltmek benim de amacımdır..

bir de bu ne demek?

''bu işin eğitimini almadın, mesleğin tekniğe yakın bile değil,''

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Seni bugun degil, uzun suredir ve sadece bu siteden degil baska yerlerden taniyoruz.

Kimligin kendi sitende kendin tarafindan yazilmis, ben seni ifsa etmedim! Kendi sitende gercek kimligin, burda ise bir nick, garip degil mi?

Senin bu meslekte sahip oldugun bilgin gecen seneye gore bir hayli artmis ama ayni sekilde yanlis bilgiler de var. Gerek bu forumda gerekse kendi sitende bu bilgilere rastliyoruz. Simdi tek tek bunlari arayip sana anlatma imkanimiz yok. En basiti bu sitede iso 100 den baskasini tanimam diyen sensin bunun bilimsel hicbir dayanagi yok.

Daha once de kendi sitene beni de cagiran sensin, bunu ozelden mesaj gondererek yaptin. Elimde belgesi hala duruyor.

Yonetim adina bunu yaziyorum:

Yonlendiirdiginiz siteyi bilimsel olarak kabul edilmis fotograf kurallarina uygun olmayan, bilimsel dayanagi bulunmayan bilgiler icerdigi icin guvenilmez bir kaynak oldugunda mutabikiz.

Bu konuda lutfen israr etmeyiniz. Pazarlamacilik teknigi ve bol laf kalabaligi teknikte sokmez.

Buyrun forumda her zaman oldugu gibi tartisalim, dogru olani bilimsel dayanaklarla, guvenilir isimlerin kaynaklariyla bulalim. Ama siz henuz kendi sitenizdeki tekstlerle kaynak olarak gosterilebilecek biri degilsiniz. Bir Ertan olmak, bir Umit olmak oldukca uzun bir zaman ve bunu kaldirabilecek bir temel egitim ister.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Kendimce bilgilerine güvendiğim kişileri davet etmişimdiR, gelip bizi de bilgisinde aydınlatmasıydı amacım. ama görüyorum ki suç işlemişim gibi bunu kullanıyorsunuz. .Davete kibarca vaktim yok dersiniz ben de teşekkür ederim, Bunu suç işlemişim gibi delili elimde diyerek ilgisiz bir noktada kullanmanız ilginç.

iso 100 olayını açıklamaya çalıştım anlatamamışım..tekrar söyeleyeyim giriş seviyesi 400, üst seviyelere kadar 800 isoya lafım yok, ancak her yükselen isonun dinamik aralık, özellikle karanlık bölgelerde gürültü ve dolayısı ile eksilen keskinlik etkisi vardır. bu da bilimsel bir gerçektir. ama sadece haklıymış gibi görünmek adına, size güvenen seven kişilerin sorgulamadan taraf olacağını da bilerek iso 100 de hata yaptınız gibi ifadeyi mantıksız buluıyorum. basit bir araştırma ile haklı olduğum ortaya çıkar.. haksız olayım, ne olacak ki ölmem sonuçta.

Arkadaş şu fotoğrafı çekecek makine arıyorum demiş, ben de o fotoğrafın altında yatan 2 maddeyi yazdım, 3. maddeyi de uzun uzun yazmak yerine hazır yazılmışı var diyerek blogumdaki ilgili sayfaya yönlendirdim.

Nikona gönül vermiş bir forumda nikona gönül vernmiş bir bloğun az yada eksik de olsa bilgi içeren bir linki neden olay oldu anlamıyorum..

''seni x den beri takip ediyorum'' lafında hata yapsa da çullansak tavrı algılıyorum.. istemiyorsanız doğrudan söyleyin.

yazdığım her yazının arkasındayım, amacım sadece vatandaşa hizmet etmek, fotoğraflarım eserlerim ya da sahip olduğum ekipmanla övübnmek gibi bir amacım olmadı hiç bir zaman. ama yeri gelir örnek olması bir şey anlatmak adına paylaşırım.. beğenen beğenir beğenmeyen beğenmez, ölmem yani.

bir de bloğum yalan dolanla doluymuş hissi verecek şekilde lanse edilmesi çok ağrıma gitti. hatalı bir nokta varsa söyleyin düzelteyim. bir fikriniz var ki söylüyorsunuz. ama blogum teknik bir site değil basit temel konular var sadece. daha öte de bir amacım yok.

''bu işin eğitimini almadın, mesleğin tekniğe yakın bile değil,'' sözünüze açıklık getirmenizi bekliyorum bir de..

herkes x sad fotoğrafçılık kursuna gitmiş de bir ben mi gitmemişim, ya da üniversitelerin ilgili bölümlerini mi bitimem lazım, mesleğim ne olsa beğenecektiniz?

yanlış anlama varsa düzeltelim: mesleğim fotoğrafçılık değil, amatörüm. Eğitim almadım doğrudur.

Link sorun oluyorsa silip özel mesajla lütfen link paylaşmayalım yazardınız konu uzamazdı. buralarda seni takip ediyorum temalı bir yazı yazarak 'ki basit bir konu için' önyargılarla hareket ettiğinizi düşünüyorum..

çok şükür utanacak bir şey yapmadım sosyal ortamlarda.. ama siz ille böyle bir algı yaratmaya çalıştınız..

Neyse sonuç olarak anlamadığım açıklamaya muhtaç bir dışlama var istenmiyorsam hesabımı silebilirsiniz, fake hesap açıp gelmek gibi huylarım yoktur.

Saygılar.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

BAKIN ARKADAŞLAR BUYUK HARFLE YAZIYORUM ANLAŞILSIN BENDEN BUYUK OLSUN KUCUK OLSUN ARKADAŞLAR VE KARDEŞLERİMİZ MECVUT.

BU SİTEDE BUNDAN SONRA İKİLİ KAVGA VE FOTOĞRAF KONUSU DIŞINDA BİRŞEY GÖRMEK İSTEMİYORUM ZAMANINDA COK UYEYİ SİLDİM SIMDIDE SİLERİM FARK ETMEZ..

Bu konuya gelince Mehmet KÖSE Forumda tam yetkili bir kişidir.

De yedibin Adl kişi zaten ne dersen de baştan bir sıkıntın Adın soyadın olmayıp fake hesap niteliği taşıyan birisin.

Link verme olayını kaç sefer şahit oldum Özel mesaj ile başkalarına attıgın davet ve linkler bunun cabası.

ve şuan oldugu üzere forumda yine bir çekişme ve sıkıntılı konu senin üzerinden başlamış ve huzursuzluk çıkarmıştır.

Ben fazla uzatmak istemiyorum konu hakkında Yetkili olarak Mehmet abi konusmustur ben diyecegımı dedin karar kendisine kalmıstır.

Saygılar...

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Mesajlariniz silinirse forum amacindan sapmiş olur.

Bu bilgileri yok etmeyerek bu forumu okuyan arkadaşları belgesiyle birlikte doğru bilgilendirmiş oluyoruz.

Üyeliği silmiyoruz, istemiyorsanız yazmazsınız.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sonuç olarak bir katkım olmamış olduğuna göre yer işgal etmesine de gerek yok. Yazardan izinsiz silinse olmaz belki ama ben rica ediyorum sonuçta. Tüm kayıtlarım ve mesajlarım silinirse memnun olurum..

Selamlar.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.