Emrah Uçar 0 Oluşturuldu: Aralık 23, 2014 Paylaş Oluşturuldu: Aralık 23, 2014 Arkadaşlar merhaba,gelin damat çekimlerinde karşılaştığım ışık vuran kısımlarda oluşan maviliğin sebebini nedir acaba, filtre mi kullanmam gerekir ? Aşağıdaki fotoğrafta sorunu görebilirsiniz.Şimdiden herkese teşekkürler.Nikon D7000 Nikon 50 mm 1.8 Df:1.8 shutter:1/40ISO:100 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Ramiz AKSOY 305 Aralık 23, 2014 gönderildi Paylaş Aralık 23, 2014 gönderildi Arkadaşlar merhaba,gelin damat çekimlerinde karşılaştığım ışık vuran kısımlarda oluşan maviliğin sebebini nedir acaba, filtre mi kullanmam gerekir ? Aşağıdaki fotoğrafta sorunu görebilirsiniz.Şimdiden herkese teşekkürler.Ekipman ve çekim bilgisi de verirseniz yardımcı olunacaktır. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
cafer aydın 63 Aralık 23, 2014 gönderildi Paylaş Aralık 23, 2014 gönderildi Daha öncede böyle bir soru forumda yazılmıştı.http://www.nikonturk.com/konu/2212-nikon-24-70mm-mor-renk-sorunu/page__p__20650#entry20650 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Nikontürk 7 Aralık 23, 2014 gönderildi Paylaş Aralık 23, 2014 gönderildi Bunun genel adı CA. Makinanın picture modundan tut da netlemeye kadar; en başta uv filtrenin kabahati, sonrasında lensin performansı.....Cafer arkadaşımızın linki yeterli olmazsa buraya daha fazla detay yaz: makina modeli, lens modeli, filtre var mı, hangi picture modu, raw dosyan var mı gibi. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
ORHAN ÖZEL 18 Aralık 24, 2014 gönderildi Paylaş Aralık 24, 2014 gönderildi Sanki netleme de sıkıntı var gibi duruyor Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Macit NALLIHAN 14 Aralık 24, 2014 gönderildi Paylaş Aralık 24, 2014 gönderildi Üste eklemiş Ramiz Bey..Mak modeli , lens, çekim bilgileri mevcut.. Saygılar Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Fatih Altun 3 Aralık 25, 2014 gönderildi Paylaş Aralık 25, 2014 gönderildi ekte gönderdiğim fotoğraftaki (gönderebilmişsem eğer) sıkıntıyla aynıysa eğer, bunu hocama göstermiştim geçenlerde.burada benzerini görünce açıklayayım dedim tabi sıkıntı aynıysa. sebebi keskin renk geçişleri yani siyahtan direkt beyaza geçince oluşan bir renk çizgisi demişti. sol taraf tam siyah sağ taraf tam beyaz birinden birine geçerken sıkıntı oluyor diye biliyorum. tabi bu konuda ustalar ne der bilemiyorum. ben hocamın aktardıklarını paylaşmak istedim. inşallah yardımcı olabilmişimdir. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Nikontürk 7 Aralık 25, 2014 gönderildi Paylaş Aralık 25, 2014 gönderildi Sanırım anlaşılmamış cevabımız, tekrarlayalım:Bu CA dır. Bu linkte açıklaması var:http://en.wikipedia.org/wiki/Chromatic_aberrationUV filtrenin kalitesizliği bunu yapabilir.Seçilen picture modu bunu yapabilir.Lensin camının kirliliği bunu yapabilir.Lensin performansı bunu yapabilir.Yeni gövdelerde CA giderme imkanı olması lazım, onu araştırınız. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
serkan güncan 0 Aralık 25, 2014 gönderildi Paylaş Aralık 25, 2014 gönderildi Titreme var sanki ? Arkadaşların dedi gibi tam exif bilgileri olsa daha yardımcı olunabilir Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Recommended Posts
Sende sohbete katıl
Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın