İçeriğe git

Yeni Nikkor 300mm f/4D VR mi geliyor?


Recommended Posts

nikon800mm.jpg

Rumor Nikon'un yeni 300mm f/4D VR çıkarma hazırlığında olduğunu söyledi. Piyasaya 1360 dolar gibi bir fiyattan sokulacakmış. 5000 TL gibi bir fiyata satılan Nikon 300mm f/4D IF-ED Lenslerde kafa kurcalıyor.Nano ve flor kaplama , 77mm filtre çapı ve 1.4m odak noktası olacak. Tripod bağlantı parçası ayrı satılacak. Gerçekten bu fiyata böyle bir şey çıkıp çıkmayacağını zaman gösterecektir.

http://petapixel.com...ghtweight-lens/

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Yaklaşık aynı rakamlara satılan 70-200 mm F4 lens genel kullanıcı için çok daha mantıklı. Bu lensin zaten şu an AF-D ve AF-S versiyonları var. Eski model olan AF-D versiyonu uzun süre kullandım, keskinlik ve renk başarımıyla göz dolduran bir lens idi. Şimdi var olan bir AF-S versiyonuna nano tekniği ile flor kaplama yapıp VR eklemekle hangi kesimdeki kullanıcıya hitab edecek merak ettim. Adam kuşçu olsa bile fiyat olarak çekici değil, bu rakamlara daha farklı çözümler zaten mevcut. Burda yeni teknoloji flor kaplamayı nano ile müşteriye satmaktan başka bir amaç göremedim. Telefotoda rakamları daha aşağı çekmedikten sonra zaten yenisi bir türlü çıkmayan semi pro segment DX gövdeden dolayı şansı çok az Nikon'un.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

150-500mm ve 50-500mm ikinci eller 1500TL civarlarında. Kuş fotoğrafçılığı için en ucuz çözüm o görünüyor.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sanırım bu 300 mm F4 olduğu için teleconvertörle kullanılması biraz sıkıntılı, dolayısıyla pek kuşçu çözümü değil. Hele şimdilerde Tamron 150-600mm nin yeni versiyonu gerek fiyatıyla gerekse performansıyla büyük bir kesim tarafından tercih ediliyor.

İşte tam bu noktada soruyorum, Nikon ne yapıyor? çünkü üst segment DX gövden yok, uygun fiyatıl tele sınıfı lensin yok, elinden başka ne gelir sayın Nikon?

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

  Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.