İçeriğe git

Stack from 100 shots teriminin tam açılımı nedir?


Recommended Posts

Hiç ilgi alanıma girmeyen börtü, böcek kellesi , gözü, burnu , kaşı , kanadı şeklinde vs vs resimlerinin ....

makro fotoğraflarına göz atarken adam: Magnification 4.7X , Stack from 100 shots (ZereneStacker - PMAX) gibi bir terim kullanmış ( çok düşünmeme rağmen mantık yürütüp ne dediğini anlayamadım)

Mantıken aynı kareden 100 adet çekip yazılımla birleştiriyor gibi düşündüm

Bunada perde yetmez ..

Yoksa her bir börtü böcek için 100 adet kare çekmek az delilik gibi geldi

Bazı örneklerde 10,20, 23, kareden stack şeklinde dip not açıklamaları mevcut

Kısaca bu işlemin neden ve nasıl yapıldığını bilen var mı?

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Dediğiniz gibi işte yazmak istediği ve macro'cuların yaptıgı iş photo stacking deniliyor makroda genelde kısık diyafram kullanılsa bile net alan derinliği yetmediği için için heryeri net göremediğiniz için yapılan tekniktir.

çekilen objenin net gormek ıstedıgınzı yer yerine focus yaparak cekım yapıyorsunuz ve program bunu birleştiriyor net olan alanları bir fotoğraf'da topluyor.

bu arada dediği Magnification 4.7X kullanıdı büyüteç anlamında çarpan.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Makina da dayanır perde ömrü de.

Perde ömrü için verilen rakamlar fabrikaların o model için kendi yaptıkları testlerde ulaştıkları rakamlardır. Bunlar garanti edilen rakamlar değildir. Yani bir Nikon D3 için 300.000 rakamı verilmiştir, ama bu makina 10.000 de bile bu mekanizmayı bozabilir; aynı şekilde 1 milyon yapmış D3'lere de nette rastlıyoruz.

Dolayısıyla makina satın alırken düşük perde ömrüne yoğunlaşsak bile bu bize makinayı daha az kullanma eğilimi yaparsa öğrenim dönemi için iyi olmaz. Ayrıca perde mekanizması arıza yaparsa bunun tamiri çok pahalı değildir (modele göre farklıdır tabii).

Eğer makroya bu kadar derinlemesine gönül verdiyseniz zaten sizin lensiniz makinanız gibi oldukça pahalı bir lenstir. Bu noktada makinanın perde ömrünü hiç düşünmezsiniz.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bir kuşu güzel yakalayabilmek için 1-1,5 saate 2000 kareden fazla fotoğraf çeken tanıdıklarım var. Güzel fotoğraf isteyen perde sayısını düşünmez.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

macro fotoğrafçılığa merakı olan biri olarak henüz stack olayını hiç beceremedim... fotoğraf düzenleme programlarını pek bilmiyorum... bir kaç basit program kullanıyorum ve bunda da becerikli değilim... stack olayını bir kaç denedim...10 u geçmeyen macro arşivim var... ve bunlar için en az 500 kare çekmişimdir herhalde... ama perde sayısını hiç düşünmedim...elde edilmiş iyi bir macro herşeyi unutturuyor... henüz macro da çok yeni olduğumu ve öğrenmem gereken bir çok şeyin olduğunu biliyorum... ve perde sayısını dert etmiyorum...

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sende sohbete katıl

Önce yorumunu yaz sonra üye ol. Eğer bir hesabınız varsa, hesabınızla göndermek için şimdi oturum açın

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

  Only 75 emoji are allowed.

×   Eklediğiniz Link Otomatik Olarak Embed Çevrilmiştir..   Sadece yazı link haline çevir

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editörü Temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Kullanım Şartları Gizlilik Politikası Bu web sitesini daha iyi hale getirmeye yardımcı olmak için cihazınıza çerezler yerleştirdik. Çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz, aksi takdirde devam etmek için tamam olduğunuzu varsayacağız.